POLSAT

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Re: Polsat

Post autor: Kuba »

Wczoraj odbyła się premiera nowego serialu (rzekomo komediowo-obyczajowego) 'Synowie'. Jak dla mnie pilot nie był zbyt udany - jeżeli ma to być następca 'Daleko od noszy', to wypada dosyć cieniutko. Poza tym, jak na serial w połowie obyczajowy, to nie pasuje zbytnio podkładany śmiech, do tego w najmniej adekwatnych chyba momentach. Cóż, czekamy na oglądalnosć, której, na marginesie, się chyba nie doczekamy... Co się dzieje, AGB?!

A propos oglądalności, to - tak jak przewidywałem - zarówno 'Gra wstępna', jak i 'Najzabawniejsze...' nie zyskały gigantycznych ratingów. Chociaż... i tak jest nieźle - jak na programy robione tak niskim nakładem, z dosyć mała reklamą, to Polsat powinien być zadowolony, myślę, że z takimi wynikami mają szansę na jesienną kontynuację.

BTW, cisza zaległa ostatnio na forum.
DJ Ice
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: DJ Ice »

Tym bardziej, że Polsat nic ciekawego nie oferował w weekendowe day-time. Także wychodzą na plus.

A co do oglądalności Polsatu - niektóre pozycje wyszły znacznie na plus. Także ta wiosna w Polsacie nie będzie zwycięska, ale i przegrana. :)
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
TVN24maniak
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: TVN24maniak »

W jesiennej ramówce Polsatu ma się pojawić nowy serial "Przeznaczenie", w którym jedną z głównych ról zagra Małgorzata Trzaskoma, jasnowidz z 20-letnim doświadczeniem - donosi portal Media2.pl :http://media2.pl/media/51546-jesienia-n ... sacie.html.
http://www.sendspace.pl/file/0a4ec04cbe622c542222a39. Moje radio internetowe. Zapraszam serdecznie codziennie od 18 do 20
TVN24maniak
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: TVN24maniak »

Nowe perypetie Kiepskich od września.
http://www.sendspace.pl/file/0a4ec04cbe622c542222a39. Moje radio internetowe. Zapraszam serdecznie codziennie od 18 do 20
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

Polsat uruchomi jesienią kanał filmowy oraz piłkarski

http://www.wirtualnemedia.pl/article/27 ... karski.htm
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Sport i seriale jesienią w Polsacie

Transmisje sportowe oraz seriale zdominują jesienną ramówkę Telewizji Polsat. Widzowie zobaczą rozgrywki Ligi Mistrzów, Ligi Europejskiej a także seriale m.in.: "Świat wg Kiepskich", "Skorumpowanych", kontynuację "Beverly Hills 90210", nowe serie "Gotowych na wszystko" czy "Skazanego na śmierć".

Piłka nożna zdominuje środowy i czwartkowy prime-time Polsatu. Pierwszego dnia zaplanowano transmisję rozgrywek Ligi Mistrzów, które wrócą do stacji po trzech latach nieobecności. Mecze komentować będą dziennikarze sportowi Polsatu Sport: Mateusz Borek, Roman Kołtoń i Bożydar Iwanow. Natomiast w czwartki Polsat pokaże na swojej antenie Ligę Europejską, będącą ulepszona wersja dotychczasowego Pucharu UEFA. W fazie grupowej zagra 48 zespołów podzielonych na 12 grup. Później rozgrywki toczyć się będą systemem play-off.

Począwszy od 24 września na kanałach Polsatu (w tym na głównej antenie) będzie można oglądać także Mistrzostwa Europy w siatkówce kobiet, które po raz pierwszy odbędą się w Polsce. Polsat jest głównym producentem sygnału telewizyjnego imprezy. Tradycyjnie na antenie kanału nie zabraknie Formuły 1.

Stacja pokaże także wiele seriali. Polską nowością będą "Skorumpowani", pierwszy polski serial akcji z udziałem mistrzów sztuk walki. W produkcji wystąpili Jan Englert, Jerzy Trela, Krzysztof Wakuliński, Paweł Burczyk i Olga Bołądź. Jak informuje nadawca ,"Skorumpowani" obfitują w sceny pojedynków, pościgów samochodowych oraz ewolucji kaskadersko-motocrossowych. Pojawią się także nowe odcinki zagranicznych produkcji takich jak "CSI: Kryminalne zagadki Miami", "CSI: Kryminalne zagadki Nowego Yorku", "Kości", "Skazany na śmierć" (te dwa ostatnie w niedzielnym prime-time). Prawdopodobnie późną jesienią zostaną pokazane także "Układy".

Na antenę wrócą polskie seriale obyczajowe "Pierwsza miłość" (poniedziałek - piątek godzina 18.00) oraz "Samo życie" (19.30) oraz "Gotowe na wszystko" z premierowym sezonem. Po przerwie Polsat pokaże nowe odcinki "Świata według Kiepskich" (środy 20.00) oraz docu-crime "Malanowski i partnerzy" (poniedziałek - piątek 16.30). Serialową ofertę uzupełni "90210", współczesna kontynuacja "Beverly Hills, 90210". Jak ustaliliśmy wyprodukowana w 2008 roku opowieść będzie prawdopodobnie emitowana w późne weekendowe popołudnia.

W poniedziałkowe i wtorkowe wieczory Polsat zaplanował pasma filmowe. Kanał pokaże produkcje takie jak: Spider Man 3, Ghost Rider, World Trade Center, Obcy kontra Predator, Pojutrze, Ja robot.

Stacja jesienią zrezygnuje z emisji "Momentu prawdy", "Gry wstępnej" czy "Najzabawniejszych momentów świata". Pojawi się jeden nowy program rozrywkowy "Światowe Rekordy Guinnessa 2009". Widzowie zobaczą w nim śmiałków, którzy na oczach całego świata chcą wykazać się umiejętnością lub cechą pozwalającą wpisać ich do "Księgi Rekordów Guinnessa". Program zrealizowano w Mediolanie, a poprowadził go Maciej Dowbor. Format ma być nadawany w niedzielne popołudnia.

Sobotnie wieczory nadal mają należeć do "Jak oni śpiewają". W szóstej edycji zmierzą się finaliści poprzednich serii tacy jak: Agnieszka Włodarczyk, Joanna Liszowska, Laura Samojłowicz, Joanna Jabłczyńska, Patrycja Kazadi, Artur Chamski, Krzysztof Respondek, Robert Kudelski i Kacper Kuszewski. W fotelu jury zasiądą Edyta Górniak, Elżbieta Zapendowska i Rudi Schuberth, a show poprowadzą Katarzyna Cichopek i Krzysztof Ibisz.
http://www.wirtualnemedia.pl/article/27 ... lsacie.htm
DJ Ice
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: DJ Ice »

Trzeba zaznaczyć, że ''Moment Prawdy'' pojawi się dopiero wiosną. I to chyba dość odpowiednia decyzja.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
lukas_k
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lukas_k »

Cóż, Polsat ma w środę stałego widza (mnie :P ), w czwartek będzie Liga Europejska, ale ją będę oglądał w innych sportowych stacjach Polsatu. Dobrze, że przedłużyli emisję Malanowskiego, bo serial ten jest dość fajny. Kolejne odcinki perypetii Ferdka Kiespkiego, hmm... Nie to już nie to. Brak Waldka i babki Kiepskiej, zdecydowanie obniża wartość tego serialu w moich oczach. Szkoda, że zrezygnowali z Momentu Prawdy, ale na szczęście teleturniej wróci na antenę jesienią. Z filmów też całkiem nieźle (polecam Spidermana 3, super film).
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Tegoroczny koncert sylwestrowy, organizowany przez Polsat na Placu Konstytucji, nawiązywać będzie do twórczości Michaela Jacksona. Negocjacje z artystami wciąż trwają, jednak radnym przedstawiono listę wstępną i rezerwową. Na pierwszej liście znaleźli się m.in. Andrzej Piaseczny, Edyta Górniak, Stachursky, Lady Pank, formacja Nieżywych Schabuff, Big Cyc, Afromental i PIN, a także Bad Boys Blue. Na rezerwowej są: Bajm, zespół DeMono, a także Łukasz Zagrobelny, Urszula, Maryla Rodowicz, Żuki, Szwagierkolaska, Marcin Daniec i Maciej Maleńczuk, a także Gipsy Kings. Imprezę poprowadzi: Krzysztof Ibisz, Maciej Dowbor, Tatiana Okupnik, Maciej Rock, Agnieszka Popielewicz i Mariusz Kałamaga. Szczegóły tutaj.
kamilkomentuje
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: kamilkomentuje »

Strasznie denerwuje mnie w koncertach Polsatu te wspominki. Naprawdę wielu polskich wokalistów po prostu spartaczy weielkie przeboje Majka a szkoda bo to piękne hity. Górniak jak zwykle zawyje i będzie czekała na oklaski czego jej zagwarantowac nie mogę. Prowadzący - za dużo ich. Tatiana, Kałamaga - niepotrzebni. DeMono Bajm i Rodowicz - zdecydowanie powinni być napierwszej liscie. Ciekawi mnie tylko gdzie pojawi się doda, a na pewnio nie w TVP...
tvn - wiosną programowo najlepszy.
Pemol
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pemol »

Zawyje jak już Okupnik. Jej śpiew podobny jest do skrzeczenia ropuchy. De Mono na pierwszej liście? Bez przesadyzmu. Edyta śpiewa BARDZO dobrze, a że ostatnio ma nie po kolei w głowie, to inna sprawa.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Od 2 października w Polsacie nowości.
Piątek o 19:30 (oraz w niedziele około 15) Synowie, czyli po moim trupie
Piątek 22:15 i 23:15 Skorumpowani (22:15 jeszcze ok, ale 23:1 :roll: )
Bone
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Bone »

Polsat od lata stawia wyłącznie na "Świat wg Kiepskich", emitując 5 odcinków każdego dnia. Można by rzec, że ta stacja nie potrafi już nic innego wyprodukować.
kamilkomentuje
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: kamilkomentuje »

Co myślicie o tej reaktywacji Idola, jesienią 2010? Ja osobiscie bym nie chciał, chociaż osobiscie myślę że wiosną zobaczymy w Polsacie X Factor (tylko mówiliby chyba już coś na ten temat) a jeśli i to nie wyjdzie, to "czepaią się" o ŚP. Idola :D
tvn - wiosną programowo najlepszy.
TinkiWinki
Początkujący
Początkujący

Post autor: TinkiWinki »

Śp. Idola? porównaj sobie co osiągnęli finaliści programu Polsatu a co osiągnęli finaliści programów TVN-u. TVN "produkuje" śmieci, chwilowe gwiazdy. Od zawsze tak jest. Zwycięzcy show TVN-u mogą zrobić karierę tylko w innym show TVN-u. A może dlatego?

Ostatnio zakochałem się w Gotowych na wszystko na Polsacie. Serial genialnie życiowy :) 5 sezon, lepiej późno niż wcale, kiedyś nadrobię te 4 sezony :)
Za idiotę robię tutaj JA! ... :lol2:
ODPOWIEDZ