http://maszglos.pl/jakie_dokumenty_zabrac_ze_soba.phpD00 pisze:Noobowskie pytanie - na wybory wystarczy paszport, czy trzeba dowód?
Polityka :)
Moderator: Łukasz
Re: Polityka :)
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedźFuxiasty pisze: http://maszglos.pl/jakie_dokumenty_zabrac_ze_soba.php

Na szczęście już koniec kampanii.
Cały czas jednak nie wiem dlaczego wczoraj w TVN24 musiałem oglądać te obleśne, zakłamane, skamlające o głos wyborców tłuste mordy kandydujące na prezydenta Warszawy?
Co mnie obchodzi jakaś tam Warszawa i jej problemy!
Debata powinna być tylko w TVN Warszawa a nie w TVN24.
Cały czas jednak nie wiem dlaczego wczoraj w TVN24 musiałem oglądać te obleśne, zakłamane, skamlające o głos wyborców tłuste mordy kandydujące na prezydenta Warszawy?
Co mnie obchodzi jakaś tam Warszawa i jej problemy!
Debata powinna być tylko w TVN Warszawa a nie w TVN24.
No i przyszedł ten czas kiedy można się o tym przekonać.Greg Haus pisze:Przecież żywność przetworzona stanieje z 7% do 5%... Także te wasze śmieszne obliczenia są świetne!Czyli mówiąc Twoim językiem: "jesteś znany z tego, że kłamiesz...
No i w tym przypadków też zełgałeś..." :brawa:
Obwarzanek w sklepie którym zawsze kupuje w starym roku kosztował 0.99 zł a dziś zapłaciłem za niego 1.29 zł.
Rudy oszust zapewniał, że pieczywo stanieje, bo przeskoczy z grupy 7% do 5%.
Właśnie widać jak staniało...
No i wyszło, że to jednak rudy łże jak pies, a moje prognozy i obliczenia okazały się być słuszne.
Przez łżącego rudego oszusta, nie będziesz miał już obważankówsybic pisze:No i przyszedł ten czas kiedy można się o tym przekonać.Greg Haus pisze:Przecież żywność przetworzona stanieje z 7% do 5%... Także te wasze śmieszne obliczenia są świetne!Czyli mówiąc Twoim językiem: "jesteś znany z tego, że kłamiesz...
No i w tym przypadków też zełgałeś..." :brawa:
Obwarzanek w sklepie którym zawsze kupuje w starym roku kosztował 0.99 zł a dziś zapłaciłem za niego 1.29 zł.
Rudy oszust zapewniał, że pieczywo stanieje, bo przeskoczy z grupy 7% do 5%.
Właśnie widać jak staniało...
No i wyszło, że to jednak rudy łże jak pies, a moje prognozy i obliczenia okazały się być słuszne.

Wczoraj w Polsat i w TVN, ostro pojechano po Napieralskim i po doborze kandydatów na listy szczegółnie ostro wypowiadał się przedstawiciel mniejszości seksualnej, twierdził że pan Napieralski go oszukał chodziło o listy i miejsce z którego ma być kandydtem SLD. Ale jedynka TVP o tym fakcie nawet się nie zająknęła.
nowa praca? kreator CV - sprawdź
Zająknęła się w programie Minęła 20.jarecki pisze:Wczoraj w Polsat i w TVN, ostro pojechano po Napieralskim i po doborze kandydatów na listy szczegółnie ostro wypowiadał się przedstawiciel mniejszości seksualnej, twierdził że pan Napieralski go oszukał chodziło o listy i miejsce z którego ma być kandydtem SLD. Ale jedynka TVP o tym fakcie nawet się nie zająknęła.
TVN - programowo najlepsza
TVN24 - cała prawda całą dobę
TVN24 - cała prawda całą dobę
Oglądał ktoś debatę Palikot - Korwin-Mikke? Jak Wam się podobała?
Szczerze powiem, że nie spodziewałem się tak merytorycznej debaty. Przez cały czas można było usłyszeć konkretne rozwiązania jakie proponują kandydaci. Obaj politycy mnie pozytywnie zaskoczyli (szczególnie Palikot). Okazało się, że Palikot potrafi mówić ludzkim głosem i ma dużo do zaproponowania.
W porównaniu z piątkową debatą to było mistrzostwo. Mam nadzieję, że któraś z naszych telewizji zaoferuje nam debatę na równie wysokim poziomie.
Jak ktoś nie oglądał wczorajszej debaty, może zobaczyć tutaj: http://youtu.be/WaLod4uO7vg
Szczerze powiem, że nie spodziewałem się tak merytorycznej debaty. Przez cały czas można było usłyszeć konkretne rozwiązania jakie proponują kandydaci. Obaj politycy mnie pozytywnie zaskoczyli (szczególnie Palikot). Okazało się, że Palikot potrafi mówić ludzkim głosem i ma dużo do zaproponowania.
W porównaniu z piątkową debatą to było mistrzostwo. Mam nadzieję, że któraś z naszych telewizji zaoferuje nam debatę na równie wysokim poziomie.
Jak ktoś nie oglądał wczorajszej debaty, może zobaczyć tutaj: http://youtu.be/WaLod4uO7vg
Temu panu już dziękujemy. Jego czas na propozycje i realizacje już minął, bo wszyscy pamiętamy te sterty papierów na których stał obiecując, że je zlikwiduje. Potem była komisja przyjazne państwo, której celem była likwidacja absurdalnych przepisów by ułatwić życie obywatelom, a przede wszystkim przedsiębiorcom. Wszystkim się zdawało, że kto jak kto, ale przedsiębiorca (mam na myśli Palikota) dobrze wie co przedsiębiorcy POtrzeba. A tu niestety śmierdząca kupa z tego wyszła.~ pisze:Oglądał ktoś debatę Palikot - Korwin-Mikke? Jak Wam się podobała?
Komisja POpiła POjadła i na gadaniu się skończyło. A to słynne jedno okienko pamiętacie?
Okienko w którym to w ciągu 15 min można założyć firmę?
Na gadaniu się skończyło. Palikot dobry jest tylko w gębie w niczym innym.
Od 1 lipca działa Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej. Można założyć firmę przez internet (ale także w urzędzie - jedno okienko). Wniosek CEiDG-1 jest jednocześnie wnioskiem do GUSu (REGON przychodzi mailem), ZUSu, Urzędu Skarbowego. . Potwierdzenie o wpisie otrzymuje się od razu i można zacząć prowadzić firmę. Trzeba iść tylko do ZUSu, żeby dokonać zgłoszenia do ubezpieczeń (ZUS ZUA) i do skarbówki, jeśli będziemy płatnikami VAT (rejestracja VAT kosztuje 170 zł, pozostałe wpisy są bezpłatne).Okienko w którym to w ciągu 15 min można założyć firmę?
Na gadaniu się skończyło.
A co z pozostałymi absurdalnymi przepisami, na których Palikot stał podczas konferencji prasowej?
Czy są zlikwidowane?
Czy są zlikwidowane?
Nie wiem.
I nie przypisywałbym wcale uruchomienia jednego okienka, a od lipca CEiDG Palikotowi.

A ja bym chciał żyć w państwie oświadczeń, a nie zaświadczeń.
Również od 1 lipca dwieście zaświadczeń zostało zastąpionych oświadczeniami.