Już tego używają od paru dni. Zauważyłem, że od tego czasu codziennie dodają takie "bajery". Nie wiem tylko, czy chcą się pochwalic, czy może coś kombinują... :mhm:dude007 pisze:Dzisiaj (chyba dzisiaj) w pogodzie dodano pewne elementy graficzne takie jak: dość duża strzałka idąca za ręką prezentera, rozjaśnione koło (przestrzeń na mapie rozjaśniona, reszta zaciemniona - w tym przypadku wielka Brytania), a także kropki pokazujące najcieplejszą i najchłodniejszą stolicę (czerwona kropka i niebieska).
Mi jedynie podobało się to rozjaśnione koło.
[TVN] Sport i Pogoda
Moderator: Łukasz
Re: Sport i Pogoda
-
- Zbanowany
- Kontakt:
No i bardzo dobrze że Pogoda się tak "rozkręca". Przynajmniej wyróżnia się na tle innych serwisów meteo w naszym kraju.
tvn - wiosną programowo najlepszy.
-
- Czasem tu wpada
Nareszcie sport wrócił pod videowall. Ohydnie to wyglądało na blue boxie... Jakie wasze zdanie? 

I bardzo dobrze. Blue box był do niczego. Sport i Pogoda były wtedy porównywalne z programami telewizji lokalnej w moim mieście.JacanTVN24 pisze:Nareszcie sport wrócił pod videowall. Ohydnie to wyglądało na blue boxie... Jakie wasze zdanie?
Teraz jest najlepiej. Fakty, Sport i Pogoda w jednym studiu.
-
- Czasem tu wpada
Tak powinno być od początku, no ale chęć polepszenia i kombinacji doprowadziła do tego że jedynie łączenia z reporterami na stadionach były za plecami dziennikarza, i to było na korzyść bo nie trzeba było dzielić ekranu. Wyglądało to po prostu estetyczniej~ pisze:I bardzo dobrze. Blue box był do niczego. Sport i Pogoda były wtedy porównywalne z programami telewizji lokalnej w moim mieście.
Teraz jest najlepiej. Fakty, Sport i Pogoda w jednym studiu.

Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale wczoraj podczas prognozy pogody puścili dokładnie takie same mapy jakie dali w niedziele o 19:40. Maja Popielarska była nauczona z nowych map, a puścili te z dnia poprzedniego. Niezła wpadka, ale na wizji tego nie odkręcili.
No i pogoda po faktach nie leci chyba na żywo, a jest nagrywana chwilę wcześniej. W każdym razie kiedyś tak było, bo sama Maja o tym mówiła.
-
- Czasem tu wpada
Tak? Masz może jakiś artykuł to chętnie przeczytam, bo to całkiem możliwe. Czystość obrazu jest zupełnie inna kiedy Pogoda leci na żywo, a całkiem inna kiedy leci z taśmy i właśnie taka chyba ostatnio leciała, dało się to zauważyć. Możliwe też że robot kamerowy nie był odpowiednio "wyostrzony" i obraz był taki jaki był, no ale możemy sobie dywagowaćsybic pisze:No i pogoda po faktach nie leci chyba na żywo, a jest nagrywana chwilę wcześniej. W każdym razie kiedyś tak było, bo sama Maja o tym mówiła.

Pogoda na TVN w dni powszednie o 17:20 jest taka sama jak 19:40, tyle że zamiast pogody na następne dni jest prezentowana pogoda dla kurortów polskich. Na początku normalnie są pokazany fronty, ciśnienia, pogoda na noc i dzień i dopiero pogoda dla kurortów. Pogoda jest prezentowana z tego samego miejsca co ta z 19:40, czyli przed telebimem.
To w TVN o 17.20 jest Pogoda? :uau:matik pisze:Pogoda na TVN w dni powszednie o 17:20 jest taka sama jak 19:40, tyle że zamiast pogody na następne dni jest prezentowana pogoda dla kurortów polskich. Na początku normalnie są pokazany fronty, ciśnienia, pogoda na noc i dzień i dopiero pogoda dla kurortów. Pogoda jest prezentowana z tego samego miejsca co ta z 19:40, czyli przed telebimem.
Tak. Od dziś. Zatytułowana jest jako "Pogoda na wakacje", ale czołówka była z pogody po Faktach. Emitowana jest tylko od poniedziałku do piątku.
Patrzę teraz na program TVN i jest pod nazwą "Pogoda na wakacje" o 17:20. Szkod dla mnie. Dzisiaj był pierwszy odcinek tej prognozy. Nie wiem po co taką pozycję do ramówki wprowadzili ...
Aha...matik pisze:Tak. Od dziś. Zatytułowana jest jako "Pogoda na wakacje", ale czołówka była z pogody po Faktach. Emitowana jest tylko od poniedziałku do piątku.

Miło by było, gdybyś nie pisał tego samego co ja.jezarekd pisze:Patrzę teraz na program TVN i jest pod nazwą "Pogoda na wakacje" o 17:20. [...]Dzisiaj był pierwszy odcinek tej prognozy.
1. Promocja portalu tvnmeteo.pl trwa w najlepszejezarekd pisze:Nie wiem po co taką pozycję do ramówki wprowadzili ...
2. Sponsorem prognozy o 17.20 jest firma, w której w reklamach występuje Tomasz Zubilewicz