TVP Info

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

kamiltvnfan
Zbanowany
Zbanowany

Re: TVP Info

Post autor: kamiltvnfan »

Tak Adam Krzykowski jak jego kilku kolegów znalazło pracę w TVP Info. Jak mówił prezes stacji, będą przyjmowali do stacji nowych reporterów i dziennikarzy, jednak nie ma pośpiechu. Zapewne znaczna część załogi Pulsu znajdzie swoje miejsce w Polsat News i TVP Info
epsztajnek
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: epsztajnek »

Może to z całego "liftingu" stacji najmniej istotne, ale mnie to się bardzo nie podoba :
podczas prognozy pogody pogodynki pokazywane są na dość dalekim planie . Nie ma to uzasadnienia, bo , tak jak dotychczas, szczegóły prognozy są pokazywane na zbliżeniu samej mapy :twisted: :twisted: :twisted:
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Press: we wrześniu do redakcji TVP Info dołączy Jarosław Olechowski, Grzegorz Kwolek i Jakub Stefaniak.

Od lipca prezenterem wieczornych serwisów i reporterem jest także Michał Siegieda - jedna z czołowych twarzy Puls Raportu.
Batthew88
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: Batthew88 »

TVP Info jest słabe naprawdę, TVN' u nic nie przebije :)
Obrazek
tug.
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tug. »

TVN 24 to bez wątpienia najlepsza stacja informacyjna w Polsce. Ale jestem mile zaskoczony nową formuła TVP Info wprowadzoną wraz ze startem nowego studia. Ciekawym rozwiązaniem jest Info dzień. Po serwisach drugi prezenter rozmawia z gośćmi lub korespondentami, wygląda to nawet ciekawie. Ale według mnie najmocniejszym punktem ramówki jest program "Minął dzień". Szybkie podsumowanie dnia i rozmowa z gościem (najważniejszymi politykami, a ostatnio sportowcami)- bardzo fajny program "krótko i treściwie". Brakuje tylko większej ilości programów publicystycznych, ale wg mnie jest OK. :)
Camilo
Guru
Guru

tug. pisze:Po serwisach drugi prezenter rozmawia z gośćmi lub korespondentami, wygląda to nawet ciekawie.
Jest to - brzydko mówiąc - zerżnięte z pasma ''To jest dzień'' w Polsat News.
tug.
Nowicjusz
Nowicjusz

Re:

Post autor: tug. »

Camilo pisze: Jest to - brzydko mówiąc - zerżnięte z pasma ''To jest dzień'' w Polsat News.
Tak, jest to pomysł Polsatu, ale czego się nie robi dla widzów (Plus dla TVP za wprowadzenie tego pomysłu). TVN mógłby pomyśleć o czymś takim. Dzień na żywo prowadzony przez dwie osoby. Było by to bardziej dynamiczne coś w stylu Poranka.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

Przecież w TVN24 jest dość podobnie w ciągu "Dnia na żywo". Prezenter przy stole zapowiada temat, a reporter, na stojąco, przed ekranem o nim opowiada, pokazuje zdjęcia itp. Nie wszystko musi być dokładnie tak samo.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

tug. pisze:Tak, jest to pomysł Polsatu, ale czego się nie robi dla widzów
Czyli według Ciebie kopiowanie pomysłów innych stacji jest na plus? :roll: :?
DJ Ice
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: DJ Ice »

Każda stacja czerpie pomysły z konkurencji. Jeżeli któraś z naszych telewizji umie to dobrze wykorzystać - nie mam nic przeciwko. A TVN24 to lepszy? Przecież część pomysłów jest zaczerpniętych z zagranicznych stacji newsowych i nikt się jakoś nie czepia. Tylko tak jak powiedziałem wcześniej - jest to sztuka dobrego wykorzystania pomysłu konkurencji. A TVN(24) i Polsat (News) umieją to wykorzystać.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
Camilo
Guru
Guru

Zmiana image: :D
Obrazek
foto: media2.pl/forum
Camilo
Guru
Guru

Podobno tak miało wyglądać studio TVP Info:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
foto: forum.media2.pl

Warto dodać, że wszystko to zbiegło się w czasie ze startem Polsat News.
dawid_sc51
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: dawid_sc51 »

Mogli by takie to koło okien zrobić wg. tego co na tych fotach jest i obecny stół i by było ok. A nie tak jak jeest teraz troche mi się te kostki nie podobają, ale jest co jest.
TVN24maniak
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: TVN24maniak »

Rafał Ziemkiewicz i TVP Info przepraszają za przeklinanie na antenie:
http://www.press.pl/newsy/pokaz.php?id= ... =4&strona=
http://www.sendspace.pl/file/0a4ec04cbe622c542222a39. Moje radio internetowe. Zapraszam serdecznie codziennie od 18 do 20
Nika
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Nika »

W poniedziałek o 2.45 TVP Info pokazywał powtórkę ”Antysalonu”, w czasie którego retransmitowano konferencję prasową PKW. W studio Ziemkiewicz i jego goście komentowali na bieżąco konferencję. Gospodarz ”Antysalonu” mówił m.in.: ”Dziadek, zejdź, k..., dziadek, spier... z anteny”. Były też uwagi o zmianach personalnych w ”Dzienniku” – że ”głupio” zrobił ktoś, kto odszedł, nie czekając na odprawę.
Tu to chyba pili do rezygnacji Krasowskiego z funkcji redaktora naczelnego.
Dżizas jaki ten Ziemkiewicz głupi, to wiedziałam od zawsze, ale że takie dziecinne komentarze będzie puszczał pod względem komisji, to się nie spodziewałam.
– Ktoś mi zrobił Durczoka – mówi Ziemkiewicz, nawiązując do słynnego już nagrania wideo, gdzie szef ”Faktów” TVN-u Kamil Durczok niecenzuralnie krytykuje brudny stół prezenterski.
Muszę to zanotować: "Ktoś mi zrobił Durczoka" :szalony:
ODPOWIEDZ