Hubert Urbański
Moderator: Łukasz
- michos
- Stały bywalec
- Kontakt:
http://kobieta.gazeta.pl/wysokie_obcasy ... 27445.html

Nawet UrbaĂąski wspomniaÂł AnitkĂŞ tylko nie zauwaÂżyÂł, Âże juÂż nie jest w prime time.KtĂłrÂąkolwiek by wymieniĂŚ, zwÂłaszcza z prime time'u - Anita Werner, Justyna Pochanke - sÂą wiĂŞcej niÂż fachowcami, sÂą fachowcami i agresywnymi kobietami.
-
- Bywalec
- Kontakt:
Raczysz ¿artowaÌ, goœÌ w ogóle siê do tego rodzaju action reality-show nie nadaje. O wiele lepiej wychodzi³o mu prowadzenie "Milionerów". Teraz - niestety - wsadzaj¹ go gdzie b¹dŸ. Ja bym w roli prowadz¹cego "Wyprawê Robinson" bardziej chêtnie widzia³ Marcina Mellera, który - moim zdaniem - dobrze sprawdzi³ siê jako prowadz¹cy trzy edycje "Agenta". Chocia¿ w sumie ze mn¹ to mo¿e byÌ tak, ¿e siê przyzwyczai³em - Urbaùskiego przez doœÌ d³ugi okres czasu widzia³em tylko w "Milionerach", a Mellera w trzech edycjach reality show akcji. To jest w sumie du¿y problem dla ludzi prowadz¹cych tzw. formaty, ciê¿ko jest potem zerwaÌ z wizerunkiem np. prowadz¹cego teleturniej [vide "Milionerzy"], czy program rozrywkowy [np. Majewski, choÌ on jest przegenialny w tym, co robi, i zapewne wcale mu nie zale¿y, by robiÌ cokolwiek innego - ale za³o¿enie by³o teoretyczne, "w przypadku, gdyby jednak zechcia³ robiÌ coœ innego..."].marcin_pabianice pisze:Hubert znakomicie sprawdza siê w Wyprawie Robinson
-
- Bywalec
- Kontakt:
To do mnie byÂło?Mocne_ogniwo pisze:nie rozumiuem z tego wile probowales wysnuwac jakies wnioski a w rezultacie wyszedl zenujaco nijaki wywod :? :?

Generalnie chodziÂło mi o to, Âże jakoÂś nie odpowiada mi Hubert UrbaĂąski w "Wyprawie Robinson", ale to byĂŚ moÂże dlatego, Âże przyzwyczaiÂłem siĂŞ do Huberta w "Milionerach", gdzie w sumie widziaÂłem go po raz pierwszy [nie liczÂąc nijakiej "Piramidy" na Polsacie dawno, dawno temu]. Podobnie przyzwyczaiÂłem siĂŞ do Marcina Mellera w "Agencie", i dlatego jakoÂś on mi bardziej by do "Robinsona" pasowaÂł - zapewne dlatego, Âże juÂż go wczeÂśniej w "Agencie" widziaÂłem, i jest on dla mnie wÂłaÂśnie "facetem od action reality show".

A abstrahuj¹c od prezenterów TVNu, to ogólnie "zerwanie z jakimœtam wizerunkiem" to spory problem dla ludzi, którzy prowadz¹ charakterystyczne programy - niestety telewidzowie maj¹ tendencjê do ³atwego generalizowania, i wrzucania ludzi do "szufladki" - i tak komuœ, kto robi³ z siebie przez 3 lata b³azna w telewizji, trudno bêdzie prowadziÌ choÌ w miarê powa¿ny teleturniej. I odwrotnie - ktoœ, kto przez d³ugie lata wykreowa³ siebie na bystrego cz³owieka z du¿¹ wiedz¹ [vide choÌby Janusz Weiss w "Miliardzie W Rozumie"], raczej nie mia³by powodzenia jako satyryk [chocia¿ akurat Weiss dawno, dawno temu, dzia³a³ w kabarecie "Salon Niezale¿nych"].
-
- Bywalec
- Kontakt:
a propos slyszalem ze maja byc krecone nowe odcinki milonerow nie wiem czy to wiarygodna informacja, jush teraz wiem o co ci chodzilo i zgadzam sie z tym w pelni, tesh bardzo lubie mellera...a mysle ze do pomyslu agenta jescez powroca
W ekscytacji czwartym sezonem... w oczekiwaniu na...piaty...szosty...siódmy
O, fajnie by byÂło gdyby to okazaÂło siĂŞ prawdÂą.Mocne_ogniwo pisze:a propos slyszalem ze maja byc krecone nowe odcinki milonerow nie wiem czy to wiarygodna informacja

Ja wiem tylko tyle, ¿e sam Urbaùski by³ zaskoczony zdjêciem "Milionerów" z ekranu - w którymœ z wywiadów wspomina³, ¿e program mia³ gigantyczn¹ ogl¹dalnoœÌ, i w okreœnie tej w³aœnie gigantycznej ogl¹dalnoœci, nagle - ni st¹d, ni z ow¹d - program znikn¹³. GoœÌ doda³, ¿e sam bardzo by chcia³ poprowadziÌ ten teleturniej jeszcze raz...
No, byÂłoby super - "Agent" miaÂł swĂłj niepowtarzalny klimat i dramaturgiĂŞ, ktĂłrej jakoÂś ani w "Ekspedycji", ani w "Klubie PrzygĂłd" czy innym klonie nie udaÂło siĂŞ odtworzyĂŚ.Mocne_ogniwo pisze:jush teraz wiem o co ci chodzilo i zgadzam sie z tym w pelni, tesh bardzo lubie mellera...a mysle ze do pomyslu agenta jescez powroca
Nigdy nie zapomnĂŞ tych niedzielnych wieczorĂłw z kubkiem herbaty i zimnych rÂąk w momencie typowania agenta... I potem to wstawanie bez sÂłowa od stoÂłu, wyjazd do Polski... Ech, stare, dobre czasy...

Plany Huberta UrbaĂąskiego
RĂłwnieÂż czekam na czwartego "Agenta", chociaÂż coÂś mi mĂłwi, Âże siĂŞ jednak nie doczekam.
Ale trzeba byĂŚ dobrej myÂśli...
WracajÂąc do Huberta UrbaĂąskiego: "Milionerzy" byĂŚ moÂże kiedyÂś powrĂłcÂą, ale myÂślĂŞ, Âże najprĂŞdzej na wiosnĂŞ lub jesieĂą 2005. Mam nadziejĂŞ, Âże jeÂżeli ten program wrĂłci, to nie bĂŞdzie znowu tak, Âże trafi do dawnej "szufladki", jak to nazwaÂł Jott Kott - niezwykle trafnie zresztÂą.
Jako ciekawostkĂŞ podam, Âże Hubert UrbaĂąski pisze teraz pracĂŞ magisterskÂą na temat aktorĂłw, ktĂłrzy zajĂŞli siĂŞ prowadzeniem teleturniejĂłw (ze szczegĂłlnym uwzglĂŞdnieniem takich gwiazd, jak Karol Strasburger czy Kazimierz Kaczor). Wreszcie zatem zostanie magistrem, o czym szczegĂłlnie marzyÂł ojciec UrbaĂąskiego (czytamy w jednym z wywiadĂłw, a tych w ostatnim czasie niezwykle duÂżo
).
Pan Hubert szykuje teÂż nowy program dokumentalny (:!:) o najwiĂŞkszych milionerach na caÂłym Âświecie. Pierwszy odcinek najprawdopodobniej ujrzymy pod koniec tego roku.
Gazeta "¯ycie na Gor¹co" poda³a tak¿e, ¿e Urbaùski poprowadzi nowy, du¿y show. Niewykluczone, ¿e bêdzie to program rozrywkowy o zbli¿aj¹cych siê wyborach prezydenckich (nie, to nie ¿art), nad którym ju¿ pracuje Rochstar, jeden z g³ównych wspó³pracowników TVN. Podsumowuj¹c, Hubert Urbaùski nas jeszcze zaskoczy, i to nie raz...
Bardzo siĂŞ cieszĂŞ. 

WracajÂąc do Huberta UrbaĂąskiego: "Milionerzy" byĂŚ moÂże kiedyÂś powrĂłcÂą, ale myÂślĂŞ, Âże najprĂŞdzej na wiosnĂŞ lub jesieĂą 2005. Mam nadziejĂŞ, Âże jeÂżeli ten program wrĂłci, to nie bĂŞdzie znowu tak, Âże trafi do dawnej "szufladki", jak to nazwaÂł Jott Kott - niezwykle trafnie zresztÂą.
Jako ciekawostkĂŞ podam, Âże Hubert UrbaĂąski pisze teraz pracĂŞ magisterskÂą na temat aktorĂłw, ktĂłrzy zajĂŞli siĂŞ prowadzeniem teleturniejĂłw (ze szczegĂłlnym uwzglĂŞdnieniem takich gwiazd, jak Karol Strasburger czy Kazimierz Kaczor). Wreszcie zatem zostanie magistrem, o czym szczegĂłlnie marzyÂł ojciec UrbaĂąskiego (czytamy w jednym z wywiadĂłw, a tych w ostatnim czasie niezwykle duÂżo

Pan Hubert szykuje teÂż nowy program dokumentalny (:!:) o najwiĂŞkszych milionerach na caÂłym Âświecie. Pierwszy odcinek najprawdopodobniej ujrzymy pod koniec tego roku.

Gazeta "¯ycie na Gor¹co" poda³a tak¿e, ¿e Urbaùski poprowadzi nowy, du¿y show. Niewykluczone, ¿e bêdzie to program rozrywkowy o zbli¿aj¹cych siê wyborach prezydenckich (nie, to nie ¿art), nad którym ju¿ pracuje Rochstar, jeden z g³ównych wspó³pracowników TVN. Podsumowuj¹c, Hubert Urbaùski nas jeszcze zaskoczy, i to nie raz...

MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
Ten program o kandydatach na prezydentĂłw, jak dobrze go przemyÂślÂą, nawet niezÂłym przebojem moÂże byĂŚ 
Ale ja i tak wolaÂłbym nowych "MilionerĂłw"... :-)
A co do "Agenta" - ja dajê 50/50, ale obawiam siê, ¿e - jeœli ju¿ - to pewnie bez Mellera. W¹tpiê, ¿eby go wyci¹gnêli z tego "Playboya", zreszt¹ goœÌ pewnie nie bêdzie chcia³ siê bawiÌ w reality-shows, kiedy za ciep³¹ posadkê w tak poczytnym piœmie p³ac¹ mu krocie... A jakoœ nikt inny do "Agenta" by mi nie pasowa³, podobnie, jak nikogo innego nie widzia³bym w roli prowadz¹cego "Milionerów"...

Ale ja i tak wolaÂłbym nowych "MilionerĂłw"... :-)
A co do "Agenta" - ja dajê 50/50, ale obawiam siê, ¿e - jeœli ju¿ - to pewnie bez Mellera. W¹tpiê, ¿eby go wyci¹gnêli z tego "Playboya", zreszt¹ goœÌ pewnie nie bêdzie chcia³ siê bawiÌ w reality-shows, kiedy za ciep³¹ posadkê w tak poczytnym piœmie p³ac¹ mu krocie... A jakoœ nikt inny do "Agenta" by mi nie pasowa³, podobnie, jak nikogo innego nie widzia³bym w roli prowadz¹cego "Milionerów"...
Ja teÂż w "Milionerach" nie widzĂŞ nikogo innego niÂż Huberta UrbaĂąskiego, podobnie zresztÂą w sytuacji "Agenta" (tu oczywiÂście Marcin Meller). Wydaje mi siĂŞ, Âże ten drugi zgodziÂłby siĂŞ na prowadzenie nowego "Agenta", i Âże nie kolidowaÂłoby to z przewodzeniem "Playboy'owi", przecieÂż przez miesiÂąc ktoÂś mĂłgÂłby go zastÂąpiĂŚ.
A wracaj¹c do Urbaùskiego, to naprawdê bardzo chcia³bym nowych, mo¿e lekko zmieninych i z super studiem, "Milionerów"... Czekam od pó³tora roku.
A wracaj¹c do Urbaùskiego, to naprawdê bardzo chcia³bym nowych, mo¿e lekko zmieninych i z super studiem, "Milionerów"... Czekam od pó³tora roku.
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
WedÂług mnie juÂż nie bĂŞdzie czwartego Agenta. Ostatnia edycjĂŞ spiĂŞÂła wyraÂźna klamra, a nie wchodzi siĂŞ dwa razy do tej samej rzeki. A co do Mellera. Jesli byÂła by czwarta edycja, to ja nie widzĂŞ przeszĂłd, Âżeby jÂą poprowadziÂł. W koĂącu wtedy byÂł dzienniarzem Polityki. Co prawda jest teraz naczelnym, ale jeden numer co najwyÂżej nie byÂłby w caÂłoÂści przez niego nadzorowany.
Inna sprawa, Âże Marcin mĂłwiÂł po pierwszej edycji, Âże juÂż nigdy siĂŞ nie zgodzi na coÂś takieo. Ale potam okazaÂło siĂŞ, Âże wszystko jest do dogadania i w sprawie udziaÂłu w trzeciej edycji juÂż nic nie mĂłwiÂł.
Pytanie. Czy byÂły czwarte emisje AgentĂłw w innych krajach? Czy pierwsze emisje i ewentualnie kolejne byÂły w kolejnoÂści FRA
ESP
POR? Nigdzie w internecie nie znalazÂłem takich ciekawostek. SÂłowo "agent" i ewentualne zawĂŞÂżacze i tak za duÂżo dajÂą wynikĂłw, zresztÂą nie wiem czy za granicÂą ten program teÂż sie tak nazywaÂł.
Inna sprawa, Âże Marcin mĂłwiÂł po pierwszej edycji, Âże juÂż nigdy siĂŞ nie zgodzi na coÂś takieo. Ale potam okazaÂło siĂŞ, Âże wszystko jest do dogadania i w sprawie udziaÂłu w trzeciej edycji juÂż nic nie mĂłwiÂł.
Pytanie. Czy byÂły czwarte emisje AgentĂłw w innych krajach? Czy pierwsze emisje i ewentualnie kolejne byÂły w kolejnoÂści FRA

Świeże pomidory! Prosto z krzaka!