TVP Info
Moderator: Łukasz
-
- Zbanowany
Re: TVP Info
Tak Adam Krzykowski jak jego kilku kolegów znalazło pracę w TVP Info. Jak mówił prezes stacji, będą przyjmowali do stacji nowych reporterów i dziennikarzy, jednak nie ma pośpiechu. Zapewne znaczna część załogi Pulsu znajdzie swoje miejsce w Polsat News i TVP Info
-
- Fanatyk :)
Może to z całego "liftingu" stacji najmniej istotne, ale mnie to się bardzo nie podoba :
podczas prognozy pogody pogodynki pokazywane są na dość dalekim planie . Nie ma to uzasadnienia, bo , tak jak dotychczas, szczegóły prognozy są pokazywane na zbliżeniu samej mapy

podczas prognozy pogody pogodynki pokazywane są na dość dalekim planie . Nie ma to uzasadnienia, bo , tak jak dotychczas, szczegóły prognozy są pokazywane na zbliżeniu samej mapy

TVN 24 to bez wątpienia najlepsza stacja informacyjna w Polsce. Ale jestem mile zaskoczony nową formuła TVP Info wprowadzoną wraz ze startem nowego studia. Ciekawym rozwiązaniem jest Info dzień. Po serwisach drugi prezenter rozmawia z gośćmi lub korespondentami, wygląda to nawet ciekawie. Ale według mnie najmocniejszym punktem ramówki jest program "Minął dzień". Szybkie podsumowanie dnia i rozmowa z gościem (najważniejszymi politykami, a ostatnio sportowcami)- bardzo fajny program "krótko i treściwie". Brakuje tylko większej ilości programów publicystycznych, ale wg mnie jest OK. 

Re:
Tak, jest to pomysł Polsatu, ale czego się nie robi dla widzów (Plus dla TVP za wprowadzenie tego pomysłu). TVN mógłby pomyśleć o czymś takim. Dzień na żywo prowadzony przez dwie osoby. Było by to bardziej dynamiczne coś w stylu Poranka.Camilo pisze: Jest to - brzydko mówiąc - zerżnięte z pasma ''To jest dzień'' w Polsat News.
Przecież w TVN24 jest dość podobnie w ciągu "Dnia na żywo". Prezenter przy stole zapowiada temat, a reporter, na stojąco, przed ekranem o nim opowiada, pokazuje zdjęcia itp. Nie wszystko musi być dokładnie tak samo.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Czyli według Ciebie kopiowanie pomysłów innych stacji jest na plus?tug. pisze:Tak, jest to pomysł Polsatu, ale czego się nie robi dla widzów

-
- Czasem tu wpada
Każda stacja czerpie pomysły z konkurencji. Jeżeli któraś z naszych telewizji umie to dobrze wykorzystać - nie mam nic przeciwko. A TVN24 to lepszy? Przecież część pomysłów jest zaczerpniętych z zagranicznych stacji newsowych i nikt się jakoś nie czepia. Tylko tak jak powiedziałem wcześniej - jest to sztuka dobrego wykorzystania pomysłu konkurencji. A TVN(24) i Polsat (News) umieją to wykorzystać.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
-
- Nowicjusz
Mogli by takie to koło okien zrobić wg. tego co na tych fotach jest i obecny stół i by było ok. A nie tak jak jeest teraz troche mi się te kostki nie podobają, ale jest co jest.
-
- Zbanowany
Rafał Ziemkiewicz i TVP Info przepraszają za przeklinanie na antenie:
http://www.press.pl/newsy/pokaz.php?id= ... =4&strona=
http://www.press.pl/newsy/pokaz.php?id= ... =4&strona=
http://www.sendspace.pl/file/0a4ec04cbe622c542222a39. Moje radio internetowe. Zapraszam serdecznie codziennie od 18 do 20
Tu to chyba pili do rezygnacji Krasowskiego z funkcji redaktora naczelnego.W poniedziałek o 2.45 TVP Info pokazywał powtórkę ”Antysalonu”, w czasie którego retransmitowano konferencję prasową PKW. W studio Ziemkiewicz i jego goście komentowali na bieżąco konferencję. Gospodarz ”Antysalonu” mówił m.in.: ”Dziadek, zejdź, k..., dziadek, spier... z anteny”. Były też uwagi o zmianach personalnych w ”Dzienniku” – że ”głupio” zrobił ktoś, kto odszedł, nie czekając na odprawę.
Dżizas jaki ten Ziemkiewicz głupi, to wiedziałam od zawsze, ale że takie dziecinne komentarze będzie puszczał pod względem komisji, to się nie spodziewałam.
Muszę to zanotować: "Ktoś mi zrobił Durczoka" :szalony:– Ktoś mi zrobił Durczoka – mówi Ziemkiewicz, nawiązując do słynnego już nagrania wideo, gdzie szef ”Faktów” TVN-u Kamil Durczok niecenzuralnie krytykuje brudny stół prezenterski.