POLSAT

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Fan!
Zbanowany
Zbanowany

Re: Polsat

Post autor: Fan! »

Zmiany w Rodzinie zastępczej do obsady serialu dołączają bracia bliźniacy. http://tvpolsat.info/news.php?readmore=1681 Przykro mi patrzeć jak ten serial schodzi na psy Polsat zresztą też.
Isadora
Bywalec
Bywalec

Post autor: Isadora »

Fan! pisze:Zmiany w Rodzinie zastępczej do obsady serialu dołączają bracia bliźniacy. http://tvpolsat.info/news.php?readmore=1681 Przykro mi patrzeć jak ten serial schodzi na psy Polsat zresztą też.
Kiedyś oglądałam jak był pierwszy skład obsadowy, potem dołączyły jakieś dzieci, spojrzałam raz może dwa, nie wciągnęło mnie i już tego nie oglądam, no i bez Kownackiej to zupełnie nie to, straciłam zainteresowanie tym filmem
po raz drugi nie zrobisz juz pierwszego wrazenia
Fan!
Zbanowany
Zbanowany

Od wiosny nowe odcinki Tylko Miłość nadawane będą o 22:00. Powodem zmiany jest wprowadzenie do ramówki teleturnieju Moment prawdy.
qmate
Bywalec
Bywalec

Post autor: qmate »

Fan! pisze:Zmiany w Rodzinie zastępczej do obsady serialu dołączają bracia bliźniacy. http://tvpolsat.info/news.php?readmore=1681 Przykro mi patrzeć jak ten serial schodzi na psy Polsat zresztą też.
Nie to to już jest przesada. Oglądam teraz po kolei wszystkie odcinki Rodziny Zastępczej w IPLA, od odcinka pierwszego. Jej, co to był za serial, jeszcze dziesięć, nawet siedem czy sześć lat temu. Pierwsze rozszerzenie obsady było w odcinku 157 (od tego odcinka jest RZ Plus), ale dało się oglądać. Potem kolejne rozszerzenie w bodajże 261 odcinku (nowe dzieci), teraz ponownie... To już jest naprawdę nudne. Widocznie chcieli by było wiele dzieci, bo te najstarsze odcinki, tak do około odcinka setnego (kiedy dzieci były mniejsze) były najlepsze. Ale ja miałbym inne rozwiązanie: ten serial powinien skończyć się jakieś 50 odcinków temu, około odcinka ... powiedzmy 230, kiedy jeszcze cała pierwotna obsada w komplecie była. Tak to nie ma sensu. W IPLa zachwycam się starymi odcinkami, nowych nawet nie "próbuję".

Dlatego jestem zdania, że każdy serial powinien być zakończony w odpowiednim momencie, zanim przerodzi się w tasiemiec, niekończącą się opowieść. Zatem decyzje o końcu Magdy M. czy Niani są jak najbardziej słuszne.
//////////
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Od 2 marca w Polsacie, od pierwszego odcinka: ''Świat według Kiepskich'' (8:10, 8:45), ''Rodzina zastępcza'' (9:20, 9:55) oraz ''Miodowe lata'' (10:25).
~
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Re:

Post autor: ~ »

Camilo pisze:Od 2 marca w Polsacie, od pierwszego odcinka: ''Świat według Kiepskich'' (8:10, 8:45), ''Rodzina zastępcza'' (9:20, 9:55) oraz ''Miodowe lata'' (10:25).
Trzy najlepsze seriale komediowe, które emitował Polsat. Gdyby czas pozwolił z chęcią bym oglądał.
Fan!
Zbanowany
Zbanowany

Re:

Camilo pisze:Od 2 marca w Polsacie, od pierwszego odcinka: ''Świat według Kiepskich'' (8:10, 8:45), ''Rodzina zastępcza'' (9:20, 9:55) oraz ''Miodowe lata'' (10:25).
Lepiej by Polsat jakąś telewizję śniadaniową zrobił niż w kółko to mamo puszczać.
DJ Ice
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: DJ Ice »

Kiedy to Polsat właśnie nie chce startować z telewizją śniadaniową, ze względu na dużą konkurencję i zajmowaniem się budowania innych, ważniejszych pasm. Polsat w tej chwili jest dużą alternatywą w śród wielkich stacji gdzie nie uświadczysz 'gotowania na ekranie' od rana. I dobrze. :]
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
qmate
Bywalec
Bywalec

Re: Re:

Post autor: qmate »

~ pisze:Trzy najlepsze seriale komediowe, które emitował Polsat. Gdyby czas pozwolił z chęcią bym oglądał.
Jak nie masz czasu oglądnąć w TV (ja też), to oglądaj w programie IPLA. RZ są tam wszystkie odcinki, Kiepskich chyba też, chociaż nie oglądam, to nie jestem pewien.

Swoją drogą ML były powtarzane już w zeszłym roku, RZ jakieś dwa lata temu.
//////////
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Z wiosennej ramówki wyleciał program ''Piotr Bałtroczyk na żywo''. Tak brzmi oficjalne uzasadnienie: Nie chcieliśmy zmieniać układu programów w inne dni, dlatego program Piotra Bałtroczyka nie pojawi się wiosną. Pracujemy jednak nad nowym projektem z jego udziałem – mówi dla Presserwisu, Tomasz Matwiejczuk, rzecznik prasowy Grupy Polsat. Oprócz tego, nie zobaczymy również ''Pasjonatów'' i ''Hugo''.
corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: corner »

Obejrzałem początek programu Moment Prawdy (tylko pierwszą grę). Kiepsko to wypadło. Abstrahując od faktu, że sam pomysł na program jest bezgranicznie głupi i nie wiem kogo takie rzeczy mają interesować, to:

1. Chajzer prowadzi to zbyt sztywno, wygląda jakby każde zdanie miał napisane osobno na kartce i tylko czytał. Niby zagaił rozmowę, o coś zapytał, ale wcale nie słuchał odpowiedzi. Jak zawodniczka chciała coś powiedzieć, to on już zaczynał mówić coś innego. Idiotyczne.
2. Reżyseria programu leży. Zawodnicy i członkowie ich rodzin jednak są kiepskimi aktorami. Wyglądało, jakby ktoś im kazał wypowiadać jakieś kwestie, a oni z pamięci je odtwarzali. Wydawało mi się? Najbardziej przy rezygnacji pierwszej uczestniczki i kwestiach jej męża.
3. Animacja publiczności zupełnie bez pomysłu i niesmacznie. Zawodniczka przyznaje się, że wali dzieci po twarzy, a publiczność w studio entuzjastycznie bije brawo. No żesz. Mogliby może jakieś buczenie dać, popisać się inwencją.

A wytłumaczy mi ktoś może na czym ten teleturniej polega? Że niby uczestnikowi wszystkie pytania zadali najpierw na wykrywaczu kłamstw i potem dzięki temu wiedzieli czy mówi prawdę, czy nie. Więc uczestnik wie jakie pytania mogą mu zadać, bo już na nie raz odpowiadał? Czyli po co to napięcie przy odpowiadaniu, skoro zawodnik wie jak odpowiedział i czy to jest prawda...?

A biorą oni pod uwagę, że wariograf lubi się mylić?

Zakręcone.
DJ Ice
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: DJ Ice »

Jeżeli chodzi o ''Moment Prawdy'' to mogę powiedzieć, że to chyba jedna z lepszych produkcji Polsatu. Podoba mi się, bo to wreszcie porządny game show w tej telewizji. Jednak z większą opinią wstrzymam się do kolejnego odcinka. A Ci którzy nie znają zasad reżyserii, cele i toku realizacyjnego projektu proszę się z nimi zapoznać.
Zawodniczka przyznaje się, że wali dzieci po twarzy, a publiczność w studio entuzjastycznie bije brawo
Brak uwaznego sledzenia programu powala. Przeciez brawa sa za zdobyte pieniadze a nie za jej zachowanie.

Poza tym nikt swietoszkiem nie jest. Chciala pieniadze, odpowiedziala na pytanie i dalej juz nie grala, bo czula, ze to moze zajsc za daleko. Tak mniemam.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: corner »

Wiem, że w zamyśle bije brawo za zdobyte pieniądze. Ale dla mnie to jest niesmaczne.
Fan!
Zbanowany
Zbanowany

Polsat wyemitował dzisiaj premierowe odcinki swoich programów: ''Najzabawniejsze momenty świata'' Krzysztofa Respondka i ''Grę wstępną'' Kasi Cichopek. Jeżeli chodzi o pierwszą propozycje słonecznej stacji moim zdaniem jest całkiem niezła. Zabawne filmik gorszy prowadzący ale jeżeli chodzi o całość jak na Polsat jest całkiem dobrze. Natomiast randkowy teleturniej z Kasią Cichopek wedle mojej opinii jest koszmarny. Przesłodzona prowadząca i mało ciekawi uczestnicy - marna podróbka emitowanej niegdyś w TVP1 kultowej już ''Randki w ciemno'', która swego czasu biła rekordy oglądalności. Kwitując jednym zdaniem: Polsat jak zwykle się nie popisał. Niebawem premiera nowego sitcomu ''Synowie'' - z Agatą Kuleszą i Paweł Wawrzeckim w roli głównej, może tym razem Polsat pozytywnie nas zaskoczy?, cóż - pożyjemy zobaczymy :D.
kamilkomentuje
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: kamilkomentuje »

Według mnie, jedynym z obecnych hitów Polsatu, jest Moment Prawdy. Pan Chajzer pokazał się wkońcu z lepszej strony, prowadzac program odpowiednio i poważnie. Świetne studio, chociaż mogli zrobić kilkupoziomowe jak jest w FOXie. Myślę jednak że 250 tysięcy, to trochę mało jak na "wywlekanie" swoich brudów z życia. Ale program naprawdę interesując. Jeżeli chodzi o program "Najzwbawniejsze momenty świata" - kiepsko... beznadziejny prowadzący, filmiki wogóle szkoda mówić, dużo niepotrzebnej zabawy, co fajne to oprawa graficzna i małe studio programu.. a "Gra Wstępna" podonie jak powyże, kiepsko, w szczególności Pani prowadząca. Mówiązc jednak o TV$, bardzo ciekawy był program Hole In The Wall, chociąz za dużo tego gadania, i reklam. Program rozpoczął się z 10-15 mnutowym opóznieniem (reklamy)... ogólnie mówiąc to ten dwa programy "Moment Prawdy" i Hole In The Wall przyciągnęły nie przed TV. Pozdrawiam ;D
tvn - wiosną programowo najlepszy.
ODPOWIEDZ