TVN24 - dyskusja ogólna
Moderator: Łukasz
Re: Moje zdanie o TVN24
Na jedno wychodzi. :]
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
Sam nie wierzysz w to, co mówisz. Informacje ze świata w TVN24 porządnie kuleją. Żeby dowiedzieć się, co się dzieje na świecie, zazwyczaj informacje z TVN24 trzeba uzupełniać tymi z zagranicznych kanałów.pop pisze:Jeśli dzieje się coś istotnego, to o tym informują
Sprowadzasz tę dyskusję do absurdu. Nikt raczej nie chce tego wiedzieć i jest to dla wszystkich oczywiste, zresztą żadne telewizje nie relacjonują "wypadku w murzyńskiej chacie na południu Afryki".pop pisze: A po co mam wiedzieć o jakichś anomaliach pogodowych w Azji, czy wypadku w murzyńskiej chacie na południu Afryki.
Nie uważasz, że w "Dniu na żywo" ciągle jest to samo?pop pisze: Uważam, że dobór tematów w TVN24 jest świetny.
Chyba usiłujesz stwierdzić, że jest jedna słuszna racja, i leży wyłącznie po Twojej stronie. Niepotrzebnie.pop pisze:Bzdura. Nie będę po raz dziesiąty pisał tegohttp://www.tvnfakty.pl/forum/posting.php?mode= ... =14&t=1997 samego. Widzę, że nic nie rozumiesz.
W amerykańskim CNN wiadomości skupione są zasadniczo na Ameryce, bo to co dzieje się na świecie, Amerykanie mogą obejrzeć w CNN International. TVN24 ma informować i o sprawach lokalnych i o globalnych.pop pisze: Poza tym mówisz o CNN International, a nie o CNN America. Poczekaj, za kilka(naście) lat, kiedy sytuacja gospodarcza pozwoli na decydowanie przez Polskę o losach świata może powstanie kanał na miarę CNNi, BBC World, czy France24 i będziesz miał to, czego chcesz. Bo ciągle mówisz o kanałach tego typu, nie o lokalnych stacjach informacyjnych!
O 18:00 jest pełny serwis.a-j-p pisze: wracajac do domu przed godzina 17 chcialbym obejrzec jeden serwis ( dobry ) to musze czekac do godziny 19 na Fakty lub do 20:25 na Polska i Świat gdzie sa naprawde fajnie i ciekawie podane newsy z kraju i swiata. A niestety nie moge chcac ogladac tvn24
Wydarzeń w regionach jest bardzo dużo. Regiony są niedowartościowane, i nie mów proszę nic o TVN Warszawa.pop pisze:Tak, zwłaszcza magazyn "Prosto z Polski" pokazuje niedobór wydarzeń w Polsce.
Tylko, że "Prosto z Polski' w bardzo niewielki sposób relacjonuje lokalne problemy. Każdy, kto oglądał ten program, wie że znajdziemy tam przede wszystkim patologie społeczne, prywatne kłopoty i inne "pasjonujące" historyjki o ciekawych ludziach...
Wiesz co Palikot powiedział o Kaczyńskim i co ciekawego widzowie nadesłali na Kontakt TVN24.pop pisze: Wiem co się I S T O T N E G O wydarzyło.
Nie sprowadzam niczego do absurdu, tylko staram się pokazać wartość tych newsów ze świata. Większość z nich nie jest mało istotna i nie wpływa na nasze życie.Marcin pisze:Sprowadzasz tę dyskusję do absurdu. Nikt raczej nie chce tego wiedzieć i jest to dla wszystkich oczywiste, zresztą żadne telewizje nie relacjonują "wypadku w murzyńskiej chacie na południu Afryki".
Nie, bo - co już pisałem - nie ślęczę przed telewizorem cały dzień. Włączam jeden, czasem dwa serwisy w ciągu "Dnia na żywo" i jestem zadowolony. Inni włączają o innej godzinie i też chcą zobaczyć, co ważnego i istotnego miało dziś miejsce. Dlatego jest to samo. Może mi powiesz, że w CNNi, BBC World, czy innym France24 co pół godziny jest coś innego? :hahaha: Ba - wszystkie te stacje informują dokładnie o tym samym i to w tej samej kolejności.Marcin pisze:Nie uważasz, że w "Dniu na żywo" ciągle jest to samo?

To tak samo jak z moim argumentem o biznesie, sporcie i pogodzie w TVN24.Marcin pisze:W amerykańskim CNN wiadomości skupione są zasadniczo na Ameryce, bo to co dzieje się na świecie, Amerykanie mogą obejrzeć w CNN International. TVN24 ma informować i o sprawach lokalnych i o globalnych.

W TVN24 wiadomości skupione są zasadniczo na wydarzeniach politycznych, bo to co dzieje się w biznesie, Polacy mogą obejrzeć w TVN CNBC Biznes, w sporcie - w nSport, natomiast w pogodzie - w TVN Meteo. Wybaczcie, ale na TVN World News musimy jeszcze poczekać.

Do ciebie chyba nie dociera, że z 20% wszystkich widzów TVN24 to posiadacze wszystkich 4 kanałów informacyjnych stajni TVN. Poza tym tvn24 to stacja I N F O R M A C Y J N A , czyli ma informować, o WSZYSTKIM CO SIĘ DZIEJE - w polityce, w Polsce, w Świecie, w pogodzie, sporcie, gospodarce czy kulturze. I przyjmij to wreszcie do wiadomości, bo twoje 'krzyki i płacze' są żałosne.
Liczą się tylko Fakty.
Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, co piszesz. Znakomita większość wydarzeń na świecie, o których TVN24 nie informuje, jest ważniejsza od tych z Polski, o których informuje.Nie sprowadzam niczego do absurdu, tylko staram się pokazać wartość tych newsów ze świata. Większość z nich nie jest mało istotna i nie wpływa na nasze życie.
Chyba nie wmówisz mi, że wojny domowe w Afryce, klęska głodu, porażające epidemie, światowy terroryzm, sytuacja na Bliskim Wschodzie, łamanie praw człowieka, czy wydarzenia w krajach będących światowymi potęgami, nie wpływają na globalną sytuację?! I że są mniej ważne, niż świąteczne relacje z supermarketów albo powtórka opowieści o babci, która z papieru robi wilcze oczy Tuska?
Decyzje podejmowane w światowych organizacjach, czy choćby w Unii Europejskiej, mają wpływ na Twoje życie. Konflikty zbrojne i nuklearne mogą mieć wpływ na Twoje życie. Krach gospodarczy w USA też może się przenieść na Twoje życie. I sytuacja w Afryce również. Tylko Ty tego nie widzisz, bo dzięki doskonałej stacji TVN24, masz wrażenie jakoby poza Polską nie działo się nic ważnego.
Jak mówił Ryszard Kapuściński, "informacja stała się towarem". A towar spoza Polski sprzedaje się najwidoczniej słabiej. Bo większość ludzi ograniczona jest do swojego zaścianka.
TVN24 nie jest stacją o polityce, tylko stacją z informacjami. Jeżeli Twoim zdaniem informacja sprowadza się do polityki, i to tylko tej wewnątrzkrajowej, to gratuluje.W TVN24 wiadomości skupione są zasadniczo na wydarzeniach politycznych
A co gorsza, informacja z polityki wewnątrzkrajowej w TVN24 coraz częściej sprowadza się nie do meritum, ale do tego kto co o kim i dlaczego powiedział. Pacewicz w felietonie o Bogdanie Rymanowskim miał sporo racji.
Nie potrzebujemy osobnego kanału o wiadomościach z Polski i z nie-Polski.Wybaczcie, ale na TVN World News musimy jeszcze poczekać
Haha.czerk pisze:Do ciebie chyba nie dociera, że z 20% wszystkich widzów TVN24 to posiadacze wszystkich 4 kanałów informacyjnych stajni TVN. Poza tym tvn24 to stacja I N F O R M A C Y J N A , czyli ma informować, o WSZYSTKIM CO SIĘ DZIEJE - w polityce, w Polsce, w Świecie, w pogodzie, sporcie, gospodarce czy kulturze. I przyjmij to wreszcie do wiadomości, bo twoje 'krzyki i płacze' są żałosne.

Akurat w TVN24 o Unii mówi się dość dużo. A o kryzysie słyszę w TVN CNBC Biznes od dobrych kilku miesięcy. Codziennie.Marcin pisze:Decyzje podejmowane w światowych organizacjach, czy choćby w Unii Europejskiej, mają wpływ na Twoje życie. Konflikty zbrojne i nuklearne mogą mieć wpływ na Twoje życie. Krach gospodarczy w USA też może się przenieść na Twoje życie. I sytuacja w Afryce również. Tylko Ty tego nie widzisz, bo dzięki doskonałej stacji TVN24, masz wrażenie jakoby poza Polską nie działo się nic ważnego.
Kanały tematyczne to tylko rozszerzenie danej tematyki. Uczciwie mówiąc, sport, biznes i pogodę, zostawiłbym w TVN24 w takiej ilości jak obecnie. Chociaż serwisy sportowe i biznesowe można wydłużyć powiedzmy o 2 minuty.Haha.Pisałem już o tym kilka razy, więc tym razem zostawię to bez komentarza. Jeśli nadal nie rozumiesz, że TVN poprzez stworzenie tematycznych kanałów informacyjnych ma inną politykę w stosunku do TVN24, to czekaj sobie, aż zobaczysz na antenie całe mnóstwo wiadomości sportowych i biznesowych.
I ja tu nie płaczę - mam dostęp do informacji z każdej dziedziny, mi nic nie brakuje.
Chyba o lotach samolotowych premiera i prezydenta. A nawet jeśli mówi się coś o Unii, to głównie ogólnikami i przez pryzmat polski.Akurat w TVN24 o Unii mówi się dość dużo.
Czy wiesz o co chodzi w Traktacie Lizbońskim? Wiesz pewnie tylko tyle, że Irlandia go nie ratyfikowała i Kaczyński też wstrzymuje się z podpisem. Ale to nie o to chodzi.
Zgadza się. Chciałem tylko udowodnić, że informacje ze świata mają znaczenie, bo Ty to negowałeś. Nie pisałem nigdzie że TVN24 nie relacjonował kryzysu gospodarczego.A o kryzysie słyszę w TVN CNBC Biznes od dobrych kilku miesięcy. Codziennie.
Idąc twoim tokiem myślenia - wszystkie seriale, filmy i show przenieść do TVN7 bo to stacja rozrywkowa, Fakty do TVN24, bo informacyjna, Resztę programów do stacji tematycznych, tylko co zostanie w TVNie?pop pisze:Haha.Pisałem już o tym kilka razy, więc tym razem zostawię to bez komentarza. Jeśli nadal nie rozumiesz, że TVN poprzez stworzenie tematycznych kanałów informacyjnych ma inną politykę w stosunku do TVN24, to czekaj sobie, aż zobaczysz na antenie całe mnóstwo wiadomości sportowych i biznesowych.
Szkoda, że brakuje ci dostępu do pokory i zimnego prysznica, który ostudziłby i zmniejszył twoją ogromną pewność siebie i wiarę, że jest najmądrzejszy, bo uwierz mi są ludzie mądrzejsi od Ciebie ; )pop pisze:mam dostęp do informacji z każdej dziedziny, mi nic nie brakuje.![]()
Liczą się tylko Fakty.
Tuż po zakończeniu negocjacji nad Traktatem w TVN24 był specjalny raport, w którym omówiono o co w nim chodzi, jakie są jego główne założenia itd., rozmawiano o nim ze specjalistami w studio. Naprawdę nie wiem o co ci chodzi.Marcin pisze:Czy wiesz o co chodzi w Traktacie Lizbońskim? Wiesz pewnie tylko tyle, że Irlandia go nie ratyfikowała i Kaczyński też wstrzymuje się z podpisem. Ale to nie o to chodzi.
To był żart, czy już naprawdę brakuje ci argumentów?czerk pisze:Idąc twoim tokiem myślenia - wszystkie seriale, filmy i show przenieść do TVN7 bo to stacja rozrywkowa, Fakty do TVN24, bo informacyjna, Resztę programów do stacji tematycznych, tylko co zostanie w TVNie?
Ja takiego raportu nie widziałem, bo przecież nie oglądam ciągle TVN24. Natomiast w pozostałych relacjach informacje o tym, czym jest ten traktat, były skąpe.Tuż po zakończeniu negocjacji nad Traktatem w TVN24 był specjalny raport, w którym omówiono o co w nim chodzi, jakie są jego główne założenia itd., rozmawiano o nim ze specjalistami w studio. Naprawdę nie wiem o co ci chodzi.
Ale to i tak lepiej, niż w pozostałych stacjach. Bo np. "Panorama" tak informowała o traktacie, że lepiej byłoby gdyby w ogóle nie informowała. To już kwestia rzetelności.
Obsada marzeń - propozycje
PORANEK
Prowadzący - Jarosław Kuźniar
Serwisy - Katarzyna Werner
Pogoda - Dorota Gardias-Skóra
Rozmowa 9.15 - Katarzyna Kolenda-Zaleska
DZIEŃ NA ŻYWO
Serwisy - Marta Kuligowska, Anita Werner
Ekonomia - Marek Tejchman
Sport - Wojciech Zawioła
Pogoda - Maja Popielarska
POPOŁUDNIE i WIECZÓR
Prosto z Polski - Joanna Kryńska
Serwisy - Piotr Jacoń
Sport - Klaudia Carlos
Pogoda - Tomasz Wasilewski
Skaner Polityczny - Małgorzata Łaszcz
Fakty Ludzie Pieniądze - Robert Stanilewicz
Fakty po Faktach - Kamil Durczok (wolę gdy Fakty prowadzi Pochanke)
Kropka - wiadomo!
Polska i Świat - Anna Kalczyńska, Łukasz Grass
24 godziny - Bogdan Rymanowski
Szkło Kontaktowe - Grzegorz Markowski, Kamil Dąbrowa
Dzień po dniu - Marcin Żebrowski
Ekonomia - Marcin Kowalski
Prowadzący - Jarosław Kuźniar
Serwisy - Katarzyna Werner
Pogoda - Dorota Gardias-Skóra
Rozmowa 9.15 - Katarzyna Kolenda-Zaleska
DZIEŃ NA ŻYWO
Serwisy - Marta Kuligowska, Anita Werner
Ekonomia - Marek Tejchman
Sport - Wojciech Zawioła
Pogoda - Maja Popielarska
POPOŁUDNIE i WIECZÓR
Prosto z Polski - Joanna Kryńska
Serwisy - Piotr Jacoń
Sport - Klaudia Carlos
Pogoda - Tomasz Wasilewski
Skaner Polityczny - Małgorzata Łaszcz
Fakty Ludzie Pieniądze - Robert Stanilewicz
Fakty po Faktach - Kamil Durczok (wolę gdy Fakty prowadzi Pochanke)
Kropka - wiadomo!
Polska i Świat - Anna Kalczyńska, Łukasz Grass
24 godziny - Bogdan Rymanowski
Szkło Kontaktowe - Grzegorz Markowski, Kamil Dąbrowa
Dzień po dniu - Marcin Żebrowski
Ekonomia - Marcin Kowalski
Oglądałem dzisiaj dokument o elektrowniach atomowych. Był świetny. A najlepsze jest to, że został zrealizowany przez TVN24. 

Widzę, że trwają jakieś testy w studiu.

-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Może szykują się na zmiany kadrowania przy przejściu do 16:9.