[TVN] Sopot Festival 2005-2009
Moderator: Łukasz
Re: 46. Międzynarodowy Sopot Festival 2009
Mysle, ze TVN powinien sie wycofac z SF - bedzie to dobre dla samego TVN jak i festivalu. Przyjdzie "swieza krew" to festiwal dostanie troche pary i sie rozrusza. Widac, ze SF ciazy ITI jak kula u nogi wiec po co sie meczyc do tego brak kasy zdecydowanie ogranicza mozliwosci tej imprezy o miedzynarodowym "zasiegu".
No nie wiem. Sopot Festival przeżywał w TVP swoje najlepsze lata, ale jednocześnie w końcowej fazie w publicznej chylił się ku upadkowi. TVN zdecydowanie go odświeżył, TVN wytyczył nowe horyzonty, dał nowe pomysły i skorzystał na tym nie tylko SF, ale inne imprezy. Szkoda byłoby gdyby w TVN nie spróbowali jeszcze czegoś wycisnąć z festiwalu. Któryś z pracowników TVN powiedział kiedyś w jakimś wywiadzie, że TVN miała być z założenia ambitną telewizją z serialami dokumentalnymi itd., ale że widzowie wolą oglądać co innego, coś lżejszego, to musieli się dostosować. Powinni to samo zrobić z SF, ja nie wiem jak, ale wierzę, że gdyby chcieli to osiągnęliby idealną proporcje między swoimi ambicjami a wymaganiami widzów.
//////////
Każda duża stacja w Polsce ma jakiś festiwal: TVP1 - Opole, TVP2 - Sopot HIT Festival, Polsat - Sopot Top Trendy Festival. Gdyby TVN zrezygnował byłaby to swojego rodzaju porażka. Jeżeli TVN zrezygnuje Sopot Festival to mógłby pomyśleć nad własną, ciekawą formułą festiwalu. :grozi: Z tego co pamiętam władze TVN miały inny zamysł i pomysł na odbudowę SF. Zaczęło się wielką formułą, promocją, 3 dniowym festiwalem z założenia rozpoczynającym się na przełomie sierpnia/września. Co mamy teraz? Prosty zamysł odbębnienia konkursu o Bursztynowego Słowika, drugi dzień jest takim zapychaczem - bo festiwal musi trwać minimum 2 dni, brak promocji albo w bardzo niewielkim stopniu, przeniesienie SF na drugą połowę sierpnia. No cóż... TVN nie potrafi robić imprez masowych - festiwali czy też koncertów
Taka prawda...

a mi sie wydaje ze umieją, tylko Polacy w większości wolą jarmarczne koncerty typu mrągowo, cygańskie pieśni etc. Pamiętam jak swego czasu był zjwiskowy koncert Norah Jones na SF z kiepska oglądalnością...
TVN innowacja i nowoczesność...
A no właśnie. Powinni robić takie koncerty, które przyciągały by rzeszę widzów. Przecież o to w tym chodzi, żeby robić Festiwal dla ludzi - to co oni lubią a nie to co lubią władze TVNu i co uważają za słuszne 

-
- Zbanowany
- Kontakt:
wWedług mnie natomiast bardzo dobrze że to TVn dostał organizację SF na 5 lat. Pokazał że jak się chce to się potrafi. Norah Jones, Katie Melua, Gorączka Niedzielnej nocy, Koncert wspomnień, lton John - to przykłady genialnych wydarzeń muzycznych podczas SF. Niestety ale inne stacje mają trochę inne przesłania co do organizacji tego festivalu. A szkoda - było by po prostu ciekawiej. Pewnie się powtórze ale uważam SF w TVn za cykl najlpeszych festivali w naszym nadwiślańskim kraju 

tvn - wiosną programowo najlepszy.
Mała reklama Sopot Festivalu w TVN
?
Doda wydała oświadczenie w sprawie tego, co się ostatnio dzieje wokół jej osoby, a na koniec dodała:
''Ps. Co do TVP… no cóż… na szczęście jest kilka innych telewizji w tym kraju. I co najlepsze – bez opłat abonamentowych.
Zatem zapraszam do telewizji TVN w następny weekend na Sopot Festiwal 2009"

Doda wydała oświadczenie w sprawie tego, co się ostatnio dzieje wokół jej osoby, a na koniec dodała:
''Ps. Co do TVP… no cóż… na szczęście jest kilka innych telewizji w tym kraju. I co najlepsze – bez opłat abonamentowych.
Zatem zapraszam do telewizji TVN w następny weekend na Sopot Festiwal 2009"
Ostatni taki Sopot
Telewizja TVN zorganizuje w tym roku po raz piąty Sopot Festival, który odbędzie się w dniach 22 i 23 sierpnia. Będzie to być może ostatnia edycja legendarnego festiwalu, organizowana przez tę telewizję.
Jak udało się dowiedzieć PAP, Biuro Prezydenta Sopotu prowadzi rozmowy dotyczące organizacji kolejnych festiwali z dwiema telewizjami.
"W tym roku kończy się pięcioletnia umowa z TVN-em na realizację Sopot Festivalu. Obecnie trwają rozmowy z dwiema telewizjami na temat kontynuacji tego festiwalu. Gdy zostaną one zakończone, poinformujemy o ich wynikach" - poinformowała Anna Dyksińska z Biura Prezydenta Sopotu.
http://muzyka.interia.pl/pop/news/ostat ... 1352813,50
Ciekawe czy TVN jest jedną z nich
Telewizja TVN zorganizuje w tym roku po raz piąty Sopot Festival, który odbędzie się w dniach 22 i 23 sierpnia. Będzie to być może ostatnia edycja legendarnego festiwalu, organizowana przez tę telewizję.
Jak udało się dowiedzieć PAP, Biuro Prezydenta Sopotu prowadzi rozmowy dotyczące organizacji kolejnych festiwali z dwiema telewizjami.
"W tym roku kończy się pięcioletnia umowa z TVN-em na realizację Sopot Festivalu. Obecnie trwają rozmowy z dwiema telewizjami na temat kontynuacji tego festiwalu. Gdy zostaną one zakończone, poinformujemy o ich wynikach" - poinformowała Anna Dyksińska z Biura Prezydenta Sopotu.
http://muzyka.interia.pl/pop/news/ostat ... 1352813,50
Ciekawe czy TVN jest jedną z nich

Wątpię, żeby rozmawiali z TVN`em. Obstawiam Polsat lub TVP.
-
- Zbanowany
- Kontakt:
Wiadomo, że przyszłoroczny festiwal nie odbędzie się w Operze Leśnej, która idzie do generalnego remontu. Pod uwagę brane są trzy nowe lokalizacje.
"Jesienią tego roku rozpoczynamy remont 100-letniej Opery Leśnej, który trwać będzie przez cały przyszły sezon. W tym czasie festiwal może odbywać się: w nowo wybudowanej hali sportowo-widowiskowej na granicy Sopotu i Gdańska, na molo - zresztą nie byłby to pierwszy raz w tym miejscu lub na hipodromie - jedynym hipodromie, z którego trybun widać morze" - podkreśla Anna Dyksińska.
Ostateczna lokalizacja znana będzie za kilka miesięcy.
źróódło: interia.pl
Heh. No ciekawe... myślę że najlepiej byłoby zorganizować te festival na molo. Chociaż nie ma tam dachu. Hala sportowa - ciekawie, ale to nie mielsce zbytnio na tego typu festival. hipodrom - bardzo fajne rozwiązanie. Obstawiam to lub to pierwsze. Hala raczej nie. Co do rozów - myślęze TVN niepodejmie sie organizacji festiwalu. Rozmowy są zapewne z TVP1 i Polsatem. Myślę,że to Polsat wygra rywalizację.
"Jesienią tego roku rozpoczynamy remont 100-letniej Opery Leśnej, który trwać będzie przez cały przyszły sezon. W tym czasie festiwal może odbywać się: w nowo wybudowanej hali sportowo-widowiskowej na granicy Sopotu i Gdańska, na molo - zresztą nie byłby to pierwszy raz w tym miejscu lub na hipodromie - jedynym hipodromie, z którego trybun widać morze" - podkreśla Anna Dyksińska.
Ostateczna lokalizacja znana będzie za kilka miesięcy.
źróódło: interia.pl
Heh. No ciekawe... myślę że najlepiej byłoby zorganizować te festival na molo. Chociaż nie ma tam dachu. Hala sportowa - ciekawie, ale to nie mielsce zbytnio na tego typu festival. hipodrom - bardzo fajne rozwiązanie. Obstawiam to lub to pierwsze. Hala raczej nie. Co do rozów - myślęze TVN niepodejmie sie organizacji festiwalu. Rozmowy są zapewne z TVP1 i Polsatem. Myślę,że to Polsat wygra rywalizację.
tvn - wiosną programowo najlepszy.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Nie wydaje mi się,aby Polsat organizował dwa festiwale i to dwa w Sopocie. Najprawdopodobniej ta impreza wróci do TVP i być może zastąpi SHF. Innego rozwiązania nie widzę.
-
- Zbanowany
Być może SHF zostanie w TVP2 a Sopot Festiwal powróci do TVP1.
http://www.sendspace.pl/file/0a4ec04cbe622c542222a39. Moje radio internetowe. Zapraszam serdecznie codziennie od 18 do 20
-
- Czasem tu wpada
W sumie Polsat... dlaczego nie. Oba festiwale - TOPTrendy i MSF skierowane są do różnej widowni i są po prostu... inne. Jest transfer możliwy.piotrek888 pisze:Nie wydaje mi się,aby Polsat organizował dwa festiwale i to dwa w Sopocie. Najprawdopodobniej ta impreza wróci do TVP i być może zastąpi SHF. Innego rozwiązania nie widzę.
Ewentualny powrót do TVP (co trzeba brać pod uwagę i nie uważam tego za nic złego) i zastąpienie tym festiwalem ''Sopot Hit Festiwal''? Niemożliwe.

Reasumując: TVP1 i Polsat to stacje w którym ten festiwal ma bytność.

Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
ale wiecie co? ja nadal nie mogę pojąć dlaczego SF, który jest naprawdę bardzo dobrze realizowany i przygotowywany przez tvn, no nie ukrywajmy jest festiwalem naj mniej chetnie oglądany, chcialbym zeby sf dalej należał do tvn, gdyz robi on to na najwyższym poziomie
TVN innowacja i nowoczesność...
Moim zdaniem festiwal wróci do TVNu, a już na pewno TVN jest w grupie tych dwóch stacji, które prowadzą rozmowy.
Oglądalność oglądalnością, ale festiwal to sprawa wizerunkowa. On jest TVNowi potrzebny.
Oglądalność oglądalnością, ale festiwal to sprawa wizerunkowa. On jest TVNowi potrzebny.