Automatyczny spis treści - WORD
Moderator: Łukasz
Automatyczny spis treści - WORD
Witajcie.
Potrzebuje pomocy.
Jak dokladnie krok po kroku zrobic w gotowej pracy spis tresci ?
Znalalezlem w necie kilka pomocnych informacji ale to mi nie pomoglo. Jest np informacja aby wybrac konspekt i tam poznaznaczac to co ma sie w spisie tresci znalesc i zrobic z tego naglowki - ale jak zrobic z tego naglowki ???
Potrzebuje pomocy.
Jak dokladnie krok po kroku zrobic w gotowej pracy spis tresci ?
Znalalezlem w necie kilka pomocnych informacji ale to mi nie pomoglo. Jest np informacja aby wybrac konspekt i tam poznaznaczac to co ma sie w spisie tresci znalesc i zrobic z tego naglowki - ale jak zrobic z tego naglowki ???
Re: Automatyczny spis treści - WORD
Nagłówki robisz zaznaczając tekst, który chcesz zamienić na nagłówek i z listy na górze wybierasz z listy "Nagłówek 1", "podnagłówki" możesz zrobić wybierając "Nagłówek 2" lub "Nagłówek 3" (dla "podpodnagłówka"
). Normalnie na liście masz wybraną opcję "Normalny". 

ale z jakiej listy?
No albo ja slepy jestem albo nie wiem ale nie widze czegos takiego
No albo ja slepy jestem albo nie wiem ale nie widze czegos takiego

a tak przy okazji no to znalalzem to bo mialem ukryte ale ..... wybieram naglowek 1 to zmienia mi calkowicie formatowanie tekstu - potem wybieram wstaw-odwoloanie-indeksy i spisy i .... i nie tworzy mi tego spisu :/
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Jak jeszcze tego nie zrobiłeś to wyjaśniam, aby zrobić spis treści musisz mieć ustawine nagłówki, np: do rozdziałów nagłówek I, do podrozdziałów nagłówek II, itd., a potem wybierasz: "Odwołania" -> "Spis Treści" -> "Opcję" i w polu "Poziom spisu treści" wstawiasz cyferki w zależności ile masz nagłówków.
A już w ogóle cud-miód spis treści można złożyć w TeXu. Uwielbiam ten program
. Ale trzeba nauczyć się składni. No i nie jest WYSIWYG.

ta stronka pomoże ci szybko się z tym uporać : http://www.spistresci.y0.pl/
pozdro
pozdro