[TVN] Sopot Festival 2005-2009

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Re: Sopot Festival 2008

Post autor: piotrek888 »

Moim zdaniem w polskich eliminacjach wygra Video lub Lesz. A w drugiej części Pokora lub Danny
lukaasz777
Początkujący
Początkujący

Post autor: lukaasz777 »

Moim zdaniem z Polski przejdzie Video i Ania Wyszkoni, a spore szanse z zagranicznych artystów ma Velvet albo Danny !
TVN. PROGRAMOWO NAJLEPSZA.
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

Gdyby polskiego reprezentanta wybierali widzowie pewnie największe szanse miałaby Natalia Lesz, ale jest jury, więc obstawiam oprócz niej Video [wypada w ucho, jest po polsku] lub Formację Nieżywych Schabuff. Oczywiście wolałbym Natalkę. :lol2:

Bursztynowego Słowika powinna zgarnąć Oh Laura, świetna piosenka, nietandetna i jeżeli ładnie się zaprezentuje na żywo to myślę, że są duże szanse. Słowika publiczności pewnie zdobędzie polski artysta, ale... kto wie? Może będą niespodzianki? :rozglada:
:)
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

~ pisze:Widać, że Polsat liczy na pomyłkę widzów i emituje w czasie Sopot Festivalu swój Sopot TOPtrendy Festiwal. Nieładnie :stop:.
A tvp2 emituje właśnie SHF :P
mfdtv4
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mfdtv4 »

Ta Lesz to taka papka :( Mam nadzieję, że wygra Mans Zelmerlow lub Danny. Z polskich wykonawców mam nadzieję, że przejdzie zespół Video feat. Ania Wyszkoni, choć Formacja Nieżywych Schabuff też jest ok.
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

obawiam sie ze Oh Laura ma najmniejsze szanse, to nie jest hit dla Polski, choc sam wole takie piosenki, wogóle to dla mnie tvn mogloby retransmitowac off festival :)
TVN innowacja i nowoczesność...
lukaasz777
Początkujący
Początkujący

Co do Polsatu to po prostu brak mi słów. Jest to bodajże kabareton ale transmitowany po raz pierwszy w Polsacie bo to osobny dzień festivalu nie transmitowany w telewizji. Na TVP2 leci powtórka mazurskiej nocy kabaretowej, więc z tym też mogą być kłopoty. Powtórka ale ludzie lubią kabaret w sobotni wieczór. Miejmy nadzieję, że w tym roku będzie znacznie wiecej widzów ;)

Pozostały już 3 godzinkiii !! :)
mfdtv4
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Miejmy nadzieję, że w tym roku będzie znacznie wiecej widzów ;)
A co będziesz miał z tego jak w tym roku będzie więcej widzów? Dla mnie osobiście dziwne by było, gdyby Sf miał w tym roku więcej widzów niż rok temu. Konkurencja przygotowała coś ciekawego - kabarety, po za tym nie muszę mówić chyba o promocji SF w tym roku?!
qmate
Bywalec
Bywalec

Post autor: qmate »

Do finału powinna przejść Natalia Lesz, ale zwycięzca raczej zagraniczny: Matt Pokora, może Rusłana. Polski artysta i tak ma już pewnie Słowika od publiczności... będzie jak w poprzednich latach i zagłosujemy na Polaka... chociaż ja wiem, w tym roku jakiś super hitów z Polski nie ma, więc może wygra w końcu ktoś zza granicy. Chociaż piosenka Stachurskiego ekstra hitem nie była, a zwyciężył. Ehhhh :?
//////////
lukaasz777
Początkujący
Początkujący

mfdtv4 pisze:
Miejmy nadzieję, że w tym roku będzie znacznie wiecej widzów ;)
po za tym nie muszę mówić chyba o promocji SF w tym roku?!
Ale że co uważasz, że byla słaba promocja festivalu ? ?
Wydaje mi się, że w telewizji bylo bardzo dużo reklamy, promocje jedynie mogli ściagnąć do prasy no i samego Sopotu. Ale nie ma co narzekać bo w tym roku promocja na antenie TVN byla duża ;]
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Promocja na antenie jest o wiele lepsza niż w ubiegłym roku (co chwilę lecą zwiastuny, specjalna reklama pod logo TVN), na Onet.pl są też reklamy. Poza tym rok temu konkurencja była znacznie większa (koncert Ich Troje na Polsacie i Taneczna Eurowizja w TVP), więc pod tym względem jest znacznie lepiej. ;)
mfdtv4
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Mnie osobiście nie przyciąga SF 2008. Wolę obejrzeć coś co mnie rozbawi, wybiorę więc POLSAT lub po prostu nie będę spędzał wieczoru przed TV. Jutro może zerknę na SF, drugi dzień wydaje się ciekawszy od tego pierwszego - pseudo rywalizacja o Bursztynowego Słowika.
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

A mnie przyciąga i to mocno. :D Będzie świetnie!
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Z początku nie zapowiadało się zbytnio, ale teraz bardzo chętnie obejrzę. Festiwal może nie najlepszy ze wszystkich dotychczasowych TVN-owskich Sopot Festivali, ale podobają mi się wykonawcy, zarówno ci z pierwszego, jak i drugiego dnia. Zresztą u mnie Sopot Festival zawsze wywoływał duże emocje. :D :P
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Jak narazie jestem pozytywnie zaskoczony. :D Czym? Nie ma zbędnej "gadaniny" jurorów po każdym występie. Fajny początek. Scena taka sobie - nie jest brzydka, ale na pewno gorsza od zeszłorocznej. Przerwa dopiero (jak na TVN) po 25 minutach. Nie podoba mi się nowa wersja belek oraz zapowiedzi wykonawców (nie pasują do ogólnej oprawy SF). Scena również jakoś się nie komponuje z oprawą. Ale poza tymi mankamentami bardzo fajnie według mnie. Koncert inny, dużo inny od tych z poprzednich lat.
ODPOWIEDZ