Miejmy nadzieje ze TVN nie spocznie na laurach i przygotuje nam wyśmietnite pod każdym względem widowisko... Tylko castingów mało. Z tego co wiem np. na Ukrainie było ich 13

Moderator: Łukasz
O widze kolejnego fana Lady Gagiadik1148 pisze:Ja czekam na Lady Gagę w X FACTOR z nową piosenką "Born This Way" na otwarcie odcinków LIVEOczywiście w Polsce na TVN'ie !
Skąd takie informacje, jesli chodzi o ilość live'ów??lukis pisze:Finał programu odbędzie się w czerwcu. Będzie 7 odcinków Live (jeśli w finale będą dwie osoby to 8 odcinków Live - co zresztą miało miejsce w 1 brytyjskiej edycji) Mam nadzieje, że TVN zaprosi chociaż kilka światowych gwiazdSpory budżet - rzędu 10 mln. złotych to sporo więc może być bardzo interesująco.
Ja też mam taką nadzieję ! To byłyby dopiero emocjemojpierwszyraz pisze:O widze kolejnego fana Lady Gagiadik1148 pisze:Ja czekam na Lady Gagę w X FACTOR z nową piosenką "Born This Way" na otwarcie odcinków LIVEOczywiście w Polsce na TVN'ie !
Skąd takie informacje, jesli chodzi o ilość live'ów??lukis pisze:Finał programu odbędzie się w czerwcu. Będzie 7 odcinków Live (jeśli w finale będą dwie osoby to 8 odcinków Live - co zresztą miało miejsce w 1 brytyjskiej edycji) Mam nadzieje, że TVN zaprosi chociaż kilka światowych gwiazdSpory budżet - rzędu 10 mln. złotych to sporo więc może być bardzo interesująco.
Ja mam nadzieje że XF będzie nadawany w soboty i niedziele...
Ostatnio Fakt zdaje się przybliżył formułę X Factor. I tam podawali właśnie, że będzie 7-8 odcinków live. Informacje Faktu jakie są takie są, ale jednak jeśli w jury będą trzy osoby to każdy będzie miał po 3 podopiecznych, czyli w sumie w finałach będzie 9 osób. Skoro będzie 9 osób to trudno o więcej lub mniej odcinków Live niż właśnie 7-8.mojpierwszyraz pisze:O widze kolejnego fana Lady Gagiadik1148 pisze:Ja czekam na Lady Gagę w X FACTOR z nową piosenką "Born This Way" na otwarcie odcinków LIVEOczywiście w Polsce na TVN'ie !
Ale jest też opcja, że w każdej kategorii bedzie 4 uczestników, jak w drugiej edycji w UK. Wtedy live'ów byłoby 10. Ale dobrze wiemy, że TVN lubi gdy serie programów i seriali mają po 13 odcinków. Więc stawiam na 3 odcinki castingowe, 1 bootcamp, 1 z domów jurorów i 8 live'ów.mojpierwszyraz pisze:Skąd takie informacje, jesli chodzi o ilość live'ów??lukis pisze:Finał programu odbędzie się w czerwcu. Będzie 7 odcinków Live (jeśli w finale będą dwie osoby to 8 odcinków Live - co zresztą miało miejsce w 1 brytyjskiej edycji) Mam nadzieje, że TVN zaprosi chociaż kilka światowych gwiazdSpory budżet - rzędu 10 mln. złotych to sporo więc może być bardzo interesująco.
Ok, ale ja chciałbym aby zdecydowali się na dawne studio XF. Tamto od czegoś wyróżniało XF od innych programów. To jest równie świetne, ale mniej widowiskowe jak dawne... Tylko ciut większe mogłoby byćbartek09 pisze:Ale jest też opcja, że w każdej kategorii bedzie 4 uczestników, jak w drugiej edycji w UK. Wtedy live'ów byłoby 10. Ale dobrze wiemy, że TVN lubi gdy serie programów i seriali mają po 13 odcinków. Więc stawiam na 3 odcinki castingowe, 1 bootcamp, 1 z domów jurorów i 8 live'ów.mojpierwszyraz pisze:Skąd takie informacje, jesli chodzi o ilość live'ów??lukis pisze:Finał programu odbędzie się w czerwcu. Będzie 7 odcinków Live (jeśli w finale będą dwie osoby to 8 odcinków Live - co zresztą miało miejsce w 1 brytyjskiej edycji) Mam nadzieje, że TVN zaprosi chociaż kilka światowych gwiazdSpory budżet - rzędu 10 mln. złotych to sporo więc może być bardzo interesująco.
Mnie bardzo ciekawi, na jakie studio się zdecydują. To obecne w UK jest świetne. Takie samo jest też w Australii i na Ukrainie, więc liczę, że w Polsce też będzie.
Będą, bo to część formatu. Zresztą dlaczego nie będzie zbytnio interesujące?adik1148 pisze:Wolałbym , aby w polskim X FACTOR nie było tych wszystkich book'ów i odcinka z domu jurorów. To nie będzie zbytnio interesujące , dlatego wolałbym tak jak w Mam Talent jest . castingi , a później już tylko odcinki live
no to będzie na prawdę ciekawieThermalcake pisze:Będą, bo to część formatu. Zresztą dlaczego nie będzie zbytnio interesujące?adik1148 pisze:Wolałbym , aby w polskim X FACTOR nie było tych wszystkich book'ów i odcinka z domu jurorów. To nie będzie zbytnio interesujące , dlatego wolałbym tak jak w Mam Talent jest . castingi , a później już tylko odcinki liveOglądałeś brytyjską edycję?
Tak przy okazji - jeden z castingów odbędzie się na warszawskim Torwarze. Tam jest bardzo dużo miejsca, o wiele więcej niż w tych małych teatrach, w których odbywają się castingi do Mam Talent. Pozostałe myślę też będą również miały duże "studia". Jak ktoś ogląda zagraniczne edycje, to wie, że ekipa jeździ ze swoją rozkładaną sceną po całym kraju.
Ja znalazłem jeszcze jedno brytyjskie studio Eks FektorGreg Haus pisze:Mnie bardziej ciekawi wygląd studia do programów live, pewnie będą sugerować się edycją brytyjską:
Dawna:
Obecna
A mi osobiście najbardziej podoba się wersja holenderska:
coś i zdjęcie ucięło, tu w pełnym rozmiarze: http://www.barco.com/projection_systems ... or_1_L.jpg
Biuro Reklamy TVNW wiosennej ramówce TVN pojawi się nowy program – „X - Factor”. W niedzielne wieczory zajmie on czas antenowy „Tańca z gwiazdami”.
Format ten narodził się w Wielkiej Brytanii i otworzył drzwi do kariery takim artystom jak Shayne Ward, Leona Lewis czy Alexandra Burke.
Obecnie emitowany jest w wielu krajach, występują w nim osoby utalentowane wokalnie, a ocenia ich trzyosobowe jury oraz zaproszone gwiazdy sceny muzycznej. Skład jury nie jest jeszcze znany, ale wiadomo, że każdy z sędziów będzie opiekował się jedną z trzech grup, na które uczestnicy zostaną podzieleni: pierwsza z nich to osoby w wieku od 16 do 24, kolejna to piosenkarze powyżej 25 roku życia, a trzecia grupa to zespoły i duety.
W ostatnim, czternastym odcinku trzej finaliści wykonają po dwie piosenki, jedną z nich w towarzystwie z zaproszoną gwiazdą polskiej sceny muzycznej! Po wysłuchaniu wszystkich wystąpień widzowie poprzez głosowanie sms zadecydują kto zwycięży program i odbierze nagrodę pieniężną.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość