[TVN] Warszawa - Stolica Sylwestra
Moderator: Łukasz
ludzie siê przyzwyczaili, ¿e tvn nie organizuje sylwestra, poza tym nikomu nie chce siê prze¿ucaÌ w trakcie skoro na tvnie zacze³o siê póŸniej i tak slabo wysz³o.. a no i na placu Defilad nie zmieœci³o by siê tylu ludzi co w Krakowie czy Wroc³awiu..ja tam siê ciesze , ¿e wogóle Warszawka trochê ruszy³a 

Faktycznie dobrze , Âże TVN przygotowaÂł sylwestra , ale nie zgodzĂŞ siĂŞ z tym Âże ludzie przyzwyczaili siĂŞ do TVP2 i Polsatu , gdyÂż rok temu Polsat teÂż robiÂł sylwestra po raz pierwszy , a jednak pokonaÂł TVP2 , ktĂłry zawsze sam przygotowywaÂł wĂłwczas sylwestra
To wszystko zale¿y od piosenek , wiêc i od wykonawców , a tak¿e od przygotowania. A to jak na TVN by³o bardzo s³abe. A co do godzin sam TVN zdecydowa³ , ¿e bêdzie trwa³ tylko 3 godziny bo móg³ zacz¹Ì siê wczeœniej , wiêc zdaje mi siê ¿e TVN w tym roku od pocz¹tku odpuœci³ walkê na ogl¹dalnoœÌ , a jedynie skoncentrowa³ siê na tym aby jedynie go zrobiÌ.
To wszystko zale¿y od piosenek , wiêc i od wykonawców , a tak¿e od przygotowania. A to jak na TVN by³o bardzo s³abe. A co do godzin sam TVN zdecydowa³ , ¿e bêdzie trwa³ tylko 3 godziny bo móg³ zacz¹Ì siê wczeœniej , wiêc zdaje mi siê ¿e TVN w tym roku od pocz¹tku odpuœci³ walkê na ogl¹dalnoœÌ , a jedynie skoncentrowa³ siê na tym aby jedynie go zrobiÌ.
-
- Czasem tu wpada
Ale bzdura! WzeszÂłym roku na 1 miejscu byÂła DwĂłjka na drugim Polsat a na trzecim TVN. Tu masz potwierdzenie:
"W sylwestra 2006/2007 koncert "Sylwester pod dobr¹ gwiazd¹" w TVP2 ogl¹da³o 4,3 mln widzów (33,72 proc. udzia³ów w rynku), a "Sylwester z gwiazdami w Krakowie" w Polsacie - 3,86 mln widzów (27,89 proc. udzia³ów w rynku)."
NastĂŞpnym razem zastanĂłw siĂŞ jak coÂś napiszesz. TVN w przyszÂłym roku powinien postara sie o wiĂŞksze gwiazdy i wiĂŞksza reklamĂŞ.
"W sylwestra 2006/2007 koncert "Sylwester pod dobr¹ gwiazd¹" w TVP2 ogl¹da³o 4,3 mln widzów (33,72 proc. udzia³ów w rynku), a "Sylwester z gwiazdami w Krakowie" w Polsacie - 3,86 mln widzów (27,89 proc. udzia³ów w rynku)."
NastĂŞpnym razem zastanĂłw siĂŞ jak coÂś napiszesz. TVN w przyszÂłym roku powinien postara sie o wiĂŞksze gwiazdy i wiĂŞksza reklamĂŞ.
Chcia³byœ chyba. TVN mia³a 9 % udzia³ów w rynku i by³a na czwartym miejscumateusz240 pisze:Wzesz³ym roku na 1 miejscu by³a Dwójka na drugim Polsat a na trzecim TVN.

- docinasz niektórym, a sam nie widzisz swoich b³êdów.Nastêpnym razem zastanów siê jak coœ napiszesz.
Nikt nie powiedziaÂł, Âże TVN bĂŞdzie transmitowaĂŚ Sylwestra 2008... MoÂże Jedynka skusi siĂŞ na wÂłasnÂą imprezĂŞ plenerowÂą i zaproponuje m.st. Warszawa lepsze warunki.TVN w przyszÂłym roku powinien postara sie o wiĂŞksze gwiazdy i wiĂŞksza reklamĂŞ.
A reklama i tak byÂła spora - spoty reklamowe, informacja podczas filmĂłw i programĂłw. Ale widaĂŚ - widzowie wybrali to, przy czym siĂŞ moÂżna pobawiĂŚ, a nie lecÂącÂą z playbacku maÂłolatĂŞ z Blog27 i resztĂŞ.
-
- Czasem tu wpada
To Ty siĂŞ czÂłowieczku oÂśmieszasz, bo nawet czytaĂŚ ze zrozumieniem nie umiesz... Nigdzie nie napisaÂłem, Âże w Krakowie nie Âśpiewano z playbacku. NapisaÂłem, Âże wybrali KrakĂłw i WrocÂław, bo tam mogli siĂŞ bawiĂŚ (i siĂŞ bawili, a nie to co w Wawie), a maÂłolata z Blog27 wcale nie wywoÂłaÂła furory, jak inni ÂśpiewajÂący na konkurencyjnych imprezach. Ale co ja bĂŞdĂŞ tÂłumaczyÂł Âślepo zapatrzonemu w TVN czÂłowiekowi. JeÂżeli nawet nowa oprawa jest dla Ciebie rewelacyjna (no chyba, Âże nie do konca rozumiesz uÂżywane sÂłowa) to ja nie widzĂŞ potzreby z TobÂą dyskutowaĂŚ.mateusz240 pisze:Nie oÂśmieszaj siĂŞ
-
- Czasem tu wpada
Blog27 to raczej najwiêksza pora¿ka Sylwestra. To takie niesylwestrowe. Rzeczywiœcie lepiej by³o postawiÌ na odwieczne hity, ni¿ na "hity" tego roku. I takie hity, które porywaj¹ publicznoœÌ. To zawsze siê sprzedaje. Lepiej ni¿ smutne piosenki Tatiany Okupnik.
Niemniej jednak krytyka TVN-u jest trochĂŞ przesadna. Wszystkie 3 imprezy byÂły na bardzo wyrĂłwnanym poziomie. Najgorzej moim zdaniem wypadÂła "DwĂłjka" - Sylwester zdecydowanie przegadany, nieciekawy - tylko momentami dziaÂło siĂŞ coÂś wartego uwagi.
W Polsacie byÂło bardzo ciekawie, choĂŚ Ibisz jak zwykle dziaÂłaÂł mi na nerwy - ten czÂłowiek jest ÂżenujÂący, juÂż nie bĂŞdĂŞ pisaÂł o tym Âże jest "teraz, zawsze i na wieki wiekĂłw". ÂŚnieÂżynki teÂż takie sobie. Ale caÂła reszta na bardzo wysokim poziomie.
B³êdem TVN-u by³o na pewno rozpoczêcie zabawy o 22.00. Ale... jeœli wczeœniej nie by³o nic ciekawego, to mo¿e i tak lepiej... Trzeba pamiêtaÌ, ¿e to impreza organizowana zasadniczo przez miasto (choÌ na pewno TVN te¿ mia³ coœ do powiedzenia). Za rok oczekujê "bardziej odwiecznych" gwiazd. I na pewno wiêkszej promocji.
Spodziewa³em siê, ¿e najwy¿sz¹ ogl¹dalnoœÌ bêdzie mia³ Polsat. "Dwójka" mia³a œwietny lead-in - "M jak mi³oœÌ". Zdecydowanie nie spodziewa³em siê a¿ takiej klêski TVN. Mimo wszystko, by³em pewien, ¿e bêdzie ponad 2 miliony. To nie mo¿e byÌ wynik, który satysfakcjonuje. Za rok trzeba w³o¿yÌ wiêcej wysi³ku.
Niemniej jednak krytyka TVN-u jest trochĂŞ przesadna. Wszystkie 3 imprezy byÂły na bardzo wyrĂłwnanym poziomie. Najgorzej moim zdaniem wypadÂła "DwĂłjka" - Sylwester zdecydowanie przegadany, nieciekawy - tylko momentami dziaÂło siĂŞ coÂś wartego uwagi.
W Polsacie byÂło bardzo ciekawie, choĂŚ Ibisz jak zwykle dziaÂłaÂł mi na nerwy - ten czÂłowiek jest ÂżenujÂący, juÂż nie bĂŞdĂŞ pisaÂł o tym Âże jest "teraz, zawsze i na wieki wiekĂłw". ÂŚnieÂżynki teÂż takie sobie. Ale caÂła reszta na bardzo wysokim poziomie.
B³êdem TVN-u by³o na pewno rozpoczêcie zabawy o 22.00. Ale... jeœli wczeœniej nie by³o nic ciekawego, to mo¿e i tak lepiej... Trzeba pamiêtaÌ, ¿e to impreza organizowana zasadniczo przez miasto (choÌ na pewno TVN te¿ mia³ coœ do powiedzenia). Za rok oczekujê "bardziej odwiecznych" gwiazd. I na pewno wiêkszej promocji.
Spodziewa³em siê, ¿e najwy¿sz¹ ogl¹dalnoœÌ bêdzie mia³ Polsat. "Dwójka" mia³a œwietny lead-in - "M jak mi³oœÌ". Zdecydowanie nie spodziewa³em siê a¿ takiej klêski TVN. Mimo wszystko, by³em pewien, ¿e bêdzie ponad 2 miliony. To nie mo¿e byÌ wynik, który satysfakcjonuje. Za rok trzeba w³o¿yÌ wiêcej wysi³ku.
-
- Czasem tu wpada
Informacja o tych 20 tys. osĂłb na pl. Defilad okazaÂła siĂŞ bzdurÂą. Pod PaÂłacem Kultury i Nauki bawiÂło siĂŞ ponad 100 tysiĂŞcy osĂłb, a warszawski sylwester byÂł najdÂłuÂższym w Polsce.
um.warszawa.pl pisze:Ponad 100 000 osĂłb bawiÂło siĂŞ w sylwestra pod PaÂłacem Kultury i Nauki na najdÂłuÂższej noworocznej imprezie pod goÂłym niebem!
Plac Defilad zacz¹³ zape³niaÌ siê ju¿ na godzinê przed rozpoczêciem imprezy, któr¹ zapocz¹tkowa³ o godz. 20.00 DJ Adamus. T³umy warszawiaków powita³a dwójka prowadz¹cych Dorota Wellman i Marcin Prokop. W ci¹gu nocy sylwestrowej, pod dwiema scenami, pojawi³o siê ponad 100 000 ludzi! Doskonale bawi¹c¹ siê przy przebojach najwiêkszych gwiazd publicznoœÌ, na chwilê przed pó³noc¹ pozdrowi³a prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz - Waltz, ¿ycz¹c wszystkim na placu i przed telewizorami dobrego nowego 2008 roku. Szczêœcia, szczêœcia i tego, abyœmy siê spotkali znów za rok .
(...)
W momencie wybicia pó³nocy niebo nad PaÂłacem Kultury i Nauki rozbÂłysÂło setkami barw – w rytm specjalnie przygotowanej muzyki odpalono setki sztucznych ogni. Wystrzelono ponad 8500 fajerwerkĂłw, ktĂłre waÂżyÂły 10 ton! Pokaz trwaÂł 10 minut i zostaÂł zwieĂączony wielkim, zÂłotym finaÂłem.
Warszawski sylwester by³ najd³u¿sz¹ noworoczn¹ imprez¹ pod go³ym niebem. Jako jedyny rozpocz¹³ siê ju¿ o godz. 20.00 i trwa³ do oko³o godz. 3.00 nad ranem - Cieszymy siê z tego, ¿e publicznoœÌ siê dobrze bawi³a. WidaÌ, ¿e mieszkaùcy Warszawy chc¹ takich imprez. Frekwencja dopisa³a, by³o mnóstwo ludzi i to jest dla nas najwa¿niejsze - powiedzia³a Katarzyna Ratajczyk, p.o. dyrektora Biura Promocji Miasta.
(...)
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Re: Sylewster w TVN
Przed chwilą w TVN CNBC Biznes w magazynie "Marketing&PR" wyemitowano bardzo interesujący materiał o sylwestrze przygotowywanym przez TVN i Warszawę. Wypowiadali się w nim m.in. główni organizatorzy, scenarzyści, ludzie odpwiedzialni za dobór gwiazd itd. Podano wiele ciekawostek, o których wcześniej nie widzieliśmy, a wielu pewnie nawet nie zdawało sobie z nich sprawy.
Powtórka będzie chyba jeszcze jutro.
Powtórka będzie chyba jeszcze jutro.
A co na przykład mówili ^^ ?
Na przykład, że do gwiazd w sprawie występu dzwoniono już pod koniec stycznia (czyli niemal rok wcześniej :uhh: ), załatwianie zezwolenia na całą imprezę trwało ponad 3 miesiące, a dzień przed sylwestrem trzeba było rozmontowywać kilka latarni, które przeszkadzały w lotach kamerowych - wcześniej tego nie zauważono.Adrian ;P pisze:A co na przykład mówili ^^ ?

4 stycznia (sobota) TVN o 11:45 nada Sylwestra z Krakowa.
Bez sensu. To będzie zwykła retransmisja. Mogli przynajmniej między 23., a kilkoma minutami po północy zrobić jakąś okolicznościową relację lub transmisję.