Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24
Moderator: Łukasz
Re: Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24
A mi się zdawało, że widziałem już jakąś zmianę na koniec faktów gry był widok na hol główny. Ktoś też coś takiego widział?
Dokładnie to samo zauważyłem na koniec Faktów. Też zatrzymałem obraz i dokładnie było widać, że są to nowe ekrany panoramiczne. Wcześniej były one kwadratowe. Tajemnica została chyba rozwiązana!
Myślicie, że jutro zobaczymy już tą 'nowość'?
Zamiast ''Magazynu 24 godziny'' jest... powtórka ''Kawy na ławę''. Można więc przypuszczać, że w studio praca wre.

Myślę, że jak zmiany, to jutro. Mam nadzieję, że zobaczymy nie tylko nowe telewizory w tle, ale jednocześnie nie liczę na wiele.Greg Haus pisze:Myślicie, że jutro zobaczymy już tą 'nowość'?

Re:
Przecież weekendowe wydania "Magazynu" nie są nadawane z głównego studia. :> :]Camilo pisze:Zamiast ''Magazynu 24 godziny'' jest... powtórka ''Kawy na ławę''. Można więc przypuszczać, że w studio praca wre.![]()
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
No i są nowe ekrany - panoramiczne. Co ciekawe część z nich (ta na brzegach) została zakryta białymi płachtami. Wszystko wskazuje na to, że wkrótce jednak TVN24 będzie w 16:9 i wówczas zasłonięte ekrany zostaną ujawnione. Dzisiaj w "Poranku" zaraz po pierwszym serwisie Jarek zwrócił się do Krzyśka mówiąc: "zauważyłeś to za Tobą", Krzysiek odparł: "jest teraz jaśniej", a Jarek na to: "no normalnie 27 wiek".
Mnie podświetlenie się podoba, zmiany niewielkie, ale wygląda to lepiej niż poprzednio.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
Uważam tak samo.pop pisze:Mnie podświetlenie się podoba, zmiany niewielkie, ale wygląda to lepiej niż poprzednio.
Dla porównania kiedyś:

Dużo lepiej, bo miejsca połączeń monitorów są równomiernie podświetlone, monitory są bliżej siebie, są znacznie wyraźniejsze.
Jak dla mnie to oni juz dawno powinni cos zrobic:
1. za duzo tam jest bialego i okropnie to wyglada
2. grafika - stara nie pasujaca juz do niczego - nawet nie ma juz na poczatku serwisow grafiki , wlotow kamer itp itd
3. stol prezenterski - to chyba najgorsza rzecz w calym studiu.
TVN24 jest tak jakby stali w miejscu.
1. za duzo tam jest bialego i okropnie to wyglada
2. grafika - stara nie pasujaca juz do niczego - nawet nie ma juz na poczatku serwisow grafiki , wlotow kamer itp itd
3. stol prezenterski - to chyba najgorsza rzecz w calym studiu.
TVN24 jest tak jakby stali w miejscu.
Teraz podczas serwisów w studiu jest jakiś biały motyw bo wcześniej tego nie było.Przedtem monitory były podświetlone na fioletowo-niebiesko. Zobaczymy jak całość będzie wyglądać podczas M24h.a-j-p pisze: 1. za duzo tam jest bialego i okropnie to wyglada
Bardzo fajnym efektem byłoby możliwość łączenia monitorów w jeden obraz, gdyż teraz monitory są bardzo blisko siebie. Mówię o czymś takim:

A jak już TVN24 będzie nadawany w 16:9 to co z TVN CNBC Biznes? Przecież te kanały równolegle nadają jeden program. Da się równocześnie nadawać w 4:3 i w 16:9?