Jak to brzydka ??
Mo¿e najpiêkniejsza nie by³a, ale za to œwietnie prowadzi³¹ prognozy i zachwycaj¹co siê uœmiecha³a.
W tym godzinowym systemie TVNmeteo, w ktĂłrym prezenter jest tak jakby gospodarzem wszystkich seriwsĂłw doskonale sie sprawdzaÂła. Teraz bez niej tak nudno juz na tym kanale
czy ja wiem czy byÂła Âświetna??? oni sie wszyscy usmiechaja, a wole patrzec na Maji usmiech niz na niÂą. ps. i na szczescie juz nie bede na nia patrzyl
maciejek pisze:Dlaczego nie lubisz Tomasza Zubilewicza?
Teraz go nie lubiĂŞ, ale moÂże za miesiÂąc mi siĂŞ odmieni, tak jak z HelenÂą.
A co do Marzeny - zgadzam siĂŞ, bez niej jest bardzo nudno; TVNMeteo oglÂądam tylko dla programu 'Maja...', bo niektĂłre rzeczy przydadzÂą mi siĂŞ na biologiĂŞ...i rano, przed wyjÂściem do szkoÂły, a kiedyÂś byÂło inaczej...
TeÂż sobie nie przypominam tych mapek. Do czasu TVNmeteo prawie Âżadnych rewolucyjnych zmian na mapach nie byÂło.
A TrzaskalskÂą pamiĂŞtam. Zawsze miaÂła jakieÂś problemy z gÂłosem.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą :::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24
Wiesz co wydaje mi sie ze te zdjĂŞcia z Zubim ( przezwisko Tomaka Zubilewicza) zostalo zrobiona podczas prĂłb kamerowych, poniewaz studio wyglada zupelnie inaczej (nie ma ttej scianki z czerwonego piaskowca obok duzego monitora)
Tych ¿ó³tych map Polski te¿ nie pamiêtam, ale Europy taka by³ dosyÌ d³ugo, ze strza³kami sk¹d idzie ciep³o lub zimno oraz z wy¿ami i ni¿ami (i wartoœÌ ciœnienia). Pamiêtam, ¿e w poczatkach wprowadzili coœ bardzo dziwnego. Nie wiem czy to ich twórczoœÌ czy IMiGW, ale wy¿e i ni¿e nazywali po imieniu tak jak w Stanach na mapach CNN nazywaj¹ huragany. Ni¿e by³y od A, a wy¿e od ¯ i w górê. I tak na przyk³ad jednego by³ ni¿ Barbara i wy¿ Zygmunt, a kilka dni póŸniej ju¿ Celina i W³odzimierz i u¿ywali tych nazw a¿ do ich wype³nienia. Jak powsta³ nowy uk³ad baryczny, to z nastêpnymi imieniami. Odeszli z czasem od tego. Pierwszy raz i tylko tam siê z tym spotka³em.
Czerwone Âścianki z piaskowca jak najbardziej pamiĂŞtam. Majka siĂŞ na nie jeszcze zaÂłapaÂła po odejÂściu Trzaskalskiej. Raczej nie sÂą to prĂłby kamerowe, bo specjalnie jest stroik wielkanocny w rogu (inaczej by go sobie pewnie darowali). Pewnie 1998 rok.
Ps.
A propos pogody to w Sukiennicach w Krakowie zawsze byÂła klimatyczna gablotka IMiGW z narysowanymi kolorowymi kredkami przez meteorologa frontami, ukÂładami ciÂśnienia, aktualna pogoda oraz jej prognoza. Zawsze tam zaglÂądam jak jestem, ale juÂż dawno nie byÂłem. Nadal to istnieje?
studio wyglÂąda jeszcze inaczej na zdjĂŞciu z Trzaskalska ,gdyz na zdjĂŞciu z K.T. monitory sÂą sciÂśniĂŞte do ekranu z mapÂą, a na zdjĂŞciach z I.R. Sa one b. luzno ustawione.
kwiatek pisze:
studio wyglÂąda jeszcze inaczej na zdjĂŞciu z Trzaskalska ,gdyz na zdjĂŞciu z K.T. monitory sÂą sciÂśniĂŞte do ekranu z mapÂą, a na zdjĂŞciach z I.R. Sa one b. luzno ustawione.
One raczej nie zmieniaÂły swojego miejsca ani stopnia "ÂściÂśniĂŞcia" Wszystko za sprawÂą odpowiedniego kadru- pogoda byÂła kadrowana "z boku" duzy monitor staÂł pod kÂątem. ALe nie da sie ukryĂŚ, Âże stary newsroom zmieniaÂł siĂŞ przez caÂły czs istnienia- najwiĂŞksza zmiana to lifting chyba w 2001 roku gdy doÂłoÂżono podÂświetlane Âściany. Zajrzyjcie na stronĂŞ http://www.scenografia.com.pl- tam znajdziecie zdjĂŞcia studia faktĂłw po liftingu