[TVN] Sopot Festival 2005-2009
Moderator: Łukasz
-
- Początkujący
Re: Sopot Festival 2008
No na pewno będzie w przyszłym roku !!!!! Ale myslę, ze od nastepnych lat Tvn zrezygnuje z organizacji
TVN. PROGRAMOWO NAJLEPSZA.
Może być jeszcze tak, że w 2010 w ogóle nie będzie żadnego festiwalu w Operze Leśnej, bo po sezonie letnim 2009 ma się zacząć długo już planowany gruntowny remont całego obiektu. Jeśli modernizacja zakończy się w sierpniu to będzie jeszcze czas na Sopot Festival (ktokolwiek miałby go organizować), a jeśli nie, to będzie sezon bez sopockich festiwali.
Tutaj artykuł na ten temat: http://gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/815213.html
Tutaj artykuł na ten temat: http://gdansk.naszemiasto.pl/wydarzenia/815213.html
Ciekawy jestem, czy TVP podjęłaby się na nowo produkcji Sopot Festival, gdyby tvn zrezygnował. Na ich miejscu już bym się w to nie bawił. A wtedy możnaby powiedzieć, że tvn zarżnął imprezę z 45-letnią tradycją. No ale to tylko gdybanie, nikt nic oficjalnie nie powiedział. Ten artykuł w Angorze to ich własny, czy przedruk z czegoś?
TVP sama zapowiedziała, że ma zamiar przejąć prawa do organizacji Sopot Festival od 2010 roku.
-
- Początkujący
Artykuł - Ich własny, jakiegoś gościa co lata po wszystkich festiwalach i zawsze krytykuje wszystko dookoła - pisze, że chyba 20 raz obserwuje SF i był najoszczędniej zrobiony od lat - pisze o jakiś folderach co były co roku, billboardach i konferencjach prasowych, których w tym roku nie było. Co do konferencji, że były tylko chyba 2, a np. nie było żadnej ze zwycięzcami SF, a przecież w tamtym roku była nawet z zapowiadającą występy Dodą.
Mimo tego taniego podejścia do imprezy o dziwo (bo on chyba jeszcze nigdy) chwali - oczywiście mówi o fałszowaniu i playbacku, ale mówi że była to sympatyczna impreza, najsympatyczniejsza od lat, a koncert lata 80 był bardzo udany, jeśli potraktuje się go z przymrużeniem oka.
No i na koniec akapit: Co dalej z bursztynowym słowikiem ?? - pierwsza moja myśl, że oglądalność koncertów wspomnieniowych większa zawsze niż konkursu, że może znów zlikwidują konkurs o słowiki, ale w tym akapicie jak już streszczałem chodzi o cały festiwal.
Ja osobiście się boję, że miasto będzie w potrzasku - TVP jak nie dostanie SF to zrobi sobie i tak swój, a TVN jak nie dostanie to swojego raczej na pewno nie zrobi i miasto chcąc mieć 3 imprezy to jeśli tylko TVN chętny będzie da ją tej stacji tyle, że TVN już na 100% nie będzie obiecywać największych gwiazd, transmisji zagranicznej i 3 dni, tylko zaproponuje słabą i małą imprezę na, którą miasto będzie musiało się zgodzić byleby zatrzymać trzy festiwale u siebie.
Mam pod dachem wielkiego krytyka TV komercyjnych - narzeka i wszystko mu nie pasuje, słowem koszmar, ale czasem docenia coś: i tak np. Top Trendy - i mówi, że Polsat zyskał w jego oczach, TVN też Sopotem sobie poprawił opinię, dziwię się że Polsat dostrzega ten potencjał i promuje i z roku na rok rozwija swoją imprezę jaką jest TOP TRENDY, a TVN niby lepiej zarabiający, niby sprytniejszy oszczędza na takich rzeczach jak wizerunek.
Cóż na miejscu TVN dogadałbym się z TVP i miastem i przekazał im organizację SF w 2009 - TVP raczej wszystko jedno jaki zorganizuje festiwal, a TVN się ostatecznie nie skompromituje, jeśli nie będzie się tej akcji rozgłaszać. Oczywiście jednak najlepiej by było gdyby TVN stanął na wysokości zadania i w 2009 zrobił porządny 3 dniowy SF - coraz mniej w to wierzę.
Mimo tego taniego podejścia do imprezy o dziwo (bo on chyba jeszcze nigdy) chwali - oczywiście mówi o fałszowaniu i playbacku, ale mówi że była to sympatyczna impreza, najsympatyczniejsza od lat, a koncert lata 80 był bardzo udany, jeśli potraktuje się go z przymrużeniem oka.
No i na koniec akapit: Co dalej z bursztynowym słowikiem ?? - pierwsza moja myśl, że oglądalność koncertów wspomnieniowych większa zawsze niż konkursu, że może znów zlikwidują konkurs o słowiki, ale w tym akapicie jak już streszczałem chodzi o cały festiwal.
Ja osobiście się boję, że miasto będzie w potrzasku - TVP jak nie dostanie SF to zrobi sobie i tak swój, a TVN jak nie dostanie to swojego raczej na pewno nie zrobi i miasto chcąc mieć 3 imprezy to jeśli tylko TVN chętny będzie da ją tej stacji tyle, że TVN już na 100% nie będzie obiecywać największych gwiazd, transmisji zagranicznej i 3 dni, tylko zaproponuje słabą i małą imprezę na, którą miasto będzie musiało się zgodzić byleby zatrzymać trzy festiwale u siebie.
Mam pod dachem wielkiego krytyka TV komercyjnych - narzeka i wszystko mu nie pasuje, słowem koszmar, ale czasem docenia coś: i tak np. Top Trendy - i mówi, że Polsat zyskał w jego oczach, TVN też Sopotem sobie poprawił opinię, dziwię się że Polsat dostrzega ten potencjał i promuje i z roku na rok rozwija swoją imprezę jaką jest TOP TRENDY, a TVN niby lepiej zarabiający, niby sprytniejszy oszczędza na takich rzeczach jak wizerunek.
Cóż na miejscu TVN dogadałbym się z TVP i miastem i przekazał im organizację SF w 2009 - TVP raczej wszystko jedno jaki zorganizuje festiwal, a TVN się ostatecznie nie skompromituje, jeśli nie będzie się tej akcji rozgłaszać. Oczywiście jednak najlepiej by było gdyby TVN stanął na wysokości zadania i w 2009 zrobił porządny 3 dniowy SF - coraz mniej w to wierzę.
Ruszyła Rejestracja Zgłoszeń Na Sopot Festival 2009
http://www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl. ... aa5908de71
Festiwal w dniach 22 i 23 Sierpnia

http://www.cgm.pl/aktualnosci/wyswietl. ... aa5908de71
Festiwal w dniach 22 i 23 Sierpnia

Czyli jednak nie zrezygnowali z organizacji imprezy
I jak wcześnie oczekują na zgłoszenia...

//////////
Sopot Festival pamięci Czesława Niemena
Sopot Festival 2009 to już tradycyjnie konkurs o Bursztynowego Słowika i Słowika Publiczności. W tym roku organizatorzy przygotowali bowiem koncert poświęcony pamięci Czesława Niemena.
Właśnie ruszyły przygotowania do dnia poświęconego polskiemu wokaliście, kompozytorowi i multiinstrumentaliście – Czesławowi Niemenowi. Na sopockiej scenie najwybitniejsi polscy artyści zaprezentują utwory z repertuaru piosenkarza, uświetniając tym samym jubileuszową 70. rocznicę urodzin wybitnego twórcy.
Konkurs o Bursztynowego Słowika i Słowika Publiczności jak co roku odbędzie się pierwszego dnia festiwalu. Rejestracja zgłoszeń już ruszyła. Do 22 maja wykonawcy i zespoły mogą zgłaszać swoje utwory. Formularz zgłoszeniowy i regulamin konkursu są zamieszczone na stronie http://www.sopotfestival.tvn.pl.
Organizatorem tegorocznego Sopot Festival jest telewizja TVN. Koncerty odbędą się 22 i 23 sierpnia tego roku.
http://muzyka.onet.pl/10172,1932761,newsy.html
-
- Zbanowany
- Kontakt:
Szkoda, że taka tematyka tego fesiwalu będzie. Mam jenak nadzieję że TVN w przyszłośći dalej będzie organizować SF tylko że swoja wersję. :ech:
tvn - wiosną programowo najlepszy.
-
- Czasem tu wpada
Nie wiem co Ci w tym przeszkadza. Czesław Niemen był tak wielką osobistością, że wręcz się cieszę, że to niemu w głównej mierze poświecony zostanie festiwal. A wersja jest cały czas ich - nic się nie zmieniło poza tym.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
ja bardzo sie ciesze ze koncert bedzie poświecony Czesławowi Niemenowi. Jego piosenki są naprawdę piękne 

TVN innowacja i nowoczesność...
-
- Zbanowany
- Kontakt:
do "DJIce" - wiem, że jest to postać , wielka postać Ppolskiej muzyki, ale każdy ma swoje powody, nieupierając się przy zdaniu, że jego piosenki są naprawde liryczne i ładne. Pozdrawiam ;D
kamiiloo pisze:ja bardzo sie ciesze ze koncert bedzie poświecony Czesławowi Niemenowi. Jego piosenki są naprawdę piękne
nie mam nic do twórczości Czesława Niemena ale najbardziej odpowiednim miejscem na prezentacje jego twórczości jest Festiwal Piosenki Polskiej w Opolu
a nie czynienie tego w Sopocie :hmm:
TVN - MARKETINGOWO NAJLEPSZA