tomu19 pisze:Oto moja wizja FAKTĂW:
FAKTY PORANNE o 9:00 od pon-pt
czas trwania: 10 min.
prowadzÂący: M.Kuligowka, A.JĂŞdrzejowska
³¹czenia na ¿ywo, krótkie informacje
FAKTY POPOÂŁUDNIOWE o 16:00 od pon-ndz
czas trwania: 15 min.
prowadzÂący: P.Redo, A. Werner
materia³y, ³¹czenia na ¿ywo, zapowiedŸ tematów, które bêd¹ w g³ównych faktach
FAKTY GÂŁĂWNE o 19:00 od pon. - ndz.
czas trwania: 25 min.
prowadzÂący: K. Durczok i J.Pochanke (razem od pon-pt.)
G.Kajdanowicz (sb-ndz.)
materia³y, ³¹czenia na ¿ywo
FAKTY WIECZORNE o 23:00 od pon - pt.
czas trwania: 25 min.
prowadzÂący: G.Miecugow
rozmowy z goœÌmi, komentarze, materia³y
NO CIEKAWE JA BYM DODAÂŁ JESZCE ÂŻEBY FAKTY POPOÂŁUDNIOWE BYÂŁY RĂWNIEÂŻ NADAWANE W TVN I TVN 24 ALE TO BY KOLIDOWAÂłO Z BILANSEM O 16:00...
[ Dodano: Wto Lis 27, 2007 6:47 pm ]
Marcin pisze:Otó¿ nie ka¿dy mo¿e w³¹czyÌ sobie TVN24. Nawet po³owa Polaków nie ma dostêpu do TVN24.
Oczywiœcie nie potrzeba niewiadomo ile wydaù "Faktów", jednak mimo wszystko powróci³bym do emisji "Faktów" o 16. Tylko, ¿e nie w postaci flesza, ale w takiej formie, jak¹ maj¹ popo³udniowe "Wydarzenia", czyli skrupulatny, 20-minutowy przegl¹d wydarzeù z wieloma ³¹czeniami live i krótkimi materia³ami.
I Z TOBÂĄ W 200% SIĂ ZGADZAM, ÂŻE NIE KAÂŻDY MA TVN24 (np. ja do niedawna miaÂłem a teraz ci "zbĂłje" z UPC coÂś poknocili z kablami i caÂły blok nie ma m.in. TVN24) UKÂŁONY DLA CIEBIE PO RAZ PIERWSZY PODZIELAM W 100% CZYJEÂŚ ZDANIE NA TYM FORUM... :tanczy: :brawa: :brawa:
[ Dodano: Wto Lis 27, 2007 6:54 pm ]
Marcin pisze:Jak powinny wyglÂąaĂŚ naszym zdaniem "Fakty"?
Oto moja opinia:
4 wydania dziennie:
"Fakty Poranne" od poniedzia³ku do pi¹tku o 7:00. Jest to po prostu jeden z porankowych serwisów, ale trwaj¹cy 15 minut. Porada normalnie zapowiada "Fakty", pojawia siê czo³ówka i od tego momentu s¹ równie¿ na TVN. Jakie ujêcie? ¯eby zbytnio podczas poranka nie kombinowaÌ to takie ujêcie jak serwisu informacyjnego (na tle monitorów), ale dodatkowo wysuniêty wysuwany monitor. Prezenter w zwi¹zku z tym siedzi nieco z boku, ¿eby by³o widaÌ wysuniêty monitor, a na nim logo "Faktów". Coœ jak w Kalejdoskopie Tygodnia, ale jednak trochê inaczej. Czasami mo¿na na nim coœ prezentowaÌ. Prowadz¹ Marta Kuligowska i Anna Kalczyùska (zwykli prezenterzy porankowych serwisów). Grassa wydalamy do Dnia na ¿ywo. Po Faktach porannych pogoda.
"Fakty PopoÂłudniowe" od poniedziaÂłku do piÂątku o 16:45. Wprowadzamy nowe ujĂŞcie - na tle szklanej Âściany i tych 6 monitorĂłw LCD. 3-4 wydania prowadzi Patrycja Redo, a 1-2 Anita Werner. PojawiajÂą siĂŞ ozdobniki, ktĂłrych teraz nie ma. TrwajÂą tyle co obecnie. Po Faktach popoÂłudniowych Pogoda. W zwiÂązku z tym Rozmowy w toku przesuwamy na 18:00.
"Fakty g³ówne" codziennie o 19:00. W tygodniu program prowadz¹ Bogdan Rymanowski i Justyna Pochanke, a w weekendy Anita Werner, która prowadzi dodatkowo 1-2 wydania popo³udniowych. Wprowadzamy ujêcie takie, by by³o widaÌ chocia¿ kawa³ek sto³u, dajemy w ka¿dym wydaniu minimum 1 ozdobnik na ektranie i pokazujemy wysuwany ekran podczas ³¹czeù z reporterami. Dajemy bardziej dynamiczny lot kamerowy. Ostatni materia³ w g³ównych Faktach to skrót informacji biznewsowych. Po g³ównych Faktach w poniedzia³ek, œrodê i pi¹tek zamiast "Uwagi!" dajemy "Kropkê nad i" ze studia publicystycznego TVN24. Prowadz¹ Grzegorz Miecugow i Katarzyna Kolenda-Zaleska.
"Fakty wieczorne" od poniedziaÂłku do czwartku o 21:30 po serialu "Na WspĂłlnej". O tej godzinie, bo ma konkurowaĂŚ nieco z PanoramÂą. Fakty po 23 nie miaÂłyby zbyt wysokeij ogÂądalnoÂści, po za tym nie miaÂłyby staÂłej pory nadawania. TrwajÂą tyle co popoÂłundiowe, tj. 15-17 minut. UjĂŞcie takie jak dotychczas w "Faktach popoÂłudniowych". Fakty wieczorne prowadzÂą Grzegorz Kajdanowicz i Piotr Marciniak. Tak jak we wszystkich wydaniach FaktĂłw sÂą ozdobniki.
Pozostaje pytanie co z Magazynem 24 Godziny. Otó¿ mo¿na go przesun¹Ì na 20:30. W ten sposób skoùcz¹ siê oko³o 21:23 i w ten sposób zd¹rzy siê przygotowÌ Fakty wieczorne. Fakty wieczorne emituje tylko TVN - o 21:30 w TVN24 jest Przeœwietlenie. Oczywiœcie po wieczornych Faktach prognoza pogody.
Na razie wiĂŞcej uwag nie mam.
BARDZO ODWAÂŻNA I MÂĄDRA WIZJA FAKTĂW (BO TO MODERATOR

) GRATULUJE BARDZO MI SIĂ PODOBA ALE POWINNI JESZCZE POPRACOWAĂ SZCZEGĂLNIE NAD NOWYMI LOTAMI KAMER KTĂRE POKAZYWAÂŁYBY WIĂCEJ ZAKÂĄTKĂW STUDIA-COÂŚ NOWEGO DUÂŻO LUDZI BĂDZIE TO INTERESOWAÂŁO BO KAÂŻDY PRZECIEÂŻ CHCE WIEDZIEĂ JAK TO SIE WSZYSTKO "ROBI" GRATULUJE I UKÂŁONY POSZANOWANIA :brawa: :brawa: :tanczy: :tanczy: