Jeśli chodzi o czołówkę to porażka - muzyka w ogóle nie pasuje. A serial narazie OK. Nie jest źle. Chociaż główny bohater jest trochę denerwujący - przynajmniej dla mnie. Taki dzieciak. Wiem, że o to w serialu chodzi, ale po prostu - denerwuje mnie.
Czekałem na dzisiejszy dzień i na premiery nowych programów TVN. Jestem rozczarowany "Sądem rodzinnym", choć nie oczekiwałem po programie nie wiadomo czego. Bardzo słabo wypadł też nowy serial. "39 i pół" ogląda się bardzo ciężko - pierwszy odcinek jest najważniejszy, a tutaj jest kiepściutki. Widząc pierwszy odcinek "Magdy M." ani przez chwile się nie nudziłem, wiedziałem, że będę oglądał kolejne epizody. Serialu z Karolakiem nie włączę.
Czekam na "Teraz albo nigdy!" - wierzę, że dobry scenarzysta zapewni ciekawą fabułą, co jest słabym punktem "39 i pół".
Ta czołowka ma przesłanie jest w tytule Pokaz na co Cie stać wiec oni nie bez powodu dali piosenke feel na czołowke a mi sie podoba ta czołówka i wogole serial.No ale do Magdy M to daleko ale to inny gatunek
Wadą serialu "Teraz albo nigdy" jest pora emisji, ja bardzo chętnie bym oglądał, ale w poniedziałek trzeba wcześnie wstać, a siedzieć prawie do północy i o szóstej wstawać, szczególnie po weekendzie się nie uśmiecha. Co do serialu, to jest fajny:), chociaż trzeba przyznać, fabuła dość... niezwykła.
Serial odebrałem bardzo pozytywnie chociaż tak jak wszyscy poprzednicy mam zastrzeżenia co do czołówki. Ale serial jest ogólnie fajny. Fabuła wydaje mi się ciekawa, chętnie obejrzę kolejny odcinek. I widać, że będzie sporo muzyki tak jak w Magdzie M. Super!
Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności wszyscy mają dziś wigilię.
Serial całkiem sympatyczny, bardziej podobał się rodzicom niż mi. Soundtrack dobrany beznadziejnie, no ale trudno się mówi, do tego czołówka - jeśli będzie drugi sezon (albo nawet i wcześniej) powinni pomyśleć nad zmianą - odechciewa się oglądania.
Fabuła bardzo... nierealna, ale, jak już mówiłem sympatyczna. Nie zachwycony, jak "Magdą M.", ale też nie zawiedziony. WIele osób porównuje do "Californication" - chyba zbyt daleko posunięte porównanie. :]
Mnie 1-szy odcinek nie zachwycil. Motywy "przejazdowe" po warszawie - dluzyzna i powielony schemat z magdy M. Fabula, moze pomysl ciekawy ale w 1 odcinku jakos "plasko" to wyszlo.
Karolak - bardziej odpowiada mi jego drugoplanowa rola w Kryminalnych - jest bardziej blyskotliwa i liczylem na rozwiniecie tego typu osobowosci serialowej w "39 i pol".
Oczywiscie daje szanse i 2 odcinek bede ogladal - licze, ze serial rozkreci sie!
Natomiast porownywanie" 39 i pol" do Californications (pierwsza serialowa liga swiata!) to chyba nieporozumienie, a jezeli juz to zbyt wczesnie na takie porownania po pierwszym odcinku.
Zapomniałem! Bardzo fajna jest rola Patryka. Przykro mi tylko, ze do soundtracku wrzucili B27. O ile jeszcze Feelw tej daremnej czołówce nie brzmi jeszcze tragicznie, to reszta jakoś tak... błaho. Też zauważyłem podobieństwo jazdy samochodem do "Magdy M.".
A w wywiadzie dla "Tele Tygodnia" scenarzysta mówił, że chciał, żeby główną rolę grał Majewski i on zainspirował go nieco do pisania scenariusza
Szczerze mówiąc serial niczym pozytywnym mnie nie zaskoczył. Czołówka nieciekawa. Za dużo jest tego rozmyślania, jazdy i chodzenia po mieście. Momentami miałem wątpliwości czy oglądam serial komediowy. Ciągle tylko myślą, że ten jest z tą, a tamta z innym i jednemu się zachciało wrócić do żony, na początku żona chciała żeby u niej mieszkał, ale potem zmieniła zdanie......i tak można ciągnąć dalej. Trochę serialem obyczajowym mi tu zalatuje.
W każdym poście trochę prawdy, spodziewałem się zupełnie innej czołówki, trochę dłużyzn, aktorzy profesjonalni bez uwag, niezły w roli synek, muzyki sporo tak jak w Magdzie, ale to akurat lubię