Magda Sakowska

Dział poświęcony dziennikarzom i celebrytom, którzy nie są związani z TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

TVN24 mógł jej zaoferować było czytanie z promptera?
Przecież w Polsat News też będzie czytać z promptera. Jeśli lubi nowe wyzwania to dobrze, boję się tylko, że to akurat wyzwanie może oznaczać niewypał. Mimo wszystko życzę Polsatowi News wszystkiego dobrego - może uda im się zmobilizować konkurencję, co będzie z korzyścią dla nas, widzów. :rozglada:
maxxx
Fanatyk :)

Post autor: maxxx »

Już wcześniej przeczytałem tą wiadomość i...najpierw pomyślałem to niemożliwe....a potem,że może popołudniu mnie oświeci i jakoś rozwikłam zagadke :rozglada: Minęło praktycznie pół dnia i postanowiłem napisac tyle,że szkoda :stop: Nie bede oceniał kategorycznie Magdy,bo nigdy się nie dowiemy dlaczego.Co prawda zmiana pracy to nic strasznego,ale tu jest sytuacja trochę specyficzna-tak powiem :spiewa: I jeszcze ten nieszczęsny grudzień..Ja powiem tylko tyle,że Ją bardzo lubiłem i to Jej często wytykane wrażenie,że jest znudzona czy naburmuszona uważałem za plus(być może to wielu zdziwi) :lol2: ; ale jakie to ma teraz znaczenie.No cóż..aż czekam z niecierpliwością co ten POLSAT NEWS bedzie wart. :uhh:

Decyzja wg mnie NIEZROZUMIAŁA.I na tym poprzestane,bo nie bede sie wymadrzał nie majac żadnych praktycznie danych ze źrodła :stop:

Magda - Polsat - Polsat - Magda :arrow: Jeeezu jak dziwnie. :shock:

P.S Może tam zajmie się bardziej publicystyką niż newsowaniem.
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Magda Sakowska

Post autor: Greg Haus »

Pracownik, który nieutożsamia się ze swoim pracodawcą, ze swoją firmą - nie opuszcza jej. Finansowo pewnie nie miała problemów. Polsat NEWS pewnie dał jej większe pieniądze ale czy to był powód? Ja uważałem zawsze, że jest ona jakaś taka zimna, niesympatyczna. Jakoś nie żal mi. Dużo już poszło jeszcze wielu wróciło.
Camilo
Guru
Guru

Może tam zajmie się bardziej publicystyką niż newsowaniem.
W serwisach informacyjnych to raczej wielkiego pola publicystycznego nie ma. :stop:
~
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ~ »

A może jej chodzi o nic nie robienie? Pewnie Polsat będzie jej płacił do grudnia za to, że nic nie robi.
Ja kompletnie nie rozumiem jej decyzji. Jakiś powód musi mieć. Chyba TVN dobrze traktuje swoich pracowników no nie?
arczi
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: arczi »

~ pisze:A może jej chodzi o nic nie robienie? Pewnie Polsat będzie jej płacił do grudnia za to, że nic nie robi.
No chyba cie głowa boli :/ Ciekawe kto będzie płacił za nic nie robienie :lol:
Poza tym tak ma przecież zakaz współpracy z konkurencyjnymi mediami, więc tak na zdrowy rozsądek- to chyba byłoby niezgodne z prawem, co :]
Ja kompletnie nie rozumiem jej decyzji. Jakiś powód musi mieć. Chyba TVN dobrze traktuje swoich pracowników no nie?
Jakis powód musiała mieć. Na pewno nie podjęła tej decyzji bez przemyślenia :nie:
A jak traktują pracowników- tego sie nigdy nie dowiemy :nie:
fuksi
Początkujący
Początkujący

Post autor: fuksi »

Sakowska była najlepszą i najpiękniejsza prezenterką tvn24
Na nieszczęście dla widzów i ze stratą dla tvn24 odeszła, ale na pewno z korzyścią dla samej siebie.
Magda na pewno da sobie radę, a polsat dzięki niej wiele zyska, bo to zdolna profesjonalistka :brawa: :brawa: :brawa:
:tanczy: Od grudnia bedę wiernym widzem POLSAT NEWS :tanczy:
salvajitek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: salvajitek »

A ja Magde rozumiem. Kazdy kto miał do czynienia z TVN24 zawodowo wie , że praca tam to nie przelewki. Fakt- to miejsce gdzie mozna sie sporo nauczyć, zyskać cenne doświadczenia ale to też prawdziwa rzeźnia.Albo jestes oddany w pracy w 100% i rezygnujesz po cześci z zycia prywatnego, albo do wiedzenia. No chyba , ze jesteś gwiazdą- czolową twarzą.Włóżcie między bajki opowieści o tym, że ta firma to miejsce gdzie panuje fajna atmosfera i pracuje sie miło i przyjemnie.

Magda miala w TVN24 jakas pozycję, ale nie nadzwyczaj duzą. Jestem pewny ze zdecydowały w duzej mierze wzgledy finansowe. TVN24 placi swoim pracownikom FATALNIE, nawet znane widzom twarze nie dostaja rynkowych stawek. Reporter TV Biznes zarabia 3 razy wiecej niz reporter TVN24. Stawka zaaoferowana przez Polsat na pewno była znacznie bardziej atrakcyjna. A poza tym to nowy projekt, dziewczyna ma szanse wybicia sie- może stać się czolową twarzą kanału, w TVN24 konkurencja jest/ była dużo większa.

Ja zycze Magdzie przyjaznej atmosfery w pracy i duzej ilosci zawowodowych wyzwnan ;-)
maxxx

Greg Haus pisze:Pracownik, który nieutożsamia się ze swoim pracodawcą, ze swoją firmą - nie opuszcza jej.
Chyba utożsamia :rozglada: ,no ale to literówka.Bardziej chodzi mi o to,że w dzisiejszej rzeczywistości - szczególnie medialnej-takie sprawy jak przywiązanie do firmy są już nieczęste :nie: Nawet radiowcy ze stażem coraz częściej wybierają lepsze oferty nowych stacji komercyjnych.
arczi pisze:Jakis powód musiała mieć. Na pewno nie podjęła tej decyzji bez przemyślenia
A jak traktują pracowników- tego sie nigdy nie dowiemy
No również uważam ,że nie wygląda na osobe,która podejmowałaby ważne decyzje na łapu capu :stop: Tymbardziej,że nie myśli juz tylko o sobie 8)
A co do traktowania pracowników :mhm: Sielanki to tam na bank nie ma :nie: Tylko Nam się zdaje,że to tak wszystko jest super :rozglada:
fuksi pisze:Magda na pewno da sobie radę, a polsat dzięki niej wiele zyska, bo to zdolna profesjonalistka
Nic dodać,nic ująć :aniol:
salvajitek pisze:A ja Magde rozumiem. Kazdy kto miał do czynienia z TVN24 zawodowo wie , że praca tam to nie przelewki. Fakt- to miejsce gdzie mozna sie sporo nauczyć, zyskać cenne doświadczenia ale to też prawdziwa rzeźnia.Albo jestes oddany w pracy w 100% i rezygnujesz po cześci z zycia prywatnego, albo do wiedzenia. No chyba , ze jesteś gwiazdą- czolową twarzą.Włóżcie między bajki opowieści o tym, że ta firma to miejsce gdzie panuje fajna atmosfera i pracuje sie miło i przyjemnie.
Z Twojej wypowiedzi wynika,że conajmniej się orientujesz jak tam jest :uhh: Zakładając,że to fakt jakoś wcale mnie to nie dziwi-tak to jest w korporacjach,taka masówka :uhh: Poza tym,nawet pomijając kwestie finansowe to zwykle w miejscu w którym spotyka się tak wiele charakterów musi dochodzić do konfliktów :hmm: Poza tym trwa nieustanna walka o pozycje :spiewa: Jedno jest pewne-to robota tylko dla twardzieli/lek. :szalony:
TVN24 placi swoim pracownikom FATALNIE, nawet znane widzom twarze nie dostaja rynkowych stawek. Reporter TV Biznes zarabia 3 razy wiecej niz reporter TVN24
Moga mieć problem w takim razie.Może przez to jest sporo rotacji reporterskich :stop: Może tym z większym stażem ciut lepiej się wiedzie :spiewa:
dziewczyna ma szanse wybicia sie- może stać się czolową twarzą kanału
Każdej stacji możnaby życzyć takiej twarzy :aniol:
Ja zycze Magdzie przyjaznej atmosfery w pracy i duzej ilosci zawowodowych wyzwnan ;-)
Pójde na łatwizne i dołącze się do życzeń :lol2:

P.S Nieco rozpaczliwie,ale coraz więcej staram się zauważyć pozytywów tej sytuacji :rozglada: Ale nadal pozostaje żal,że nie będzie Jej już w Tvn24 :( Z pola widzenia na bank Jej nie strace 8)
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

Reporterką była wzorową, prezenterką troszkę gorszą. Szkoda że mierna Kryńska, która bez propmtera nie istnieje nie poszła w jej ślady (albo zamiast niej).
Liczą się tylko Fakty.
Camilo
Guru
Guru

czerk pisze:Szkoda że mierna Kryńska, która bez propmtera nie istnieje nie poszła w jej ślady (albo zamiast niej).
No comment. :] Czy prompter Twoim zdaniem jest jedynym czynnikiem, który świadczy o poziomie dziennikarstwa?
Gdy była reporterką też ze sobą woziła prompter? Wyobraź sobie że nie, a mimo to świetnie dawała radę. :?
maxxx

kamilo pisze:No comment. Czy prompter Twoim zdaniem jest jedynym czynnikiem, który świadczy o poziomie dziennikarstwa?
No,chyba tak jest :lol2: Zawsze mnie śmieszy jak ktoś poddaje pod rozważania...wow Ona używa promptera :shock: A chyba od tego on jest.No chyba,że ktoś jest geniuszem i potrafi 3 h z głowy podawać newsy :spiewa:
Inna sprawa jest taka ,że z tego co wiem to tekst sobie trzeba przygotować.Oprócz tego dochodzi rozmowa,czasem coś nieprzewidzianego...no ale po co o tym pisać..
Gdy była reporterką też ze sobą woziła prompter? Wyobraź sobie że nie, a mimo to świetnie dawała radę.
Oczywiście :tanczy: A Magda to już była mistrzynią w tym fachu;szczególnie w środowisku sejmowym :aniol:

Sorry za te off-topicy :stop:
Camilo
Guru
Guru

arczi
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: arczi »

kamilo pisze:Szkoda, że to już tylko wspomnienia:
Ach wspaniałe wspomnienia :D Nie wiedziałem tych momentów wcześniej :nie:
Magda taka... nienaburmuszona na nich, jak nie ona :lol2:
Ten pierwszy filmik to chyba z niedalekich czasów jest, drugi to już dawno chyba miał miejsce :rozglada:

No to Panowie, teraz nie ma co szukać powodów odejścia, oceniać czy analizować :nie:
Czekamy po prostu do grudnia :D To już tylko... 7 miesięcy, ... tylko tyle, ile Magda była na urlopie macierzyńskim, ... tylko tyle, ile nie ma Marty Kuligowskiej...
To się nazywa pozytywne myślenie :lol2:

No wielka szkoda, że nie może tworzyć Polsat News od początków :(
Ale przynajmniej mam pewność, że bedzie tam choć jedna świetna prezenterka, dzięki której ten kanał będzie wart oglądania :jupi:
Camilo
Guru
Guru

Na podstawie opinii, capsów i filmów w Internecie, obserwowałem dziś bardzo dokładnie start Polsat News (myślę, że już wkrótce w mojej TV) i mam nadzieję, że do grudnia zmienią decyzję i Magda nie poprowadzi serwisów.

Jest to miejsce zarezerwowane dla nowych, jeszcze nieznanych twarzy, które kanał chce dopiero wypromować. Wszystkie pozostałe, kojarzone już choć po części osobowości są w jakiś komentarzach, rozmowach i magazynach. Krótko mówiąc, na wyższym szczeblu.

Magda nie potrzebuje już tej promocji poprzez serwisy, bo zaistniała w polskim świecie dziennikarskim. W związku z powyższych mam nadzieję, że i dla Niej znajdzie się jakiś kawałek publicystyki. Poza tym w rozmowach wypada lepiej, niż w czytaniu z promptera. A co do tego, że zasługuje i jest dobra w tym co robi, to chyba nikt nie ma wątpliwości...
ODPOWIEDZ