[TVN] Warszawa - Stolica Sylwestra

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

ÂŻeby mĂłc oglÂądaĂŚ trzy sylwestry na raz, przenioslem telewizor drugi do salonu i wyciÂągnaÂłem ze strychu telewizorek turystyczny, miaÂłem wiĂŞc ciÂągle porĂłwnanie. KaÂżda impreza miaÂła lepsze i gorsze strony.

TVP2

Stacja ta ma najwiĂŞksze doÂświadczenie, od nich wymaga sie najwiĂŞcej.
ProwadzÂący, hmm.. rok temu byli lepsi.. Skiba siĂŞ zbÂłaÂźniÂł, o ile jego konferansjerka zazwyczaj mi odpowiada, dzisiaj byÂło ÂżenujÂąco. GraÂżyna Torbicka, kobitka z klasÂą i zgrabnymi nogami, lubie jÂą i szanuje.

Gwiazdy srednie, Doda niewypaÂł, zagraniczne kity a'la Eska nie wypaliÂły.. Najbardziej podobaÂł mi sie wystĂŞp Perfectu, elektruzyjÂący.. przy 'Autobiografi' sie nawet wzruszyÂłem.

Scena.. hmm.. przerobiona z tej z "HitĂłw na czasie" nie jest to mĂłj gust, ale ze wszystkich najlepsza.

Wszystko srednie, ale fajerwerki to mieli imponujÂące. Niebo we WrocÂławiu wyglÂądaÂło piĂŞknie.

Typowy przerost formy, nad treÂściÂą niestety.

POLSAT

Król sylwestra, gwiazdy które zelektryzowa³y ca³e miasto do œpiewania, ludzie œwietnie bawili sie przy Urszuli, Golcach, Bajmie.. tak wiêc impreza moze sie udaÌ bez udzialy sylikonowej królowej i innych topowych wyjców. Impreze polsatu ogl¹da³o siê z radoœci¹, bo ¿ywy udzia³ bra³a publicznoœÌ.

Konferansjerka, gorzej niÂż przeciĂŞtna. ponad to bananowe towarzystwo wybijaÂł sie tylko Ibisz.. reszta nĂŞdznie, najgorzej Âśliczna SowiĂąska.

Gwiazdy, jak juÂż mĂłwiÂłem.. takie co wszyscy znajÂą, nie sezonowe, a takie ktĂłrych piosenki przetrwajÂą.

Scena œrednia, ³adna, ale nie wybijaj¹ca siê ponad przeciêtnoœÌ..

Fajewerki najsÂłabsze nietsety.. kilka rac zaledwie.

TreÂśc Âświetna, uboÂższa forma.

TVN

Niestety debiutant wypadÂł sÂłabo. Stacja i stolicy postawili na topowe gwiazdy z list przebojĂłw.. Feel, September, Okupnik, Blog 27.. ekipa ktĂłra za dwa sezony zniknie poza rynek.. tÂłum rozgrzaÂł jedynie Lady Pank.
TragediÂą byÂł rzucajacy siĂŞ w oczy Playback u Kasi, Tatiany.. niestety lepszy playback niÂż kwilenie September.. tak natarczywe promowanie "YCD" obija siĂŞ juÂż o tzw. "Przeszarzowanie" uszami mi wychodzÂą wszyscy..

Konferansjerka ÂżaÂłosna, ÂżenujÂąca, pusta, festynowo-biesiadowa.. Âświetnie siĂŞ nadawali do TVP przaÂśniej i wiejskiej.. TVN za wysokie progi jak dla nich niestety.. no i wyraÂźnie zapoÂżyczenia z "HitĂłw na zcasie" czyli....zrĂłbcie jakiÂś haaaÂłaas... Âżenada.

Scena, nic specjalnego.. gorsza od DwĂłjki, minimalnie lepsza od polsatowskiej.

Fajerwerki.. nic specjalnego podobnie jak scena gorsza od DwĂłjki, lepsze od Polsatu..

kolejnoœÌ

1. Polsat (ocena wg skali szkolnej) 4
2. TVP2 3-
3. TVN 2
Isabelka
Początkujący
Początkujący

Post autor: Isabelka »

Ja sie staraÂłam oglÂądac jednoczeÂśnie na Polsacie i na Tvn, ale nieoglÂądaÂłam od poczÂątku na Polsacie i nie wiem czy wystÂąpiÂła Justyna Staczkowska.WidziaÂł ktos z was Justysie?
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

owszem, do tej pory zaÂśpiewaÂła tylko dwie pisoenki "Boskie buenos" i "Tu i tu"
pawell
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Isabelka pisze:i nie wiem czy wystÂąpiÂła Justyna Staczkowska.WidziaÂł ktos z was Justysie?
By³a, widzia³em gdzieœ pó³ godziny przed pó³noc¹? :roll:
mks pisze:no i wyraÂźnie zapoÂżyczenia z "HitĂłw na zcasie" czyli....zrĂłbcie jakiÂś haaaÂłaas... Âżenada.
Ale majÂą do tego prawo. Byli prowadzÂącymi "HitĂłw na czasie"...
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

WÂłaÂśnie wrĂłciÂłem do domu. :) SYLWESTER W WARSZAWIE BARDZO UDANY!!! WSPANIAÂŁA ATMOSFERA, KLIMAT, LUDZIE, PO PROSTU WSZYSTKO!!! :D :D :D
Oczywiœcie inaczej ocenia siê coœ, co ogl¹da³o siê w TV, a co widzia³o siê na ¿ywo - na w³asne oczy. Nie czyta³em waszych wypowiedzi, ale jutro zdam wam ca³¹ relacjê (ze zdjêciami :D ).

SZCZʦCLIWEGO NOWEGO ROKU!

[ Dodano: Wto Sty 01, 2008 1:20 am ]
A ile ludzi? O pó³nocy PRZYNAJMNIEJ PÓ£ MILIONA! :tanczy: :tanczy:
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
qmate
Bywalec
Bywalec

Post autor: qmate »

Moja ocena

POLSAT
Prowadz¹cy, robi¹ z nich nie wiadomo kogo, a jak patrzê na Kaœkê, Agnieszkê Popielewicz ... och niedobrze. Praktycznie zero doœwiadczenia z TV maj¹. M³ynarska jest tam najmocniejszym punktem, Ibisz... powiedzmy. Ogromnym plusem Polsatu jest to, ¿e najwczeœniej siê rozpocz¹³ i ... no jeszcze trwa. Oprawa graficzna przeciêtna. Fajerwerki s³abe. Wykonawcy: o gustach siê nie dyskutuje, mi spodoba³ siê Bajm oraz Kashmir (graj¹ naprawdê lepiej od Dody, ale ¿e nie lansuj¹ siê przez skandale s¹ ma³o znani, powszechna prawda naturalna). No i trzeba przyznaÌ, ¿e faktycznie stare przeboje trzymaj¹ siê nieŸle :)
Scena sÂłaba, chociaÂż lepsza od TVP2. Plusem sÂą takÂże atrakcyjne nagrody.

TVP2
OglÂądaÂłem najmniej. Torbicka wydawaÂła mi siĂŞ strasznie sztuczna, wykuÂła scenariusz na pamiĂŞĂŚ, Âżadnej spontanicznoÂści nie wykazaÂła. Skiba z antenkami na gÂłowie... nie. Przerywniki Âże coÂś tam u rodziny B. ÂżaÂłosne. Scena mi siĂŞ nie podobaÂła, ale to ponownie kwestia gustu. Kayah cienko, a wejÂście, a wÂłaÂściwie wlot Dody byÂł znowu ÂżaÂłosny. JuÂż raz wleciaÂła tak na festiwalu TOPtrendy, powtarza siĂŞ nasza "gwiazda". Scena nieÂładna, coÂś w stylu letniej potaĂącĂłwki "Hity na czasie". FajerwerkĂłw nie widziaÂłem, bo oglÂądaÂłem TVN-owskie. Oprawa graficzna to dno dna.

TVN
Najwiêkszy minus to to, ¿e rozpocz¹³ siê najpóŸniej i najwczeœniej siê skoùczy³. Scena mi siê podoba³a najbardziej, jakaœ nowoœÌ, bo tych w stylu Polsatu mam ju¿ doœÌ. Wystêpy You can Dance chyba nie na miejscu w tym dniu i miejscu, chocia¿ ucieszy³o mnie jak us³ysza³em piosenkê Timberlanda. Blog27, ta piosenka "hey Boy" jest ok, ale ju¿ sama wokalistka...no comment. Tatiana pierwsz¹ piosenkê mia³a nudn¹. September ukochana cudowny wystêp, premierowa piosenka, pierwszy raz wykonana na ¿ywo w TV. T.Love fajnie zagra³o i widaÌ, ¿e siê spodobali. Lady Pank tak¿e. Kowalska jakieœ nudne piosenki wziê³a. Prowadz¹cych lubiê :) Fajerwerki bardzo udane. Ale koszty SMS... brr makabra. I jeszcze przez pierwsze chyba 40 minut nie by³y na ekranie. <ironicznie> Cena 10,98 za sms dowodzi niezbicie, ¿e TVN powsta³ z mi³oœci do Kasy. TVN na pewno wszystko weŸmie dla siebie, a to, ¿e Sylwka zorganizowa³a W-wa i wy³o¿y³a na niego kasê siê nie liczy. </ironicznie>

Trudno wystawiĂŚ koĂącowÂą ocenĂŞ, Polsat jak zwykle nie zdecydowany (wieÂś/miasto), TVP gdzieÂś na poczÂątku lat '00, TVN za krĂłtko i bez polotu.
//////////
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Mi w TVN zabrakÂło zagranicznych gwiazd. Na Polsacie byÂł chociaÂż Shakin Stevens i Boney M, a na TVN beznadziejny Blog 27 i The Jet Set. PodobaÂło mi siĂŞ oczywiÂście T.Love i Lady Pank. :D
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

PrzecieÂż Blog 27 i The Jet Set to polskie zespoÂły. A z zagranicznych byÂła September. Na TVP2 byÂł Velvet i Basshuner
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Adrian ;P pisze:PrzecieÂż Blog 27 i The Jet Set to polskie zespoÂły
AÂż taki gÂłupi nie jestem, Âżeby nie wiedzieĂŚ, Âże to sÂą polskie zespoÂły. MoÂże to dziwnie zabrzmiaÂło z mojego postu, ale z tego co napisaÂłem oczywiÂście z zagranicy sÂą Shakin Stevens i Boney M :D
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Z TVN24.pl
Warszawa na Placu defilad

Ju¿ od godziny 20 na Placu Defilad w Warszawie trwa³a impreza sylwestrowa. Równo o pó³nocy nad miastem rozb³ysnê³y sztuczne ognie wystrzelone spod Pa³acu Kultury i Nauki. Jak po pó³nocy poinformowali policjanci, przed Pa³acem Kultury bawi³o siê oko³o 20 tysiêcy osób. Wed³ug policji zabawa sylwestrowa przebiega³a spokojnie.
Ile 20.000 chyba jakiÂś Âżart ??? no to bĂŞdzie poraÂżka przy wynikach konkurencji !!!
Ostatnio zmieniony wtorek 01 sty 2008, 01:25 przez ktos, łącznie zmieniany 1 raz.
qmate
Bywalec
Bywalec

100% o jedno zero za maÂło. 20tys to chodzi na koncerty Dody. Sam Prokop mĂłwiÂł, Âże byÂło okoÂło 300.000. CaÂły Plac Defilad byÂł zapeÂłniony.
//////////
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Ja mam nadzieje ¿e póŸniej podadz¹ lepszy wynik ;) bo ta liczba to bardo ma³a !!

A kiedy bĂŞdÂą znane wyniki oglÂądalnoÂści dziÂś czy dopiero jutro ???
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

Nie mam co robiÌ, wiêc napiszê teraz. :) Jak ju¿ wczeœniej mówi³em - sylwester pod pekinem udany, ale Marsza³kowska i Pl. Defilad nieprêdko wróc¹ do codziennego u¿ytku... Organizacja bardzo dobra, ale wed³ug mnie mog³o byÌ trochê wiêcej policji oraz antyterrorystów. Wchodz¹c na ogrodzony plac przed Pa³acem Kultury, trzeba by³o wyj¹Ì z kieszeni wszystkie rzeczy, podnieœÌ rêce, nastêpnie ka¿dy by³ sprawdzany przez policjantów i jeœli by³ 'czysty' móg³ wejœÌ. Oczywiœcie wielu osobom uda³o siê wnieœÌ alkohol, ale jeœli ju¿ ktoœ to zrobi³, to pi³ jak prawdziwy Europejczyk - z kubeczka. :D Ja dotar³em na plac Defilad podczas, gdy wystêpowa³a Kasia Kowalska. Warszawiakom niezbyt podoba³ siê wystêp Tatiany Okupnik, ale za to œwietnie bawili siê przy piosenkach T.LOVE, Lady Pank i September. T³um by³ ogromny bli¿ej sceny, ale na Marsza³kowskiej mo¿na by³o sobie spokojnie staÌ bez ¿adnego popychania i szturchania. Fajerwerki 'lata³y' od pocz¹tku imprezy, czyli od 20. Podczas reklam w TVN scena gas³a i nie dzia³o siê nic. :uhh: To uwa¿am za kompletn¹ pora¿kê... WiêkszoœÌ ludzi œmia³a siê s³ysz¹Ì jingiel reklamowy TVN. PóŸniej zaœpiewa³a September. ¯yczenia Hanny Gronkiewicz-Waltz by³y s³abo s³yszalne, bo ju¿ od 23:54 fajerwerki by³y puszczane jakby by³a pó³noc... Akurat gdy zaczyna³a przemawiaÌ wybuch³a fajerwerka obok mnie - jakiœ goœÌ podpali³ j¹ i trzyma³ w rêce. :neutral: O pó³nocy by³o wspaniale... ale tylko na pocz¹tku. I to w³aœnie by³a najwiêksza wpadka wieczoru - po chwili fajerwerki pod PKiN przesta³y wylatywaÌ, trwa³o to ok. 2-3 minut, a¿ w koùcu siê znów pojawi³y (oczywiœcie ca³y czas by³y odpalane sztuczne ognie z dachu Galerii Centrum, a tak¿e rogów ul. Marsza³kowskiej). No có¿ zdarza siê... Tu¿ po zakoùczeniu pokazu sztucznych ogni wiêkszoœÌ osób zaczê³a iœÌ do domu, a dok³adnie w kierunku stacji metra. To co siê tam dzia³o jest po prostu niedoopisania. :shock: Policjanci zagrodzili wejœcie do schodów i wpuszczali co jakiœ czas doœÌ liczn¹ grupkê. Warszawiacy, jak to warszawiacy - zaczêli pchaÌ policjantów, odsuwaÌ bramki, przeskakiwaÌ i biec jak najszybciej do bramki nie kasuj¹c biletu. To by³ chyba jedyny wieczór, w którym ochroniarze ze stacji metra ze spokojem patrzyli jak tysi¹ce osób przeskakuje przez bramkê. :D A wg zapowiedzi metro mia³o kursowaÌ co 15 minut, a kursowa³o jak w normalnym tygodniu - co trzy minuty. :devil: Zdjêcie ze stacji Œwiêtokrzyska:
Obrazek
Heh... Strach pomyœleÌ co by siê dzia³o gdyby taki t³um zacz¹³ panikowaÌ... :roll:
OgĂłlnie nikomu nic powaÂżnego siĂŞ chyba nie staÂło. Co prawda wÂśrĂłd tÂłumu wybuchaÂły petardy i fajerwerki, ktĂłre odpalali jacyÂś pijacy, ale nie byÂło to aÂż takie straszne. Przynajmniej mogliÂśmy siĂŞ poczuĂŚ jak w Iraku. xD

Ca³y pl. Defilad by³ zape³niony - zgadza siê. I tylko na samym placu zmieœci siê mo¿e nawet 300 tysiêcy osób, a ogromne t³umy sta³y tak¿e na Marsza³kowskiej i wokó³ Pa³acu Kultury. Mówi siê o 500 tysi¹cach osób! :shock: :D Powinniœmy wygraÌ z innymi miastami. Nie mogê powiedzieÌ ilu by³o turystów z, bo jednak wiêkszoœÌ osób czarnoskórych, wietnamczyków, chiùczyków itd., to stali mieszkaùcy Warszawy. :) Ale angielski by³o s³ychaÌ niemal na ka¿dym kroku.

:arrow: ZdjĂŞcia wstawiĂŞ po poÂłudniu w wÂątku "ZdjĂŞcia 'od kuchni'". :D

CoÂś jeszcze miaÂłem napisaĂŚ, ale zapomniaÂłem. :) W ogĂłle sylwester uwaÂżam za bardzo udany, nigdzie nie byÂło tak wspaniaÂłej atmosfery jak w Warszawie. :D :tanczy:
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
qmate
Bywalec
Bywalec

Wszystko Super :) RozÂśmieszyÂło mnie z tym jinglem hehe :) A helikopter TVN'u widziaÂłeÂś??
//////////
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

ja wlasnie wrocilem z sylwka w krakowie, coprawda byÂłem w knajpie ale na rynek teÂż wyszedÂłem i powiem wam ze atmosfera Âświetna, ludzie, sena okej, naprawde, najlepszy chyba sylwek byÂł na polsacie i tu mowie subiektywnie, czytajÂąc wasze posty, takiego klimatu naprawde pozazdoÂściĂŚ :)
TVN innowacja i nowoczesność...
ODPOWIEDZ