Filmy | TVN | TVN7 | TVN Fabuła | Metro

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Filmy w TVN

Post autor: szym »

W takim układzie, skoro tak uznali, to w zwiastunach też powinni dać "lepszego" lektora, żeby widz wiedział czego się spodziewać.
Swoją drogą, nie wiem, co to za przekonanie, że lektor jest fajniejszy od dubbingu czy napisów. Często zagłusza film, połowy kwestii nie tłumaczy... lipa. :hyh:
:)
Elek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Elek »

tak tylko ze polski dubbing sprawdza sie tylk w bajkach.. w filmach powoduje on katastrofe, np wszystkie czesci harrego pottera wlasnie przez dubbing stracily swoj klimat
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

Akurat w "Harrym Potterze" mi to nie przeszkadza, filmy kolorowe i fantastyczne powinny mieć [i mają] dubbing - te wszystkie Pottery, Shreki i inne. Co innego filmy akcji, wiadomo...

Nie zmienia to faktu, że TVN puszcza nawet bajki z lektorem, niczym jakaś biedota w stylu Tele5 (mówię tu o serialach animowanych pokazywanych w zeszłe wakacje czy filmach z serii "Pokemon" na TVN Siedem - toż to zbrodnia katować dzieci bełkoczącym lektorem... :lol: )
:)
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Gdy TVN wyemitowała ''Serię Niefortunnych zdarzeń'' też była z lektorem i nie wyszło to za dobrze... Wersja z dubbingiem była o wiele lepsza...
adner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: adner »

O ludzie, znowu Billy Elliot i ta drażniąca reklama...
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

Mnie się ten film podoba, reklama nie jest wcale denerwująca.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Ostatnio w TVN był emitowany film ''Full Metal Jacket'' i o dziwo był z napisami :D Filmu nie oglądałem, a dowiedziałem się o tym z Teletygodnia w listach od czytelników. Podobno tak jest gdyż ostatnią wolą Kubricka było, aby jego filmy były wyświetlane z napisami. Bravo dla TVN, bo niektóre stacje wyświetlają jego filmy z lektorem :stop:
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

TVN właśnie emituje film "Upiór w operze" i znów zamiast lektora - napisy.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

I bardzo dobrze! :brawa: Aczkolwiek, napisy w tym konkretnym filmie, są pokierowane tym, że 95% tekstu jest śpiewane przez aktorów. Niemniej jednak na TVNie (i nie tylko) filmy powinny być z napisami.
Liczą się tylko Fakty.
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

TVN przymierza się do produkcji filmu o powstaniu warszawskim. Decyzja jeszcze nie zapadła , ale koszt produkcji takiego filmu miałby wynieść kilkadziesiąt milionów zł.

Czyżby tvn chciał stworzyć coś tak ambitngo? Zwykle filmy były nastawione tylko komercyjnie - oczywiście nic w ty, złego, to naturalne.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Niektóre filmy lepiej ogląda się z lektorem, niektóre z napisami. Np. taki Sierociniec (hiszpańskie dialogi dodawały czegoś temu filmowi), czy właśnie Upiór w Operze. Ale filmy typu Sposób na teściową, czy inne komedie lepiej ogląda się z lektorem. Niestety wiele osób tego nie rozumie i uważa napisy za coś złego, prymitywnego.
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

Tak zazwyczaj mają osoby z dysleksją(wiem po sobie), że nie mogą się skupić na filmie kiedy są napisy, chcą widzieć co się dzieje na ekranie i nie chce się im czytać. Też wczoraj miałem takie monety kiedy tylko patrzyłem na obraz a nie na tekst.
damianeq
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: damianeq »

W ciągu tygodnia, wieczorami powinny lecieć filmy które jeszcze nie były emitowane w TVN. A w piątki najlepiej jakby pokazywali filmy które jakiś czas temu były wyświetlane w kinach.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Filmy z napisami ogląda się w wielu przypadkach naprawdę lepiej. Mam nadzieję, że TVN będzie coraz częściej pokazywał filmy z napisami. W te wakacje zrobił to już 2 razy :D
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Chyba pierwszy raz w TVNie widzę dość stary, polski film :D Komedia małżeńska jutro o 20 :)
ODPOWIEDZ