TVP - sprawy bieżące
Moderator: Łukasz
wideo GoÂścia Jedynki i innych z tvp
Czy ma ktoÂś moÂże stare odcnki [z koĂąca lat 90 i popczÂątku 21 w. ] goÂścia jedynki,wiadomoÂści ,teleexpressu , czy telewizyjnego kuriera waraszawskiego z wot
proszĂŞ o odpowiedÂż
proszĂŞ o odpowiedÂż
Re: Seriale w TVP
We wczorajszej "Plebanii" zobaczyłem... Krzysztofa Ibisza. Nie wiem, czy gra tam na stałe, czy to tylko jakaś jedno-odcinkowa rólka, ale chyba brakuje mu pracy.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
To nie wymaga komentarza.
http://wiadomosci.onet.pl/1719267,11,item.html

Re: TVP w rękach PiS?
Rzeczywiście - bez komentarza.

Re: TVP w rękach PiS?
To pewnie Pati pisała i zostało u niego na komputerze. 

nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
Re: Seriale w TVP
Czy wie ktos, czy w zeszłym tygodniu był emitowany w TVP1 serial "Kamienie śmierci"? Był on już na antenie jakieś dwa, trzy lata temu i był ciekawy. Niedawno patrzę w program i widzę, że dziś znów jest, ale od 3 odcinka... Patrzę w program z zeszłego tygodnia i nie ma serialu...! W tym tygodniu dziś będzie trzeci odcinek, jutro 4. Zatem w zeszłym tygodniu w pon powinien byc odc 1, we wtorek 2, ale w programie w Tele Tygodniu nie ma! Jak można rozpocząć sześcio- czy dwunastoodcinkowy serial od odcinka trzeciego?
Rozumiem, jakby to była Moda na Sukces (w tym przypadku można nawet rozpocząć emisję od odcinka 500, i tak byłaby niewielka strata...)
Rozumiem, jakby to była Moda na Sukces (w tym przypadku można nawet rozpocząć emisję od odcinka 500, i tak byłaby niewielka strata...)
//////////
TVP - sprawy bieżące
Wątek poświęcony sprawom bieżącym i sytuacji w TVP. :rozglada: A jest o czym mówić. :>
Pierwszy krokiem jest zmiana ramówki, która następuje zawsze po zmianie władzy. Wstępne plany oferty wiosennej, opisał dzisiejszy ''Dziennik''.
Dokąd to - Waszym zdaniem - zmierza? Co sądzicie o zmianach?
Pierwszy krokiem jest zmiana ramówki, która następuje zawsze po zmianie władzy. Wstępne plany oferty wiosennej, opisał dzisiejszy ''Dziennik''.
Dokąd to - Waszym zdaniem - zmierza? Co sądzicie o zmianach?

-
- Fanatyk :)
Re: TVP - sprawy bieżące
Na pewno nie będzie to TV neutralna politycznie :>Co sądzicie o zmianach?
Pod dotychczasowym zarządem trafiały się mimo wszystkiego ciekawe pozycje programowe ( rzadko bo rzadko , ale jednak )
Zobaczymy czy w tym względzie coś się zmieni. Na rewolucję absolutnie nie liczę.
Dokąd partie polityczne beda wsadzać łapska w Tvp zawsze będzie tak samo. Tylko pod inną bandera. TVP jako spółka skarbu państwa zawsze będzie łakomym kąskiem. Na chłopski rozum jeśli co po chwila są kadrowe tąpnięcia, to jak w takich warunkach może powstać jakieś planowanie długofalowe. Typowa walka o stołki i stanowiska jak w polityce. Zreszta nie ma się co rozwodzić- to taka sama sytuacja jak z PZPNem. Każdy wie co trzeba zmienić, ale jakoś nikt się za to nie bierze.
A co do zmian opisywanych w "Dzienniku". To tylko taka kosmetyka. Jak nie było dobrej publicystyki, tak dalej nie ma. Zreszta w komercyjnych stacjach delikatnie mówiąc też pod tym względem nie jest za kolorowo.
A co do zmian opisywanych w "Dzienniku". To tylko taka kosmetyka. Jak nie było dobrej publicystyki, tak dalej nie ma. Zreszta w komercyjnych stacjach delikatnie mówiąc też pod tym względem nie jest za kolorowo.
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Tej telewizji nie pomoże nawet zmiana ramówki. Tam trzeba odpolitycznienia - którego prędko nie będzie bo przecież w kampanii wyborczej to dla nich coś co ich ratuje.
Oczywistą oczywistością jest upolitycznienie TVP i to nie podlega żadnej dyskusji. Ale Farfał w chwili obecnej nie wydaje się najgorszym rozwiązaniem. Oczywiście, nie będą oni neutralni politycznie, ale raczej nie będzie dochodziło do takich ekscesów jak obecnie. Zmiana ramówki nie jest żadną rewolucją i rewelacją, ale pozbycie się np. pani Lichockiej jest decyzją słuszną.
Temat Dnia - program publicystyczny w TVP
Jak podaje plejada.pl, od 2 marca na antenie TVP ruszy nowy program publicystyczny, którego gospodarzami będą prowadzący "Wiadomości".
Więcej tutaj.
Co sądzicie, jak Wam się podoba pora emisji? Bo mi jak najbardziej odpowiada, po godzinie 20 jest pełno tego typu porgramów w stacjach informacyjnych, a o 17.20 to tak w sam raz i to po lubianym przez widzów "Teleexpressie". No i nareszcie Kraśko i Lis w tego typu programie.plejada.pl pisze:Przez ostatnie kilkanaście dni krążyły pogłoski na temat nowego programu w TVP1. Do ostatniej chwili zapadały decyzje dotyczące tytułu nowej pozycji w ramówce i jej formuły. Dzisiaj wszystko jest już jasne, a my rozmawialiśmy z jedną z gwiazd programu - Piotrem Kraśko.
-"Temat Dnia", bo tak nazywa się nasz projekt, rusza 2. marca, w poniedziałek. Pierwsze wydanie poprowadzę ja, bo to akurat mój dzień przygotowywania "Wiadomości" - mówi dziennikarz.
Program będzie nadawany w każdy dzień powszedni zaraz po "Teleexpressie", czyli ok. 17:20. Prowadzić go będzie na ogół prowadzący tego dnia wieczorne "Wiadomości" [Hanna Lis, Jarosław Kulczycki, Małgorzata Wyszyńska i, oczywiście, Piotr Kraśko].

Więcej tutaj.