TVN24 - dyskusja ogólna
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Re: Moje zdanie o TVN24
Wyobrażacie sobie taką Joasię Kryńską lub Agatę Adamek i co by wtedy Kuźniar wyprawiał z nimi
Pomysł świetny

Joasia juz nie jest reporterka i nie ma nic wspolnego z Kuźniarem więc holojoanna nam nie grozipiotrek888 pisze:Wyobrażacie sobie taką Joasię Kryńską lub Agatę Adamek i co by wtedy Kuźniar wyprawiał z nimi Pomysł świetny

Generalnie pomysł jako taki mi się podoba, ale żeby nie stał się normą, bo już nie bedzie to fajne. :nie:
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
Kolumna samochodów z Kaczyńskim zatrzymana strzałami w Gruzji, nic się nikomu nie stało, a w TVN24 jak to zwykle w takich sytuacjach przerost formy nad treścią. :stop: Trwa specjalnego wydanie ''Dnia na żywo'', jak to mówią - zbieranie opinii i komentarzy. Co chwilę przypominają co się stało, przez pół godziny widniała żółta belka. Już zapowiedziano na 19.20 specjalne wydanie ''Loży prasowej'' i na 20.30 specjalny ''Magazyn''.
Dla porównania Polsat News po raz kolejny pokazuje, że można profesjonalnie zrelacjonować ważne wydarzenia, bez specjalnych wydań i doszukiwania się sensacji w wielu zbędnych aspektach. Również TVP Info zachowało w miarę zdrowy umiar.
Dla porównania Polsat News po raz kolejny pokazuje, że można profesjonalnie zrelacjonować ważne wydarzenia, bez specjalnych wydań i doszukiwania się sensacji w wielu zbędnych aspektach. Również TVP Info zachowało w miarę zdrowy umiar.
Re:
Specjalne wydanie "Magazynu 24 Godziny" zaczęło się już przed 18. Prowadzi Anna Jędrzejowska.Camilo pisze:(...) i na 20.30 specjalny ''Magazyn''.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
-
- Fanatyk :)
Na pierwszym planie kilkanaście ujęć z miejsca zdarzenia powtarzanych w kółko do wyrzygania 

Początkowo zapowiadane było na godzinę 20:30. Długo to specjalne wydanie nie potrwało, bo w między czasie transmitowana była konferencja obu prezydentów. Obecnie w ''Loży prasowej'' o sytuacji w Gruzji opowiada m.in. Tomasz Kanik.pop pisze:Specjalne wydanie "Magazynu 24 Godziny" zaczęło się już przed 18.
We wszystkich stacjach informacyjnych trwają specjalne programy. W TVP Info ci sami goście dyskutowali przez godzinę. Ciągle te same zdjęcia i te same pytania, kierowane tylko do innych osób. W sumie to burza w szklance wody, bo żadną nowiną nie jest to, że rosyjscy żołnierze cały czas przebywają na terenie Gruzji.
Bez sensu jest transmitowanie jakichś konferencji prasowych na dwóch kanał. Często zdarza się, że konferencje są transmitowanie w TVN24 i TVN CNBC Biznes lub w TVN24 i nSport. Powinno być tak, że jeśli dana konferencja jest poświęcona tematyce biznesowej, giełdowej, ekonomicznej to powinna być transmitowana w TVN CNBC Biznes, a w TVN24 może pojawić się informacja, że można ją obejrzeć właśnie w TVN CNBC Biznes. Tak samo z nSport.
W TVN24 i tak jest już mnóstwo tego, przez co ramówka zawsze ulega zmianie.
W TVN24 i tak jest już mnóstwo tego, przez co ramówka zawsze ulega zmianie.
-
- Czasem tu wpada
W TVN24 stanowczo za dużo jest polityków, konferencji. Za mało programów typu Kalejdoskop czy Internet24 (których szczerze mówiąc mi brakuje). Brakuje też cyklu "Bez Komentarza".
PS. Czy są jakieś wieści kiedy TVN24 będzie nadawała w 16/9 dla szerokiej publiki?
PS. Czy są jakieś wieści kiedy TVN24 będzie nadawała w 16/9 dla szerokiej publiki?
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Nie prędkoskorupa2006 pisze:PS. Czy są jakieś wieści kiedy TVN24 będzie nadawała w 16/9 dla szerokiej publiki?
Dlatego dobrym wyjściem jest pokazywanie fragmentów konferencji, w których zawarte jest całe sedno i odpowiedź na ważne pytanie, a nie stek bezsensownych insynuacji. Bywa, że jest tak pokazywane m.in. w TVN CNBC Biznes i Polsat News.skorupa2006 pisze:W TVN24 stanowczo za dużo jest polityków, konferencji.
Może wśród nas jest zapotrzebowanie na takie programy, ale wśród wszystkich widzów chyba jednak nie.Za mało programów typu Kalejdoskop czy Internet24 (których szczerze mówiąc mi brakuje).
To włącz sobie na Polsat News, jak masz.Brakuje też cyklu "Bez Komentarza".

Taka sytuacja chyba jeszcze nie miała miejsca. w Dniu po dniu można powiedzieć zakładnik czerpał informację z Tvn24 od Piotra Jaconia odnośnie tego co dzieje się wokoł hotelu zajętego przez terrorystów :uhh: Wkońcu po 40 minutach europoseł poprosił o kilka minut przerwy, bo jest w stroju nocnym a chciałby jakoś przebrać się do ewentualnej ewakuacji :rozglada:
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
Ten sam poseł był rano gościem Katarzyny Kolendy-Zaleskiej w TOK FM. Widać było, że rozmowa z Jaconiem pozwoliła mu zorientować się w sytuacji. 

-
- Fanatyk :)
No to możemy się domyślać, dlaczego często na wizji promptery odmawiają posłuszeństwa :devil:
Adam Pieczyński - szef TVN24, udzielił wywiadu ''Gazecie telewizyjnej''. Skomentował spadającą oglądalność stacji i działania konkurencji, szczególnie Polsat News. Ustosunkował się do pamiętnego wydania ''Teraz my!'' z udziałem Drzewieckiego. Zapowiedział również nową serię dokumentów Ewy Ewart od stycznia oraz odświeżenie ''Poranka''.
Cała rozmowa.