Po moÂże i czĂŞsto pokazujÂą ( nie wiem bo nie oglÂądam "W" sytematycznie, co dzieĂą ) ale z tymi czerwonymi to coÂś jest na rzeczy, bo przecieÂż jak wytÂłumaczyĂŚ materiaÂł o wystapieniu P. KwaÂśniewskiego dotyczÂącym afery paliwowej ? ( Fakty to daÂły na news dnia, a wyemitowaÂły to jako 2 matriaÂł pewnie tylko dlatego, Âże Sekielski nie zdÂąrzyÂł na 19:00 )A z tymi czerwonymi Wiadomosciami to juÂż zkoĂączcie, bo ostatnio tylko PO tam jest pokazywana.
[TVP1] 19.30
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Ale z tego co wiem, to jest dziennikarskie œledztwo TVN-u i sami o tym mówi¹. Zreszt¹ jak na razie sprawa jest rozdmuchana. A TVP nie ma tych materia³ów. Zreszt¹ Wysocka powiedzia³a dzisiaj; "JAK PODAJ¥ MEDIA.."!!!!! Wczoraj mieli bardzo dobry materia³ o mo¿liwoœci zabójstwa Michnika w latach 70.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
wdzieliscie material z czolowkami i studiami WiadomoÂści Âświetny !! a Wysocka super tylko sie troche mylila ale to jej pierwszy raz wiĂŞc darujmy jej!!
A to co napisali na medialinku:
A to co napisali na medialinku:
Teatrzyk WiadomoÂści
- Dziêki tej scenografii, wykorzystuj¹c grê œwiat³em i obrazem, mo¿na osi¹gn¹Ì wspania³e efekty realizatorskie - przeczytaliœmy o studiu nowych Wiadomoœci w œrodê na stronie internetowej Telewizji Polskiej. RzeczywistoœÌ przeros³a jednak mo¿liwoœci twórców, jak pokaza³a czwartkowa premiera. Nowa scenografia najchêtniej ogl¹danego dziennika wieczornego w Polsce by³aby dobra dla stacji lokalnej, jednak nie dla kana³u pierwszego telewizji publicznej. Wiele do ¿yczenia pozostawia te¿ osoba nowej prowadz¹cej - sztucznej i czêsto pope³niaj¹cej b³êdy Doroty Wysockiej. A gdyby policzyÌ czas trwania Wiadomoœci, okaza³oby siê, ¿e jest to zaledwie kilkanaœcie minut. Czy tyle wystarczy do wype³nienia publicznej misji?
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Medialink jest sam jak lokalna stacja. Swojej niechĂŞci do TVP i WiadomoÂści nie kryjÂą od dawna, wiĂŞc wcalĂŞ nie dziwi mnie ten tekst. MoÂżna siĂŞ byÂło spodziewaĂŚ takich opinii.
Scenografia jest bardzo dobra. No, ale mo¿e ludzie z medialinku maj¹ ju¿ tak¹ od dawna w swojej stacji lokalnej - ekrany, szk³o, etc. Program trwa 20 minut ju¿ od pocz¹tku wrzeœnia. Wiêc nie rozumiem tego nag³ego oburzenia. Czemu nie protestowali we wrzeœniu? Teraz mamy 14 paŸdziernika.... JAk widaÌ zawsze siê znajdzie kij, aby uderzyÌ psa. Nagle nie odpowiada im d³ugoœÌ programu.....
Jednak moÂże po sÂłowach krytki coÂś siĂŞ zmieni - wszak trudno zmieÂścic tam wszytko. Ale fakt prezenterka pozostawia wiele do Âżyczenia.
Ciekawe jak bĂŞdÂą realizowane wydania o 8.00, 12.00 i 15.00 oraz skrĂłty. I co z prowadzÂącycmi???? Chyba musieli zostawiĂŚ zholeckÂą skoro odeszÂła Prokopiuk?
Scenografia jest bardzo dobra. No, ale mo¿e ludzie z medialinku maj¹ ju¿ tak¹ od dawna w swojej stacji lokalnej - ekrany, szk³o, etc. Program trwa 20 minut ju¿ od pocz¹tku wrzeœnia. Wiêc nie rozumiem tego nag³ego oburzenia. Czemu nie protestowali we wrzeœniu? Teraz mamy 14 paŸdziernika.... JAk widaÌ zawsze siê znajdzie kij, aby uderzyÌ psa. Nagle nie odpowiada im d³ugoœÌ programu.....
Jednak moÂże po sÂłowach krytki coÂś siĂŞ zmieni - wszak trudno zmieÂścic tam wszytko. Ale fakt prezenterka pozostawia wiele do Âżyczenia.
Ciekawe jak bĂŞdÂą realizowane wydania o 8.00, 12.00 i 15.00 oraz skrĂłty. I co z prowadzÂącycmi???? Chyba musieli zostawiĂŚ zholeckÂą skoro odeszÂła Prokopiuk?
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
O prezenterce nie mam jeszcze zdania, po za tym Âże pracowaÂła jakiÂśczas w TrĂłjce< a dokÂładniej, bo gÂłos wydaje mi siĂŞ znajomy, choĂŚ TrĂłjke przestaÂłem sÂłuchaĂŚ rok temu>
Co do samych WiadomoÂści TO WKURZA MNIE PODOBIEĂSTWO CZOÂŁOWKI DO FAKTĂW
< te kropki migajÂące i mapa, Âżywcem wziĂŞte z FAKTĂW TVN>
A studio nawet ok, i bardziej pasujÂące do zapowiedzi studia FAKTĂW niÂż WiadomoÂści. I ta zapowiedÂż Moniki o. teÂż wziĂŞte z FAKTĂW TVN, tak byÂło za Lisa.Ale siĂŞ podoba. DoskonaÂłe filmowanie w programie MonikiO.
Co do samych WiadomoÂści TO WKURZA MNIE PODOBIEĂSTWO CZOÂŁOWKI DO FAKTĂW
< te kropki migajÂące i mapa, Âżywcem wziĂŞte z FAKTĂW TVN>
A studio nawet ok, i bardziej pasujÂące do zapowiedzi studia FAKTĂW niÂż WiadomoÂści. I ta zapowiedÂż Moniki o. teÂż wziĂŞte z FAKTĂW TVN, tak byÂło za Lisa.Ale siĂŞ podoba. DoskonaÂłe filmowanie w programie MonikiO.
Czo³ówka fajna, ale musze przyznaÌ ze ca³e studio bardziej podoba³o mi sie na zdjêciach ni¿ w telewizorze. Takie strasznie ma³e sie wydaje. No nie wiem, ale nie zrobi³o na mnie wra¿enia.
ProwadzÂąca jest beznadziejna. Nie wiem czy to jest takie wazne, ale Ona jest strasznie... brzydka, a do tego sztuczna, stremowana. MiaÂłem wrazenie, ze Ona recytuje te informacje. Jakos nie widziaÂłem w tym jej.
Fajnie wyglÂąda sport i pogoda.
Rewelacyjnie wyglÂąda program "Prosto w oczy". Mam na mysli i czoÂłowke i studio. Na cos takiego czekaÂłem bo przyznam, ze byÂłem monco zawiedziony tym co byÂło wczeÂśniej.
Nowe "WiadomoÂści" odeniam na 4. MuszÂą zrobiĂŚ coÂś z tÂą prowadzÂącÂą bo na serio jest fatalna.
ProwadzÂąca jest beznadziejna. Nie wiem czy to jest takie wazne, ale Ona jest strasznie... brzydka, a do tego sztuczna, stremowana. MiaÂłem wrazenie, ze Ona recytuje te informacje. Jakos nie widziaÂłem w tym jej.
Fajnie wyglÂąda sport i pogoda.
Rewelacyjnie wyglÂąda program "Prosto w oczy". Mam na mysli i czoÂłowke i studio. Na cos takiego czekaÂłem bo przyznam, ze byÂłem monco zawiedziony tym co byÂło wczeÂśniej.
Nowe "WiadomoÂści" odeniam na 4. MuszÂą zrobiĂŚ coÂś z tÂą prowadzÂącÂą bo na serio jest fatalna.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl 

Ciekawe co byœ mówi³, jakby najpierw swoja czo³ówkê przedstawi³a TVP, a po ponad miesi¹cu wystartowa³a ze swoj¹ stacja TVN. Obie oczywiœcie w takiej formie jakiej s¹... te¿ nie by³oby mowy o œci¹ganiu, czy mo¿e ten niedobry TVN w Twoich oczach bezczelnie zer¿n¹³ pomys³ i realizacjê?michos pisze:Do cholery przestaùcie z tymi podobieùstwami do faktów.![]()
![]()
![]()
Obie czo³ówki s¹ inne i nie mo¿na oskar¿aÌ tvp,, ze od razu wszystko œci¹gnê³a od boskiego tvn-u.![]()
![]()
A mo¿e faktycznie nie ma tam ¿adnych podobnieùstw? Có¿, punkt widzenia zmienia siê od punktu siedzenia.
Czo³ówki wg. mnie s¹ podobne weŸmy np te 'kropkowane kontynenty'...
Ale ogĂłlnie podoba mi siĂŞ studio, nawet bardzo... choĂŚ trzeba przyznaĂŚ, Âże na zdjĂŞciach wyglada lepiej.
W przypadku TVN byÂło odwrotnie, wszyscy narzekali na zdjĂŞcia, ale w telewizorze byÂło Âładnie

DrugÂą JolÂą na pewno nie bĂŞdzie. Nie ma po pierwsze i nie bĂŞdzie takiej profesjonalistki, a po drugie dzisiaj Dorota pokazaÂła, Âże w ogĂłle ciĂŞÂżko cokolwiek dobrego o niej powiedzieĂŚ.ArO pisze:
P.S. DziÂś "ÂŻycie na gorÂąco" poÂświĂŞciÂło dwie strony Joli PieĂąkowskiej, a "Fakt" zastanawia sie czy ta nowa z "WiadomoÂści" bĂŞdzie drugÂą JolÂą.
Na ok³adce ¯ycia Na Gor¹co Jolanta Pieùkowska jest najwa¿niejsz¹ postaci¹ - stoi w ró¿owym kostiumie i pe³no zmaszczek. Ju¿ raz by³o zdjêcie z tej sesji kilka tygodni temu i je komentowa³em. Nie wiem dlaczego tak niekorzystnie wysz³a tego dnia.
ArtykuÂł jest bardzo ciepÂło napisany. W pewnym momencie miaÂłem wraÂżenie, Âże to zdania moje i doktorfaustus1 z dyskusji w tym wÂątku. ÂŻnG, czyli rĂłwnieÂż tytuÂł Bauera, w ktĂłrym zacznie pracĂŞ, ma od niej teraz najÂświeÂższe informacje.
ÂŻycie na GorÂąco nr 42 z dnia 14 paÂździernika 2004 pisze:
Co jÂą skÂłoniÂło do odejÂścia z telewizji?
Jolanta PieĂąkowska
Prawdziwe kulisy zaskakujÂącej decyzji
W ostatni¹ niedzielê, patrz¹c prosto w oko kamery Wiadomoœci Jolanta Pieùkowska (39) z uœmiechem poinformowa³a o tym, ¿e odchodzi z telewizji publicznej i ¿egna siê z widzami. Do koùca pozosta³a profesjonalistk¹. Na jej twarzy nie drgn¹³ ani jeden miêsieù. Ale trudno uwierzyÌ, by nie by³a do g³êbi poruszona.
Nowa praca, nowe wyzwanie
Od kilku tygodni prowadzi³a rozmowy z Wydawnictwem Bauer, wydawc¹ Twojego Stylu. proponowano jej stanowisko dyrektora wydawniczego. -przyjê³am ofertê... i wtedy sp³yn¹³ na mnie wielki spokój - powiedzia³a pani Jolanta ¯yciu na Gor¹co. - W telewizji pracowa³am ju¿ tyle lat. Mia³am oferty pozostania na Woronicza, proponowano mi miêdzy innymi posadê korespondentki w Brukseli, jednak ze wzglêdu na syna, który nie chcia³ przerywaÌ nauki w liceum, odmówi³a,. Rozmawia³am tak¿e o prowadzeniu programu Forum. jednak ca³y czas chodzi³o mi po g³owie, by ju¿ zmieniÌ miejsce pracy.
Z kolegami z redakcji WiadomoÂści poÂżegnaÂła siĂŞ niezwykle serdecznie, dostaÂła kwiaty od szefĂłw i zapewnienie, Âże gdy bĂŞdzie chciaÂła wrĂłciĂŚ, drzwi sÂą otwarte.- PodchodzĂŞ z wielkim entuzjazmem do nowych obowiÂązkĂłw, ktĂłre obejmĂŞ do listopada - ujawnia.
Cieszy siĂŞ wielkÂą sympatiÂą widzĂłw
Jest jednÂą z najpopularniejszych polskich dziennikarek. Dwukrotnie telewidzowie nagrodzili jÂą w plebiscycie Tele Kamery (kategoria: Informacje). OtrzymaÂła teÂż Wiktora i wiele innych nagrĂłd.
Z zawodu jest aktork¹. Ukoùczy³a warszawska PWST. Studiowa³a m. in. z Januszem Józefowiczem. Œwietnie mówi po angielsku. Jednym z jej pierwszych miejsc pracy zaraz po studiach by³a Ambasada USA. koordynowa³a program wsparcia dla polskich mediów niepublicznych. Pracowa³a te¿ w agencji reklamowej i by³a stewardess¹. Jej mê¿em by³ S³awomir Matczak, kolega z telewizji. Dawni ma³¿onkowie, dziœ po rozwodzie, wspólnie wychowuj¹ syna. W.P.
Sporo zdjĂŞĂŚ:
1. NajwiĂŞksze - z sesji w pomaraĂączowym studiu (podpiera rĂŞkÂą brodĂŞ).
Podpis: Telewizyjne WiadomoÂści jeszcze dÂługo kojarzyĂŚ siĂŞ bĂŞdÂą widzom z jej twarzÂą i jej gÂłosem.
2. Drugie co do wielkoÂści - podczas gali Tele Kamer w foyer w balowej kreacji obok Jamesa Bonda i jakiejÂś starszej blondyny. W rĂŞku trzyma statuetkĂŞ.
Podpis: Z Rogerem Moorem rĂłwnieÂż laureatem Tele Kamery.
3. Trzecie - stoi rĂłwnieÂż uroczyÂście ubrana z bukietem, obok niej syn (trochĂŞ wyÂższy).
Podpis: Pracê w telewizji ³¹czy³a z obowi¹zkami rodzicielskimi. teraz powinno byÌ jej ³atwiej.
4. Czwarte - zdjĂŞcie od tyÂłu, w rĂŞku ma tusz do rzĂŞs, twarz widaĂŚ w lusterku. ZdjĂŞcie z ok 1995-1997, bo ma dÂłuÂższe wÂłosy.
Podpis: Profesjonalizm przed kamerami wymagaÂł panowania nad emocjami. W tym pani Jola nie miaÂła sobie rĂłwnych.
A co to tego poÂżegnania. Ja widziaÂłem w jej oczach wzruszenie, choĂŚ na pewno wzorowo udaÂło jej siĂŞ pokonaĂŚ niesamowite wtedy emocje. Ktos z internautĂłw powiedziaÂł, Âże nie chwyciÂła go za serce. Mnie wrĂŞcz przeciwnie.
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Michos, ale ja o tym dobrze wiem. Ca³a ta sprawa zdenerwowa³a mnie ju¿ we wrzeœniu - wys³a³em im wówczas maila - szkoda, ¿e pozosta³ bez odpowiedzi. Nie wiem tylko dlaczego w³aœnie teraz wszysyc zauwa¿yli, ¿e program zosta³ drastycznie ograniczony na antenie do 20 miunt. Materia³y, które nie znalaz³y siê w wydaniu g³ównym daj¹ teraz w Wiadomoœciach Wieczornych. Inne z kolei s¹ tam bardziej rozwiniêtê.michos pisze:Doktorku ale w jednym medialink ma racje. Wiadomoœci powinny trwac trochê d³u¿ej czyli 25 min. Tyle trwaj¹ Fakty i Informacje.![]()
![]()
![]()
KiedyÂś przecieÂż wÂłaÂśnie tyle trwaÂły a w 25min czasami wszystkiego nie uda siĂŞ powiedzieĂŚ![]()
![]()
Skoùczcie ju¿ z tymi rzekomymi podobieùstwami - proponujê zajerzeÌ na stronê http://www.velvet.de i obejrzeÌ wszytkie czo³óki al Jazeery - zobaczymy, kto od kogo œci¹ga³ kropeczki. No co¿, nied³ugo Wiaodmoœci nie bêda mog³y poruszyÌ tematów omówionych w Faktach, bo jeszcze ktoœ pos¹dzi TVP o œci¹ganie. Widok œwiata, jakieœ kule ziemskie nie s¹ niczym oryginalnym w programach informacyjnych - praktycznie to sta³y motyw. Natomisat kropeczki w czo³owce Wiadomoœci uk³adaj¹ siê w literê W - ruszcie swoj¹ wyobraŸni¹!
Studio bardzo lÂądne - ale moÂże jeszcze inny kadr by siĂŞ przydaÂł - np aby pokazaĂŚ te pÂłyty pod sufitem, umieszczone na wysokoÂści reflektorĂłw.

Studio Faktów i TVN24 te¿ jest ³adne - maj¹ kilka fajnych ujêÌ, ale te¿ kilka spraw mo¿na poprawiÌ. Jest bardzo dynamiczne i nowoczesne. Z drugiej stroby studio Wiadomoœci jest bardzo statyczne, powa¿ne i eleganckie. W sam raz dla nadawcy publicznego, gdzie przede wszytkim liczy siê treœÌ, a nie forma. Oba projekty maj¹ swoje zalety, oba maj¹ minusy. Np w Faktach mo¿e raziÌ nadmiar "bajerów" - sami ju¿ zrezygnowali z wyskauj¹cego monitora - teraz ju¿ siê nie wysuwa na oczach widzów (chocia¿ trzeba przyznaÌ, ¿e by³o to imponuj¹ce

MoÂże nie powinnienem siĂŞ chwaliĂŚ - mam "ÂżaÂłobĂŞ" po Joli, Dance i GoÂśce, ale pokonaliÂśmy Anite i jesteÂśmy numer jeden na forum
hehe thnxCzyli widaĂŚ, Âże Nasze opinie sÂą spĂłjne i to w wielu kwestiach, dotyczÂących nowych "W" przynajmniej, ja jednak ciÂągle czekam na opinie kamuii

wczoraj oczywiscie byÂłam zbyt przybita by o tym pisaĂŚ...
ale najpierw kwestie techniczne
1.Czo³ówka dla mnie najlepsza ze wszystkich
2.oprawa muzyczna Âładna
3.Belki z nazwiskami ok ale w polszmacie Âładniejsze
4.grafiki maÂło czytelne
5.literki zamazane widaĂŚ ze jeszcze nie cyfrowe i zbyt maÂłe
6.prowadzÂąca bez uÂśmiechu (miaÂła byĂŚ wprowadzona by wprowadziĂŚ do serwisu troche kobiecosci - bardziej kobiecy jest Kamel...) Nie ma kogoÂś bardziej kobiecego niÂż Danusia...
Co do blêdów to nie by³a bym ju¿ taka ostra laska jest pierwszy raz w tv i to w g³ównym dzienniku i tak nie wysypa³a siê znacz¹co ja bym siê zla³a w spodnie ze strachu ....
8.Studio bardzo Âładnie ale te tylne ekrany polszmatÂą zalatujÂą... (fajny efekt odbijania prezentera
9.sciÂągniĂŞte z polszmaty rozmowy w czasie wydania i nowe miejsce Olejnik ( i mnie i chyba jej siĂŞ podoba )

10.powinny trwaĂŚ 25 min
a teraz kwestie inne...
MaÂłgosia Prokopiuk odeszÂła szkoda....

Ponadto definitywnym œwinstwem by³o to ¿e w tym materiale wczorajszym pokazali wszystkich wa¿niejszych a Danusi ani Gosi nie... uwa¿am ze za samo to ze z nimi tak d³ugo pracowa³y szacunek im siê nale¿a³. Ale g³upiej cipie Warakomskiej przeszkadza³a nawet Grobicka ja ju¿ da³am upust z³osci g³osuj¹c na ni¹ w swojej Ankiecie... Dla mnie by³o to definitywne i chamskie jak ju¿ chcieli dawaÌ jedn¹ osobe na czo³ówkê to Durczok móg³ byÌ jak by³ a Danka i Gosia z tego studia przed newsroomem... ale ludzie cipy Warakomskiej postanowili je jeszcze bardziej ponizyÌ... Tylko co z Dank¹ ? Jako jedyna w³asciwie nie pozegna³a siê z widzami wiêc mo¿e jednak upokorzona bo upokorzona ale jest w obsadzie ? przecie¿ Ìwiczy³a w nowym studiu... o co biega ??? Tak czy inaczej zdegradowanie jej jest równie wielkim œwinswtem co wyrzucenie
Faustus tylko dlatego Âże jest duÂżo zdjĂŞĂŚMoÂże nie powinnienem siĂŞ chwaliĂŚ - mam "ÂżaÂłobĂŞ" po Joli, Dance i GoÂśce, ale pokonaliÂśmy Anite i jesteÂśmy numer jeden na forum

Aha i jeszcze jedno ja nie wiem czy ja mam jakieÂś wczorajsze wydanie Super hieny Faktu i WM ale wszĂŞdzie cisza nic o "wiadomosciach" nie piszÂą a to jak wiadomo gorzej w medialnym Âświecie niÂż jakby Âźle pisali

Android <3