Wiosna zmian w TVN
Moderator: Łukasz
Re: Wiosna zmian w TVN!
Nie widzę w tym nic złego. Dobrze, że fajne, ciekawe pomysły wprowadzają w Polsce (żeby tak jeszcze te mega amerykańskie oprawy graficzne mieli to już by było super).
Może i podobne do Foxa ale .... graficznie TVN wypada fatalnie na tym tle.
a-j-p pisze:Nie widzę w tym nic złego. Dobrze, że fajne, ciekawe pomysły wprowadzają w Polsce (żeby tak jeszcze te mega amerykańskie oprawy graficzne mieli to już by było super).
i to się nazywa konstruktywna krytka........
TVN - MARKETINGOWO NAJLEPSZA
coś Ci się nie podoba?
"Może i podobne do Foxa ale .... "
to mi się nie podoba
to mi się nie podoba
TVN - MARKETINGOWO NAJLEPSZA
Dla mnie to jest zwykły plagiat!
Nawet hasło takie samo: tvn TAK! vs SO FOX (tak FOX)... Żenua lekka jak się o tym dowiedziałem. Wielki minus dla TVNu... 

-
- Zbanowany
- Kontakt:
Żaden plagiat. Spot zasadniczo się rózni. Nie umiem profesjonalnie angiel\skeigo, ale jeśli porównujesz tvn TAK! z SO FOX to ja już ciebie kompletnie nie rozumiem... Przecież "SO" nie musi oznaczać "tak". Jeśli nawet, to co z tego? Spot znacząco się rózni, nasz jest co najmniej lepszy i bardziej profesjonalny.mfdtv4 pisze:Dla mnie to jest zwykły plagiat!Nawet hasło takie samo: tvn TAK! vs SO FOX (tak FOX)... Żenua lekka jak się o tym dowiedziałem. Wielki minus dla TVNu...
To tyle.
tvn - wiosną programowo najlepszy.
Ale so między innymi oznacza też tak, pomimo, że nie jest to typowy synonim dla yes tylko bardziej coś w stylu idiomatycznego just so (właśnie tak). @Kamilkomentuje dwa razy dobitnie podkreśliłeś, że zasadniczo te spoty się różnią, ale nie pokwapiłeś się wymienić czymże one tak zasadniczo się różnią. :uhh: A stwierdzenie Twoje na wstępie
jest po prostu kuriozalne. Rozumiem, że można być ślepo wpatrzonym w jedną stację, ale warto czasem spojrzeć na pewne sprawy obiektywnie. Zauważ też, że nikt nie potępia tego dosadnie, że TVN się wzorował, bo nasze rodzime stacje wzorują się ciągle na zagranicznych kanałach i będą wzorowały. Byleby nie robiły tego tak skrupulatnie, i dokładały więcej swojej inwencji niżeli mniej.Żaden plagiat.
Tak swoją drogą ciekawe czy jest coś takiego jak prawo autorskie takiego promo?
TVN innowacja i nowoczesność...