Dr House / House M.D.
Moderator: Łukasz
Re: Dr House / House M.D.
Bardzo fajny demot... ale nie oszukujmy się Rachel nadal jest bardziej popularna :-)
Moje, jak dotychczas ulubione, cytaty z House'a:
Pracownicy wezwani pagerem: "Co to za pilny przypadek?"
House: "Nie potrafię sobie przypomnieć, jak robiło się jojem Walk the Dog".
Rozmowa o seksie:
Foreman: Związał cię kiedyś ktoś?
House: Tak. Związała, a potem zaczęła kwękać jak trudno jest być dyrektorem.
Rozmowa House'a z pacjentką po USG:
House: Ma Pani pasożyta.
Pacjentka: Ojej, i co teraz?
House: Po 9 miesiącach sam wyjdzie.
Pacjentka: I co z nim zrobić?
House: Niektórzy się zaprzyjaźniają i nawet ubranka mu kupują...

House: "Nie potrafię sobie przypomnieć, jak robiło się jojem Walk the Dog".

Foreman: Związał cię kiedyś ktoś?
House: Tak. Związała, a potem zaczęła kwękać jak trudno jest być dyrektorem.

House: Ma Pani pasożyta.
Pacjentka: Ojej, i co teraz?
House: Po 9 miesiącach sam wyjdzie.
Pacjentka: I co z nim zrobić?
House: Niektórzy się zaprzyjaźniają i nawet ubranka mu kupują...

Dziś z rana na AXN był dobry cytat (przypominam, że puszczają historyczną pierwszą serię). Chase poszedł na przeszpiegi do opuszczonego domu, w którym chłopiec-pacjent się rzekomo przewrócił. Po powrocie ze skażoną waglikiem próbką House go pyta:
-Znalazłeś to w domu Husseina?
Edit: 3.10.2009
Ogląda ktoś nową serię House'a?! :> Tą szóstą rzecz jasna.
Z ciekawostek. Od dziś co piątek można z Gazetą Wyborczą nabyć 1 sezon (po 4 odcinki co tydzień) za 8,90. A 22 września na polskich księgarnianych półkach ukazała się "Biografia Hugh Lauriego i przewodnik po serialu".

-Znalazłeś to w domu Husseina?
Edit: 3.10.2009
Ogląda ktoś nową serię House'a?! :> Tą szóstą rzecz jasna.
Z ciekawostek. Od dziś co piątek można z Gazetą Wyborczą nabyć 1 sezon (po 4 odcinki co tydzień) za 8,90. A 22 września na polskich księgarnianych półkach ukazała się "Biografia Hugh Lauriego i przewodnik po serialu".

Cholera! Niepotrzebnie zamawiałem trzy sezony na DVD, bo gdybym wiedział, że to z Wyborczą dadzą, to bym poczekał. Wprowadzę tylko małą poprawkę do wypowiedzi Niki - od przyszłego tygodnia będą po 3 odcinki na tydzień za 7,99 zł.
Książkę już nabyłem w zeszłym tygodniu, ale jeszcze nie zacząłem jej czytać, bo nie było czasu.
Szóstego sezonu też nie odpuszczam, w necie są chyba dwa odcinki do przodu z polskim lektorem. :>
Coś jeszcze? A! W zeszłym tygodniu Popcorner podał, że Cameronka opuści serial na dobre! Podobno to decyzja producentów House'a,a gwiazda nakręciła już ostatnie sceny, które za oceanem pojawią się już w listopadzie.
Książkę już nabyłem w zeszłym tygodniu, ale jeszcze nie zacząłem jej czytać, bo nie było czasu.
Szóstego sezonu też nie odpuszczam, w necie są chyba dwa odcinki do przodu z polskim lektorem. :>
Coś jeszcze? A! W zeszłym tygodniu Popcorner podał, że Cameronka opuści serial na dobre! Podobno to decyzja producentów House'a,a gwiazda nakręciła już ostatnie sceny, które za oceanem pojawią się już w listopadzie.
Po tyłku chcesz dostać? :rozglada: Jako absolutna zwolenniczka oglądania filmów z napisami, a jak kto daje radę to i nawet bez (no może w przypadku House'a bez napisów czasem się nie obejdzie, bo medical english może zabić), polecam Ci połączenie przyjemnego z pożytecznym i oglądanie jednak z napisami.necie są chyba dwa odcinki do przodu z polskim lektorem. :>
Na tym wydaniu dodawanym do GW jedyny minus jet taki, że nie ma opcji z napisami angielskimi. No ale psioczyć nie będę, bo i tak nawet te 3 odcinki (dzięki Camilo, moje niedopatrzenie) są niewątpliwie gratką dla house'owego geeka.
Słyszałam, ale nie uwierzę dopóki nie zobaczę.W zeszłym tygodniu Popcorner podał, że Cameronka opuści serial na dobre! Podobno to decyzja producentów House'a,a gwiazda nakręciła już ostatnie sceny, które za oceanem pojawią się już w listopadzie.

To po co reklamujesz, że w necie są dostępne odcinki z lektorem?! ;P
Widzisz, nie zdążyłem wtedy rozwinąć myśli. Zdecydowana większość osób, mimo wszystko, woli oglądać filmy z lektorem. Nie wiem czemu, chyba bierze się to ze zwykłego lenistwa. Nawet TVP swego czasu zapowiadała, że będzie pokazywać filmy z napisami, ale pomysł okazał się niewypałem, zanim na dobre wszedł w życie. A skoro większość widzów woli lektora, to domyślam się, że też większość osób odwiedzających forum. Wszak Dr House zyskuje coraz więcej fanów.
Szkoda, że TVP2 w zwiastunach pokazuje ten serial w 16/9, a potem jak już leci po 20:40 to jest 4/3 ...
-
- Początkujący
Normalnie Bond.
A to widzieliście z Lauriem? ---> A Bit of Laurie and Fry - "Italian Brothers" (polskie napisy). Stare dobre skecze, jak komuś się spodoba ten filmik, to niech obejrzy sobie jeszcze inne dostępne w zakładce po prawej stronie.

A to widzieliście z Lauriem? ---> A Bit of Laurie and Fry - "Italian Brothers" (polskie napisy). Stare dobre skecze, jak komuś się spodoba ten filmik, to niech obejrzy sobie jeszcze inne dostępne w zakładce po prawej stronie.
Myślę, że DR HOUSE nie wygra w TK 2010. MODA NA SUKCES ma duże szanse.