TVN24 - dyskusja ogólna

Dyskusje na temat informacyjnych kanałów TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

faktowiec19a
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: faktowiec19a »

dowiedzialem sie ze pracuje tam taki mlody chlopak..nazywa sie Marcin lub Lukasz.moja kolezanka mowila mi ze kiedys go poznala.
michal641
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

Post autor: michal641 »

Czêsto jest tak, ¿e na czas "wskoczenia" belki z jakimœ podpisem wysokoœÌ zegarka siê zmienia i jest jakby kursyw¹. belka znika i zegarek siê prostuje. Zauwa¿ylem, ¿e pojawia siê to przy materia³ach wczeœniej nagranych czy innego rodzaju nie na ¿ywo.

Zauwa¿ylem te¿, ¿e w nirktórych programach (g³ównie tematycznych., innych ni¿ ze studia tvn24) belka czasem siê zacina pojawiaj¹c siê na ekranie. Nie ma p³ynnego wejœcia
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

michal641 pisze:Zauwa¿ylem te¿, ¿e w nirktórych programach (g³ównie tematycznych., innych ni¿ ze studia tvn24) belka czasem siê zacina pojawiaj¹c siê na ekranie. Nie ma p³ynnego wejœcia
Bo te belki sÂą dodawane w trakcie montowania materiaÂłu, a nie przez samych realizatorĂłw, ktĂłrzy dodajÂą je (czĂŞsto zbyt wolno i zwinnie to robiÂąc) na Âżywo. Podobnie jest w "Faktach", gdzie niektĂłre belki - dodane podczas obrĂłbki, wyglÂądajÂą duÂżo lepiej od tych, dodawanych przez realizatorĂłw programu na Âżywo.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
JacanTVN24
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Ah praca w TVN24...

Post autor: JacanTVN24 »

Oczywiœcie chcia³bym! ! ! Marzê ¿eby pracowaÌ w TVN24, jest to moje najskrytsze marzenie. Myœla³em o tym jak ju¿ na powa¿nie zaanga¿owa³em sie w kwestie dziennikarskie (jakieœ 3 lata temu). Zawsze fascynowa³o mnie dziennikarstwo i praca za biurkiem jako prezenter ale tylko w TVN24!!!! Niestety nie mogê podj¹Ì odpowiednich kroków do tego aby pracowaÌ na jakimkolwiek stanowisku (mo¿e jako sprz¹taczka ;-) w TVN24 gdy¿ mam tylko 16 lat... Ale powiem Wam ciekawostkê, mianowicie gdy w moim regionalnych oœrodku TVP3 Katowice by³ "Dzieù otwarty telewizji Katowic" zasiad³em przy stole prezenterskim i przeczyta³em ok 2 minutowy reporta¿ z Aktualnoœci porannych gdy wokó³ mnie sta³o z 20 osób które chcia³y zobaczyÌ jak to siê czyta z tego promptera i ja siê do tego zg³osi³em i wybra³ mnie g³ówny prowadz¹cy Aktualnoœci Marek Czy¿ do przeczytania materia³u z promptera i.... jak ju¿ przeczyta³em on z lekkim niedowierzaniem i na wpó³ rozdziawion¹ buzi¹ powiedzia³ tak(nie bêdê œciemnia³ i powiem jak naprawdê powiedzia³) : "Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony Jacku!!! Bêdê Ciê bardzo mile widzia³ na miejscu prezentera wiadomoœci w Aktualnoœciach!! Zg³oœ siê do nas!!!." A ci wszyscy ludzie którzy tam stali ko³o mnie tak¿e z rozdziawionymi buziami patrzyli siê na mnie i s³yszeli co powiedzia³ Pan Marek Czy¿, a ja siê uœmiechn¹³em i poczu³em tak¹ radoœci w sercu jak jeszcze nigdy, nikt jeszcze mnie tak mile nie pochwali³ i nie powiedzia³, ¿e widzi mnie w roli prezentera sztandarowego programu TVP3 Katowice- Aktualnoœci. Po przeczytaniu z promptera informacji ju¿ do koùca (wiêc do 15:30) zosta³em w studiu Aktualnoœci obejmuj¹c funkcjê operatora kamery (robota kamerowego tak¿e firmy Autoscript z prompterem) pozna³em przy okazji do czego s³u¿¹ te wszystkie pokrêt³a, guziczki i przyciski na ko³ach które s³u¿¹ do blokowania poszczególnego ko³a kamery ¿eby po prostu nie odjecha³a... Dziêkujê, ¿e siê mog³em wypowiedzieÌ w tak bliskim mi temacie, zawsze chcia³em ¿eby taki temat siê pojawi³ bo mog³em w nim w 100% sie wypowiedzieÌ.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

No to gratulujĂŞ. ;) Mnie teÂż ciekawi praca w mediach, ale na pewno nie w roli prowadzÂącego, dziennikarza, reportera itp., ale jako producenta lub wydawcy. To o wiele ciekawsze. :D
JacanTVN24
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

KIEDY TVN24 W OKIENKU UPC ???

Post autor: JacanTVN24 »

Mam wielkie pytanie do Was moi drodzy. Mianowicie czy ktoÂś z Was wie kiedy pojawi sie TVN24 w okienku UPC??? Lub czy ktoÂś wie po jakim kanale pojawi sie owe TVN24??? Narazie w okienku UPC jest National Geographic Channel do koĂąca grudnia. Niestety nie znam kolejnoÂści pojawiania sie comiesiĂŞcznych programĂłw w Okienku UPC i prosze Was o pomoc.
mateusz240
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mateusz240 »

Po prostu TVN24 bardzo pozytywnie mnie zaskoczy? (jak zawsze :P ) co do relacjonowania katastrofy samolotu. Jak przysta?o na prawdziw? telewizje informacyjn? TVN zorganizowa? to wszystko na najwy?szym poziomie. Ca?kowicie zmienili wczoraj wieczorem ramĂłwk?, aby nadawa? relacje i ??czenia z ro?nymi osobami, aby 'wyci?gn??' jakie? informacje na temat tego wydarzenia. A na temat pseudo stacji informacyjne - TVP INFO - nie mam zamiaru sie wypowiada?. To co oni robi? jest po prostu ?enuj?ce. Podzielacie moja opinie?
lukaszo
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: lukaszo »

mateusz240 pisze:Po prostu TVN24 bardzo pozytywnie mnie zaskoczy? (jak zawsze :P ) co do relacjonowania katastrofy samolotu. Jak przysta?o na prawdziw? telewizje informacyjn? TVN zorganizowa? to wszystko na najwy?szym poziomie. Ca?kowicie zmienili wczoraj wieczorem ramĂłwk?, aby nadawa? relacje i ??czenia z ro?nymi osobami, aby 'wyci?gn??' jakie? informacje na temat tego wydarzenia. A na temat pseudo stacji informacyjne - TVP INFO - nie mam zamiaru sie wypowiada?. To co oni robi? jest po prostu ?enuj?ce. Podzielacie moja opinie?
Ja podzielam j? w pe?ni :D
TVN - programowo najlepsza
maxxx
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: maxxx »

Generalnie sie zgadzam :aniol: Jedyne co mnie troche drazni to te czarne marynary prezenterek i prezenterow-tu jest wg mnie delikatne przegiecie :stop: Nie twierdze,ze ma byc kolorowo ale..
tomas40
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomas40 »

mateusz240 pisze:Po prostu TVN24 bardzo pozytywnie mnie zaskoczy? (jak zawsze :P ) co do relacjonowania katastrofy samolotu. Jak przysta?o na prawdziw? telewizje informacyjn? TVN zorganizowa? to wszystko na najwy?szym poziomie. Ca?kowicie zmienili wczoraj wieczorem ramĂłwk?, aby nadawa? relacje i ??czenia z ro?nymi osobami, aby 'wyci?gn??' jakie? informacje na temat tego wydarzenia. A na temat pseudo stacji informacyjne - TVP INFO - nie mam zamiaru sie wypowiada?. To co oni robi? jest po prostu ?enuj?ce. Podzielacie moja opinie?

Mo?e Ciebie zaskoczy? pozytywnie ,natomiast rozumiem ju? opinie innych ,?e TVN24 ju? dawno przesta? nadawa? program a zacz?? szczeka? .
Jak mo?na tylko dla dobrego newsa rozgrzebywa? ludzkie uczucia?
Nie twierdz? ,?e nie powinni wogĂłle informowa? o katastrofie ,ale wszystko ma swoje granice.
A kto w TVN 24 liczy si? z rodzinami ofiar z ich bĂłlem po stracie najbli?szych?

W 2006 roku w katastrofie w Katowicach zgin?? mĂłj szwagier.
Jak potrafi by? natr?tna stacja tvn24 i inne ,a tak?e dzienikarze min z GW to tylko wiedz? rodziny ofiar nie wspominaj?c o wypowiadanych i wypisywanych bzdurach w gazetach i stacjach tv.

Je?eli nadal s?dzisz ,?e TVN24 stan??a na wysoko?ci zadania , to ?ycz? ci dobrego samopoczucia.

Jeszcze jedno - gdyby odemnie zale?a?o niew?tpliwie przyzna?bym tytu? Hieny Roku dziennikarzom stacji za ca?okszta?t a w szczegĂłlno?ci za rozdrapywanie uczu? ludzkich
TVN - MARKETINGOWO NAJLEPSZA
muszyx
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: muszyx »

Rzeczywi?cie - TVN24 okaza?o si? najbardziej... sensacyjna (?) od wszystkich stacji TV. Ja wiem, ?e trzeba przekaza? nawet tragiczn? wiadomo??, ale ?eby o tym samym mĂłwi? w kĂł?ko? I nietaktowno?? ze strony prezenterĂłw... I nacisn??em na magiczny przycisk "3" na pilocie, by prze??czy? na TVP Info. O wiele lepiej mi si? ogl?da?o A. Klarenbacha mĂłwi?cego prawie ?ami?cym g?osem ni? A.Kalczy?sk?&?.Grassa ze swoist? dynamik? TVN24... Po prostu lepiej mi by?o ocuci? i pouk?ada? sobie w g?owie przy ogl?daniu TVP Info (cho? nie by?o efektownych mapek, etc.).

Wiem, wiem, ?e chwal? TVP Info na forum fanĂłw (czy czasem fanatykĂłw :devil: ) TVN. :]
Nominacje do "Zgniłego jaja 2008":
TVN24 - najbardziej nieobiektywna stacja w Polsce
TVN - najbardziej kiczowate propozycje programowe
TVN Turbo - The best of kicz 2008
~
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ~ »

muszyx pisze: A. Klarenbacha mĂłwi?cego prawie ?ami?cym g?osem ni? A.Kalczy?sk?&?.Grassa ze swoist? dynamik? TVN24.
Prezenter ma przekazywa? informacje, a nie p?aka? przed kamer?. Telewizja informacyjna jest po to by informowa?. Moim zdaniem TVN24 nie robi?a ?adnej sensacji.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Skoro niektĂłrzy tak krytykuj? relacje TVN24 podczas ostatniej tragedii w Miros?awcu, to dziwi? si?, ?e nikt nie pami?ta ( :uhh: ) jak by?o np. podczas choroby, a pĂł?niej ?mierci papie?a Jana Paw?a II i wielu innych wydarze?.
TVN24 to kana? informacyjny - tylko przypominam, bo niektĂłrzy chyba nie znaj? charakteru, sposobu przekazywania informacji itp. takich stacji.
tomas40
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomas40 »

POpieram pisze:Skoro niektĂłrzy tak krytykuj? relacje TVN24 podczas ostatniej tragedii w Miros?awcu, to dziwi? si?, ?e nikt nie pami?ta ( :uhh: ) jak by?o np. podczas choroby, a pĂł?niej ?mierci papie?a Jana Paw?a II i wielu innych wydarze?.
TVN24 to kana? informacyjny - tylko przypominam, bo niektĂłrzy chyba nie znaj? charakteru, sposobu przekazywania informacji itp. takich stacji.

CNN czy BBC News , to nigdy nie bedzie choc niektorzy aspiracje maja zeby zostac gwiazdami tego kanalu (czytaj.Kalczynska i Grass)

Doskonale wiem ze jest to stacja informacyjna i ze glownym jej zadaniem jest informacja,
ale jest roznica miedzy informowaniem telewidza o biezacych sprawach a wdzieraniem sie w buciorach w ich prywatne sprawy i zycie.

A porownywanie relacji ze smierci i pogrzebu JP II i katastrofy samolotu CASA jest nie na miejscu i napewno nie swiadczy o twoim obiektywizmie tylko - co tu czesto sie zdarza - o twoim fanatyzmie do stacji tvn24.
TVN - MARKETINGOWO NAJLEPSZA
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

A ty nie porównuj TVN24 z CNN, która jest stacją informacyjną o tematyce globalnej, a nie krajowej. Radzę włączyć Fox News, ABC News lub jakiś inny typowo amerykański kanał informacyjny, może wtedy będzie mógł coś porównywać.

Kto w TVN24 wdziera się - jak to napisałeś - w prywatne sprawy i życie widzów? :uhh:

A skoro twierdzisz, że nie warto porównywać relacji TVN24 np. podczas choroby i śmierci papieża z katastrofą w Mirosławcu, to znaczy, że oglądasz TVN24 od niedawna i masz pogląd tylko na tę ostatnią relację.
ODPOWIEDZ