Myślę, że warto założyć o nim wątek chwilę przed startem ''Mam talent''. Szymon Hołownia - jedna ze wschodzących gwiazd TVN. Sporo pisze i wypowiada się na tematy religijne. Jest dyrektorem programowym kanału religia.tv, gdzie prowadzi talk-show ''Między sklepami''. W zeszłym tygodniu, zastępował Dorotę Wellman w ''Dzień dobry TVN''. Dwukrotny laureat nagrody Grand Press. Jest na okładce najnowszego ''Press'' (do nabycia od poniedziałku):
Już teraz chyba mogę powiedzieć, że Szymon Hołownia jako gospodarz "Mam talent!" to po prostu strzał w dziesiątkę. :brawa: Jest bardzo sympatyczny, do tego świetne komentarze: "wentylator", "las palmas", "zatrzymanie krążenia". Mam nadzieję, że po programach "na żywo" podtrzymam swoją opinię.
Informacja, która krążyła od jakiegoś czasu w mediach dziś stała się faktem. Szymon Hołownia, który niedawno zrezygnował z współprowadzenia programu "Mam Talent" idzie w politykę. W Teatrze Szekspirowskim w Gdańsku ogłosił swój start w wyborach prezydenckich. https://www.tvn24.pl/szymon-holownia-ka ... 643,s.html