P.S. Post numer 9000 w wątku Joasi :jupi:
Moderator: Łukasz
Jacek-t pisze:720*405 daje proporcje dokładnie 16:9 więc nie bardzo rozumiem w czym problem.LethalOne pisze:@Jacek-t , ciesze sie, ze zaczales skalowac te capsy, ale musisz to robic dobrze, polecam ci rozdzielczosc 624x352, na razie jest za mala wysokosc dlatego takie splaszczone twarze.
W ogóle to to ręczne skalowanie to głupiego robota i nie chce mi się. Potrzebuje jakiejś karty Tunera TV do kompa, która łaskawie rozpoznawała by fakt, że TVN 24 jest nadawany w formacie panoramicznym a nie 4:3. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie co do modelu karty godnego zainteresowania to będę wdzięczny, bo jak na razie to co mi wpadnie w oko jakiś model to zaraz znajduje w internecie głównie niepochlebne opinie użytkowników :mhm: .
Tylko co to ma wspólnego z rozdzielczością 720:405 a 624:352 - obie dają proporcje 16:9 i w obu proporcje obrazu będą dokładnie takie same.LethalOne pisze:Jacek-t pisze:720*405 daje proporcje dokładnie 16:9 więc nie bardzo rozumiem w czym problem.LethalOne pisze:@Jacek-t , ciesze sie, ze zaczales skalowac te capsy, ale musisz to robic dobrze, polecam ci rozdzielczosc 624x352, na razie jest za mala wysokosc dlatego takie splaszczone twarze.
W ogóle to to ręczne skalowanie to głupiego robota i nie chce mi się. Potrzebuje jakiejś karty Tunera TV do kompa, która łaskawie rozpoznawała by fakt, że TVN 24 jest nadawany w formacie panoramicznym a nie 4:3. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie co do modelu karty godnego zainteresowania to będę wdzięczny, bo jak na razie to co mi wpadnie w oko jakiś model to zaraz znajduje w internecie głównie niepochlebne opinie użytkowników :mhm: .
Ale TVN24 ma pasy po bokach i je trzeba przyciac i dlatego tak jest.
Tuner - SkyStar HD2 i po sprawie.
UPC?Jacek-t pisze:Korzystam z telewizji kablowej (UPC) więc tuner satelitarny nie dla mnie.
Tak Joasia wyglądała niezwykle elegancko z odrobiną fantazji,po prostu przepięknie :aniol: :brawa: Normalnie mamy tydzień bezmarynarkowy :aniol: Jak Ją tak bedziemy co i rusz wychwalać za dobór ubrań to jeszcze zostanie stylistkąKolejna odzieżowa niespodzianka na wielki plus :brawa:
No nie wiem, ofertę internetu mają jednak jedną z najlepszych, napewno najlepszą z tych do których mogę mieć dostęp a to dla mnie w sumie ważniejsze niż oferta TV. A oddzielnych dostawców do TV i internetu nie chcę bo już teraz odczuwam nadmiar kabli, routerów, modemów itp. Więc jeśli chodzi o poprawę jakości sygnału w grę wchodzi tylko przejście na cyfrową wersję UPC.sybic pisze: UPC?
A miałem coś takiego...
Jeśli mogę coś doradzić - pozbądź się tego g*na.
Ceny wysokie, a jakości żadnej...
Biorąc pod uwagę, że TVN jako stylistę zatrudnia Tomasza Pajacyków (bodaj w DDTVN) potencjał do podnoszenia jakości stylizacji jest praktycznie nieograniczonymaxxx pisze:Jak Ją tak bedziemy co i rusz wychwalać za dobór ubrań to jeszcze zostanie stylistkąx:
Wczoraj było podobnie.maxxx pisze:Poza tym dziś tak się wszyscy "spieszyli", że o 17:00 skrótu nie było.. :spiewa:
Nie jestem w tym mocny, ale z tego co się orientuje, karty żadnej do PC-eta nie założysz i materiału video nie nagrasz. Zgrać możesz w dekoderze który dostaniesz od UPC, ale nijak tego oryginalnego mpega z tej paczki nie wyciągniesz. Czyli jakość będzie tylko do oglądania na TV. Kiepska oferta...Jacek-t pisze:Więc jeśli chodzi o poprawę jakości sygnału w grę wchodzi tylko przejście na cyfrową wersję UPC.
Owszem da się wpuścić sygnał cyfrowy do analogowego tunera (wiem to od ludzi, którzy już to zrobili) w kompie choć za pewne nie obejdzie się bez obniżenia jakości obrazu.sybic pisze:Nie jestem w tym mocny, ale z tego co się orientuje, karty żadnej do PC-eta nie założysz i materiału video nie nagrasz. Zgrać możesz w dekoderze który dostaniesz od UPC, ale nijak tego oryginalnego mpega z tej paczki nie wyciągniesz. Czyli jakość będzie tylko do oglądania na TV. Kiepska oferta...Jacek-t pisze:Więc jeśli chodzi o poprawę jakości sygnału w grę wchodzi tylko przejście na cyfrową wersję UPC.
Wszystko rozumiem, ale mnie po prostu nie interesuje żaden inny sposób odbioru TV niż UPC - takie moje prawo.sybic pisze:Ale mamy cyfrową TV i aby mieć najwyższą jakość naturalną rzeczą jest, że chcemy mieć to co zostało wytransmitowane/nagrane. Puszczenie tego jako analog i powtórna cyfryzacja na analogowej karcie na PC to tak jakby na tej samej karcie zgrać analogowy przekaz z UPC. Normalnie z anteny. Znaczna strata jakości.
Zresztą sam oceń.
Tu oryginalne nagranie mpeg (fragment z Poranka TVN24 z Kuźniarem) przez kartę prze kartę SAT w komputerze.
http://www.tgv.pl/tgv/tmp/Nagrane_z_Tunera_SAT.mpg
A tu dokładnie to samo nagranie zgrane na dekoderze UPC. Jako że to nagranie nie dało się z tej paczki wyciągnąć, zgrane zostało po analogu na nagrywarce DVD z najwyższą możliwą jakością.
http://www.tgv.pl/tgv/tmp/Nagranie_za_p ... Tunera.mpg
Różnice jakości oceń sam. Zwróć też uwagę na pojemność plików.
Jako że mój wpis jest nie na temat proponuje go przez admina skasować.
I wyszła z tego dość niespotykana postawa z założonymi rękami (co widać na ostatnim obrazku).maxxx pisze:P.S Ale się dzisiajj fajnie zapatrzyła na tego Mikołaja na końcu (chyba na Mikiego).
Szczerze mówiąc o to właśnie mi chodziło tylko nie wiedziałem jak to zgrabnie sformułowaćmaxxx pisze:P.S Ale się dzisiajj fajnie zapatrzyła na tego Mikołaja na końcu (chyba na Mikiego ).Jacek-t pisze:I wyszła z tego dość niespotykana postawa z założonymi rękami (co widać na ostatnim obrazku).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 27 gości