Moderator: Łukasz
To akurat proste. Teraz operatorzy np. kablówek, mogą sobie spokojnie wrócić do 4:3 stosując wykadrowanie.michaek pisze:Pytanie tylko jaki efekt chcą uzyskać, skoro robią krok w tył cofając się do Safe-Mode'a...
Tej belki to w ogóle mogło by nie być, bo tylko zasłania obraz...michaek pisze:Powiem tylko tyle, że teraz belka na telewizorze 16:9 wygląda jak...I sprawia wrażenie jakby równie dobrze mogło jej nie być... :?
Nie wiem, nie orientuje się, zarobiony jestem....Marcin pisze:Przecież sejm jest filmowany sejmowymi kamerami 4:3 i wspólny obraz jest udostępniany nadawcom.
Niby jak mieli z tego wybrnąć?
Polsat News jakoś transmituje bez pasów...Marcin pisze:Przecież sejm jest filmowany sejmowymi kamerami 4:3 i wspólny obraz jest udostępniany nadawcom.
Niby jak mieli z tego wybrnąć?
TVN24 powinien dawać sygnał zgodnie z obowiązującym standardem, a cały czas u nas obowiązuje PAL 720x576 i wynikające z tego proporcje 4:3. Prawdę mówiąc trochę się zdziwiłem, po tym co napisał skorupa2006 że przedtem nadawano z rozdzielczością 544x576. Toż to nic innego jak nie wykorzystanie 'mocy'. Dlaczego tak przekazywane są programy w 4:3 to nie wiem, ale moja wiedza o telewizji skończyła się jaką otrzymałem ze szkoły, którą kończyłem w czasie gdy obowiązywał u nas Secammbas pisze:U mnie paski były tylko z boku bo obraz jest rozciągnięty w pionie na cały ekran. Może piszę coś oczywistego ale dalej za bardzo nie rozumie jaki obraz emituje tvn24 a jak jest edytowany przez moją kablówkę...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości