[TVN] Milionerzy
Moderator: Łukasz
Re: Milionerzy w TVN
jest kocur tylko w cieniu spryciarze jedni, no ale jaki poziom, takie pytanie
TVN innowacja i nowoczesność...
Twórcy pytań polubili Édouarda Maneta
.
Pewnie pamiętacie jak kilka lat temu było pytanie o autora obrazu "Śniadanie na trawie". Gracz odpowiedział Claude Monet, a poprawna odpowiedź to Édouard Manet. Okazało się, że obaj malarze namalowali obrazy o takich samych tytułach.
Później uczestnik kontynuował grę.
Édouard Manet "Śniadanie na trawie":
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... et_024.jpg
Claude Monet "Śniadanie na trawie":
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 9herbe.JPG

Pewnie pamiętacie jak kilka lat temu było pytanie o autora obrazu "Śniadanie na trawie". Gracz odpowiedział Claude Monet, a poprawna odpowiedź to Édouard Manet. Okazało się, że obaj malarze namalowali obrazy o takich samych tytułach.
Później uczestnik kontynuował grę.
Édouard Manet "Śniadanie na trawie":
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... et_024.jpg
Claude Monet "Śniadanie na trawie":
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 9herbe.JPG
Ja nie... czyli co były dwie poprawne odpowiedzi? I kiedy się skapli? W tym samym odcinku, czy potem kiedyś go zaprosili? I zaczął grę w takim stanie jak skończył? Tak z ciekawości pytam 

//////////
Gracz złożył reklamacje u producentów i po kilku czy może kilkunastu odcinkach grał od momentu na którym skończył (o ile dobrze pamiętam to było 16 000 zł).qmate pisze:Ja nie... czyli co były dwie poprawne odpowiedzi? I kiedy się skapli? W tym samym odcinku, czy potem kiedyś go zaprosili? I zaczął grę w takim stanie jak skończył? Tak z ciekawości pytam
I jeszcze dostał od Urbańskiego w prezencie obraz, ale nie pamiętam czy ten pierwszy czy ten drugi

Nowi "Milionerzy" to dno. Reżyserzy programu z pewnością żałują, że muszą pokazywać grę każdego uczestnika, który przejdzie przez konkurencję 'kto pierwszy, ten lepszy'. Za każdym razem zastanawiam się, po co tacy idioci w ogóle zgłaszali do tego teleturnieju... Poza tym za dużo jest tej całej oprawy: lotów kamerowych itp. Wcześniej było tego o wiele mniej. Dochodzą do tego jeszcze idiotyczne pytania związane z Grupą ITI, oczywiście dawniej też były (np. o nazwisko dziennikarza, który nie prowadzi "Faktów", czy o nazwisko gospodarza programu "Braian show"), ale było ich dużo, dużo mniej. I chyba nikt nie lubi oglądać reklam przeplatanych od czasu do czasu teleturniejem. Nawet Hubert nie jest już taki sam, jak kiedyś (czyt. nie jest taki upierdliwy). Dlatego nie oglądam już 'nowych' "Milionerów" - po prostu, to strata czasu.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Dno? No proszę cię, nie przesadzaj...
Niektórzy uczestnicy rzeczywiście wypadają marnie, ale niektóre początkowe pytania wcale nie są łatwe... Natomiast rzeczywiście stanowczo za prosta jest konkurencja "Kto pierwszy ten lepszy". Na pierwszym miejscu już nie wiedza, ale refleks, w związku z czym najczęściej młodzi uczestnicy wychodzą z niej zwycięsko. Albo coś alfabetycznie uszeregować albo jakieś albumy muzyczne... To jest do poprawki...
Lotów kamerowych i innych efektów oprawy wcale nie jest za dużo. Taki program trzeba nasycić takimi rzeczami, bo to ma być pewne show.
Częstotliwość pojawiania się pytań o coś z TVN rzeczywiście poraża i przeraża.
A Hubert wciąż jest upierdliwy.
Nie można być przesadnie upierdliwym przecież.
Konkurencja eliminacyjna, ilość reklam i pytania o TVN - rzeczywiście to drażni. Ale czy powoduje to, że "Milionerzy" to dno? Nie, to wciąż najlepszy teleturniej w polskiej telewizji. Co potwierdza 4 mln widzów, którzy włączają o 18.00 TVN.
Niektórzy uczestnicy rzeczywiście wypadają marnie, ale niektóre początkowe pytania wcale nie są łatwe... Natomiast rzeczywiście stanowczo za prosta jest konkurencja "Kto pierwszy ten lepszy". Na pierwszym miejscu już nie wiedza, ale refleks, w związku z czym najczęściej młodzi uczestnicy wychodzą z niej zwycięsko. Albo coś alfabetycznie uszeregować albo jakieś albumy muzyczne... To jest do poprawki...
Lotów kamerowych i innych efektów oprawy wcale nie jest za dużo. Taki program trzeba nasycić takimi rzeczami, bo to ma być pewne show.
Częstotliwość pojawiania się pytań o coś z TVN rzeczywiście poraża i przeraża.
A Hubert wciąż jest upierdliwy.

Konkurencja eliminacyjna, ilość reklam i pytania o TVN - rzeczywiście to drażni. Ale czy powoduje to, że "Milionerzy" to dno? Nie, to wciąż najlepszy teleturniej w polskiej telewizji. Co potwierdza 4 mln widzów, którzy włączają o 18.00 TVN.
Chyba po raz pierwszy zgadzam sie z POpieram'em . No niestety - klimat już nie ten sam. Huberta dziwnie się ogląda w takiej roli po "Tańcu z Gwiazdami", gdzie zgrywał kompletnego kretyna. No i wielki minus to brak eliminacji - po rozmowie telefonicznej zaraz do studia - to pozwala wchodzić do gry ludziom bez wiedzy. A co do pytań - poziom obniżają, bo takie są standardy - teraz nie propaguje się inteligencji, a łut szczęścia.
Z tym się zgodzę, no i jeszcze z tym, że większość graczy to idioci.POpieram pisze: idiotyczne pytania związane z Grupą ITI
(...) I chyba nikt nie lubi oglądać reklam przeplatanych od czasu do czasu teleturniejem.
Ale nie przesadzaj, trzeba się cieszyć że "Milionerzy" w ogóle wrócili

Urbański tak jak dawniej trzyma w niepewności i wkurza ludzi (czyli jest tak jak powinno być).
Podobały mi sie pierwsze dwa odcinki, teraz ten teleturniej po prostu mnie nudzi. Przez te tygodnie, może ze trzy osoby wykazały się rozległą wiedzą, reszta zanudzała, żadnych emocji.. Oprawa i studio mi nie przeszkadza, Urbańskiego nie lubie, ale tu da sie go jeszce znieśc.. najgorzej z reklamami.. w żadnym serialu, podczas żadnego filmu reklamy nie irytowały mnie tak bardzo jak tu..
-
- Nowicjusz
Reklamy muszą być, żeby stacja mogła na czymś zarabiać. Poza tym myślę, że muzyka w tle przy 5-ciu ostatnich pytaniach powinna być taka jak była w staych "Milionerach", a reszta jest raczej w porządku (no, może trochę więcej wyższych wygranych).
Ciekawe czy tvn podejmie jakieś kroki w emisji milionerów w związku z konkurencjią jaką będzie stanowić 'Strzał w dziesiątkę'. Mogą wprowadzić zamianę pytania co zwiększy wygrane i mam nadzieję, że postawią jakieś większe wymagania dla uczestników...(bo w zmianę muzyki podczas pytania , nie wierzę ) Ale osobiście w to wątpię. Chyba że SW10 będzie nadawany równolegle z milionerami...
Ale z tego, co wiem to zmiana pytania jest przy 15 pytaniach a nie 12...
Przyznam, że ja też już nie odbieram Milionerów tak jak kiedyś, zastanawiam się czy reaktywowanie programów to wogóle dobry pomysł, myślę, że jakby Milionerzy nie wrócili nie miałoby to dla mnie większego znaczenia, lubię Huberta, bo brałam kiedyś udział w teleturnieju Piramida, który prowadził i zapamiętałam Go jako miłego, życzliwego człowieka, ale Milionerzy to już nie to. Podobnie z Kołem fortuny, zupełnie nie odpowiadała mi nowa wersja i pajacujący Tyniec, lubiłam jak prowadził Pijanowski, obejrzałam tylko kawałek pierwszego odcinka.00000000000
po raz drugi nie zrobisz juz pierwszego wrazenia
Ja też żałuję powrotu "Milionerów", ale pisałem o tym wcześniej.
Co do tego, co napisał GH, TVN nie będzie podejmował żadnych decyzji związanych z pytaniami, kołami ratunkowymi itp., bo nie jest producentem "Milionerów". A firmę Intergalactic na pewno nie interesowałoby to, że ewentualny teleturniej "Strzał w dziesiątkę" miałby np. większe wpływy z reklam itd...
Co do tego, co napisał GH, TVN nie będzie podejmował żadnych decyzji związanych z pytaniami, kołami ratunkowymi itp., bo nie jest producentem "Milionerów". A firmę Intergalactic na pewno nie interesowałoby to, że ewentualny teleturniej "Strzał w dziesiątkę" miałby np. większe wpływy z reklam itd...
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
Ja z kolei cieszę się z powrotu "Milionerów". :> Poza niektórymi "niedociągnięciami" (pytania o TVN [rozumiem jak są w konkursie dla widzów] czy niezbyt wysoka wiedza uczestników [ale to "wina" tych osób]) program jest dobry. W końcu jest co oglądać o 18, dzięki temu teleturniejowi TVN jest liderem pasma. Oczywiście to nie jest to co było kiedyś, ale na pewno "Milionerzy" powrócili w lepszym stylu niż np. "Koło fortuny".
Zależy kiedy Polsat da swój nowy teleturniej. Jeśli będzie to w tym samym czasie co "Milionerzy" chyba powinni dokonać jakiś zmian (oczywiście jak przeanalizują dane). Większe wpływy reklamowe są dzięki lepszej oglądalności. Gdy "Milionerom" spadnie widownia, ceny reklam też pójdą w dół. A to raczej Intergalactic'owi nie byłoby na rękę - wiadomo od wszelkich wyników jest uzależniona ich praca, przyszłość całego programu.POpieram pisze:A firmę Intergalactic na pewno nie interesowałoby to, że ewentualny teleturniej "Strzał w dziesiątkę" miałby np. większe wpływy z reklam itd...
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT!