[TVN] Warszawa - Stolica Sylwestra

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Ja osobiœcie ¿adnego Sylwestra w ¿adnej stacji nie ogl¹da³em, wiêc nie mogê za bardzo siê wypowiedzieÌ co do realizacji, itp. Ale mogê powiedzieÌ jedno - po tym co tu przeczyta³em wywnioskowa³em, ¿e TVN wypad³ blado. Moje przypuszczenia od pocz¹tku by³y takie, ¿e Polsat wygra. Nie wiem czemu, po prostu takie mia³em przypuszczenie. Na drugim miejscu zapewne bêdzie TVP2, a na ostatnim TVN (ma³a reklama, pierwszy raz - ludzie nie s¹ przyzwyczajeni, ¿e TVN transmituje Sylwestra). Ogl¹dalnoœÌ wg mnie te¿ nie bêdzie porywaj¹ca. Ale to tylko moje przypuszczenia i obym siê myli³.

Z tego co wiem, to w niedzielĂŞ bĂŞdzie powtĂłrka imprezy, choĂŚ w wersji skrĂłconej i wtedy pewnie sobie jÂą obejrzĂŞ i bĂŞdĂŞ mĂłgÂł coÂś na ten temat powiedzieĂŚ.
pawell
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

podmark pisze:Polecam jutro zajrzeĂŚ do serwisĂłw medialnych, gdzie bĂŞdÂą wyniki oglÂądalnoÂści. Zobaczymy, czy naprawdĂŞ przedwczeÂśnie napisaÂłem :) .
Nie musisz mi polecaĂŚ - bywam tam codziennie. No wÂłaÂśnie zobaczymy, bo wczeÂśniej piszÂąc "Ludzie po prostu wybrali to, co lepsze" pokazaÂłeÂś, Âże wiesz jakie bĂŞdÂą wyniki. A pamiĂŞtam, Âże Ty nie jesteÂś dobrym jasnowidzem. :lol: ;) ("YCD" poniesie klĂŞskĂŞ, Mastiff kiepsko to zrealizuje)

KaÂżdy ma inny gust, jednemu podobaÂł siĂŞ sylwester na DwĂłjce, drugiemu na Polsacie, trzeciemu na TVN, czwartemu Âżaden, wiĂŞc wybraÂł jakiÂś film czy "SzkÂło sylwestrowe". Ja uwaÂżam, Âże TVN jak na pierwszy raz wypadÂł nieÂźle. I Âże wyniki mogÂą (ale nie muszÂą) nas zaskoczyĂŚ.

mks pisze:powstrzymajcie swĂłj Âżal
Ja mam tylko Âżal o liczbĂŞ osĂłb przed PKiN'em - (niby) 20 tysiĂŞcy. :uhh: To mi zupeÂłnie nie pasuje z tym co widziaÂłem w telewizji (peÂłny plac, ten odcinek MarszaÂłkowskiej). 20 tys. to przychodzi na takie koncerty w ÂŻyrardowie, ale w Warszawie, najwiĂŞkszym mieÂście w Polsce... :uhh: MoÂżna nawet powiedzieĂŚ, Âże to jest niemoÂżliwe. :> Poza tym Prokop mĂłwiÂł o 300 tysiÂącach i co? ZmyÂśliÂł sobie takÂą liczbĂŞ? :mhm:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

Podmark, to nie jest brak mojej riposty. Ja po prostu nie mam czego oceniaĂŚ, bo nie oglÂądaÂłem tego sylwetra w TVN. ByÂłem na miejscu. MoÂże TVN zawaliÂł, ale jestem dumny z Warszawy, bo impreza pod PaÂłacem Kultury naprawdĂŞ siĂŞ udaÂła i kaÂżdy kto tam byÂł jest zadowolony.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

pawell pisze:A pamiĂŞtam, Âże Ty nie jesteÂś dobrym jasnowidzem. :lol: ;) ("YCD" poniesie klĂŞskĂŞ, Mastiff kiepsko to zrealizuje)
Pisa³em te¿, ¿e pewnie osi¹gn¹ powy¿ej 20 %. Jak dla mnie to ¿aden sukces. 23 % udzia³ów to mo¿e i du¿o, choÌ jak dla mnie hitem to ten wynik nie jest. Polsat nadaj¹cy du¿o taùsze filmy komediowe w tym samym czasie osi¹gn¹³ wynik zbli¿ony. Dla mnie ten program nadal jest niczym szczególnym. A klêski mo¿e nie odniós³ - fala popularnoœci taùca w tym kraju zadzia³a³a. No, ale to tylko jeden przyk³ad - YCD. Nawet najwiêksze osobowoœci telewizyjne w tym kraju mog¹ siê pomyliÌ - jak np. Miszczak, czy Terentiew (z GTNL).
Poza tym Prokop mĂłwiÂł o 300 tysiÂącach i co?
Ale on mówi to, co mu napisze autor scenariusza. Wiêc ja bym siê taki gadaniem nie przejmowa³. Tak, jak ju¿ na pocz¹tku Sylwestra w Krakowie Ibisz powiedzia³ o 150 tysi¹cach, a by³o du¿o wolnego miejsca. Dopiero póŸniej (ko³o 22 zgromadzi³a siê taka liczba). Tak wiêc w to, co mówi¹ prezenterzy nie trzeba wierzyÌ.
tetar
Początkujący
Początkujący

Post autor: tetar »

Niestety trzeba obiektywnie przyznac, ze TVN przegral z Polsatem i lekko z TVP.

Polsat mial lepszy klimat do sylwestrowej imprezy (Krakow), wykonawcy to rzecz gustu, ale chyba lepiej dobrani niz w TVP i TVN. Scena nic nadzwyczajnego ale architektura starego rynku zrobila swoje - uatakcyjnila widowisko.

TVP - miala najlepsza scene.

TVN architektura sceny najgorsza - jak z pielgrzymek papieskich.

Realizacyjnie wszystkie imprezy moim zdaniem byly srednie - 16/9 w TVN tzw. HD i Polsacie /2, TVN DD5.1 to in plus!

Na stronach onet.pl i dziennik.pl jest napisane, ze w warszawie bylo 20tys (az dziwne ze tylko tyle), a w Krakowie 200tys!
mateusz240
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mateusz240 »

A mo¿e te 20 tys. to s¹ dane z pocz¹tku imprezy? Przecie¿ to jest nie mo¿liwe. Przed pó³noc¹ ca³y Plac Defilad by³ zape³niony i nawet sie nie mieœcili ludzie, bo stali na Marsza³kowskiej.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Ludzie nie stali tylko na Marsza³kowskiej, ale zablokowali tak¿e ulicê Œwietokrzysk¹ i praw¹ czêœÌ Aleji Jerozolimskich. Poza tym mnóstwo ludzi sta³o wokó³ Pa³acu Kultury. A dane o 20 tysi¹cach, to nie s¹ dane z pocz¹tku imprezy ( :lol: ), tylko z iloœci osób za bramkami, gdzie aby wejœÌ trzeba by³o przejœÌ rutynow¹ kontrolê, o której piszê ju¿ trzeci raz: wyj¹Ì wszystkie rzeczy z kieszeni, podnieœÌ rêcê i byÌ sprawdzonym przez policjanta. Dlatego nikt nie móg³ wnieœÌ tam alkoholu, petard itp., wiêc wiêkszoœÌ ludzi bawi³a siê poza odgrodzonym placem. :]
tetar
Początkujący
Początkujący

Post autor: tetar »

No to glupio jest napisane - Onet.pl robi kiepska "reklame" TVN'owi!
~
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ~ »

Ogl¹da³em TVN i siê rozczarowa³em. Prowadz¹cy s³abi - g³upie ¿arty, nie umieli "wybudziÌ" publicznoœci ze snu po tych marnych piosenkach. Z YCD siê trochê wyg³upili. No mo¿e jakby ktoœ nauczy³ publicznoœÌ kilka kroków by³a by dobra zabawa. Najbardziej mnie rozœmieszy³o zdanie, które wypowiedzia³a wokalistka Blog 27: "super mega ..." yyy nie pamiêtam. Mo¿e ktoœ z Was pamiêta co ona powiedzia³a?
NajwiĂŞkszÂą poraÂżkÂą byÂł pokaz sztucznych ogni. W ogĂłle nie byÂł dopasowany do muzyki.
Przez wiêkszoœÌ wieczoru ogl¹da³em "Szk³o sylwestrowe" i by³ chyba najlepszy wybór, bo inne stacje te¿ nie mia³y dobrego Sylwestra. Chocia¿ na Polsacie nie by³o Ÿle, dobre, stare, znane przeboje. Ale Ibisz wszystko psu³.
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

podmark pisze:Tak wiĂŞc w to, co mĂłwiÂą prezenterzy nie trzeba wierzyĂŚ.

Tylko wierzyĂŚ w to co mĂłwi podmark :rozglada:
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

We wrocÂławiu byÂło prawie 200.000 ludzi
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... caid=151a3

Szkoda Âże w Warszawie tak maÂło policzyli ;)
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

Nie oglÂądaÂłem uwaÂżnie Âżadnego z SylwestrĂłw w telewizji, wiĂŞc trudno mi siĂŞ wypowiadaĂŚ, ale z tego co czytam to TVN zbiera najgorsze recenzje.

Trochê szkoda, bo w Warszawie by³o najwiêcej gwiazd "na czasie" - popularnych w 2007 roku, a nie króluj¹cych w poprzednim stuleciu. Szkoda numer 2 to czas relacji, jak w³¹czyliœmy telewizor to impreza na TVN ju¿ siê koùczy³a, wiêc ten kto potrzebowa³ ratowa³ siê MTV, YouTube, a póŸniej powtórkami "Hitów na czasie", które lecia³y doœÌ d³ugo. :D
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

szym pisze:wiêc ten kto potrzebowa³ ratowa³ siê (...) powtórkami "Hitów na czasie", które lecia³y doœÌ d³ugo. :D
I ktĂłre prowadziÂła Dorota Wellman z Marcinem Prokopem. :]
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

bzdura, oprĂłcz goÂści z Eski impreze prowadziÂła Beata Sadowska i Kasia Laskowska
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

To chyba oglÂądaÂłeÂś inne "Hity na czasie", albo za bardzo balowaÂłeÂś. :D
ODPOWIEDZ