Wiosna 2011 w TVN
Moderator: Łukasz
Re: Wiosna 2011 w TVN!
Ludzie, proszę czytajcie ze zrozumieniem. Jeśli już uważacie tego newsa za wiarygodnego to jest tam napisane o TELETURNIEJU
X Factor to nie teleturniej
na prawdę... :spiewa:
Całkiem możliwe, że poprowadzi ten międzynarodowy teleturniej (w sumie to nie do końca teleturniej, no ale dobra...), bo nie wierzę, żeby sprowadzili jakiś jeszcze jeden. Wystarczy, że już Milionerzy są jak piąte koło u wozu dla tej stacji.
-
- Bywalec
No dokładnie, tylko jak jeden z użytkownikó powiedział ze pudelek pisze bzdury, to rownie dobrze i Zygmuś mógłby być prowadzącym XFGreg Haus pisze:Ludzie, proszę czytajcie ze zrozumieniem. Jeśli już uważacie tego newsa za wiarygodnego to jest tam napisane o TELETURNIEJU

tvn - latem programowo najgorsza!
-
- Bywalec
No to już nieoficjalnie wiemy czym zajmie się Zbig...
http://www.pudelek.pl/artykul/29741/cha ... wal_sluby/

Chyba chciałeś napisać Zygmunt albo Zygi....mojpierwszyraz pisze:No to już nieoficjalnie wiemy czym zajmie się Zbig...

-
- Bywalec
Można i takmfdtv4 pisze:Chyba chciałeś napisać Zygmunt albo Zygi....mojpierwszyraz pisze:No to już nieoficjalnie wiemy czym zajmie się Zbig...

Ciekawy jestem kiedy rozpocznie się promocja nowego sezonu w TVN
Zawsze to było w pierwszej połowie lutego, z tym, że w latach poprzednich programy startowały od marca, w tym roku dwa czołowe punkty ramówki - Wipeout i Przepis na życie mają swoją premierę bardzo wcześnie, bo w połowie lutego. Zatem nasuwa się pytania: Czy rozpoczęto już prace nad spotem? (Czytałem, że dystrybucja - zmontowanie wszystkiego - trwa nawet 3 tygodnie). Kiedy możemy się spodziewać pierwszej emisji? Ja obstawiam na sam początek lutego, czyli za jakieś 2, góra 3 tygodnie. Trzeba przyznać, że wiosna w TVN będzie obfita w wiele nowości - Prosto w serce, Wipeout, X Factor, Przepis na życie. Coś pominąłem? I do tego jeszcze YCD
Jestem po pierwszych odcinkach PwS i serial mi się podoba, aczkolwiek nie jest już to takie "wow" jak w przypadku BrzydUli czy Majki, która tak w sumie mnie znudziła. I do tego jeszcze zbyt bogata obsada przeniesiona rodem z BrzydUli: Bobek, Socha, Braciak... Myślę, że za rok TVN powinien postawić też na telcię ale nie z rodzaju: biedna, brzydka (Ula), niewykształcona (Monika), która ma swój znak charakterystyczny bądź ma jakąś pasję - Ula - okulary, pamiętnik; Majka: aparat, kapelusz; Monika - boks, rękawice bokserskie i spotyka przystojnego, bogatego i zaręczonego/żonatego właściciela firmy, zaczyna pracować w jego firmie: Ula (Febo&Dobrzański), Majka (Panorama Projekt), Monika (Sagowski Development)... itd. Wszystkie mają podobne podłoże, a przecież wszyscy znamy też telenowele, które mają inną fabułę (chociażby te znane z TVN: Esmeralda, Paulina, Marina). I jeszcze jedno: BrzydUla i PwS są do złudzenia podobne, a np. Majka była jednak inna choć założenie i zarys fabuły podobne. Majkę odznaczał Kraków i to, że nie była aż tak komediowa jak BrzydUla i PwS.
Co do wiosny w TVN to: życzyłbym sobie aby TVN w końcu przeprowadził selekcję i zdecydował się które formaty są najsilniejsze. Uważam, że jak dla jednej stacji aż tyle hitowych produkcji to za dużo - nawet na emisję co drugi sezon, mówię tu o: Tańcu z gwiazdami, You can dance, Mam talent, Top Model, a teraz jeszcze X Factor i Wipeout... I np. takich Detektywów, W11 lub Sędzię AMW/Sąd rodzinny można zastąpić jakimś serialem codziennym z pokroju Na Wspólnej - nie trzeba byłoby wówczas zmieniać formatów co rok. Ludzie kochają takie tasiemce. A jak na TVN to za dużo tych docu crime, które jednak co by nie mówić...nudzą. I jeszcze jedno: od marca "Na Wspólnej" od pon. do pt - marzenie

Co do wiosny w TVN to: życzyłbym sobie aby TVN w końcu przeprowadził selekcję i zdecydował się które formaty są najsilniejsze. Uważam, że jak dla jednej stacji aż tyle hitowych produkcji to za dużo - nawet na emisję co drugi sezon, mówię tu o: Tańcu z gwiazdami, You can dance, Mam talent, Top Model, a teraz jeszcze X Factor i Wipeout... I np. takich Detektywów, W11 lub Sędzię AMW/Sąd rodzinny można zastąpić jakimś serialem codziennym z pokroju Na Wspólnej - nie trzeba byłoby wówczas zmieniać formatów co rok. Ludzie kochają takie tasiemce. A jak na TVN to za dużo tych docu crime, które jednak co by nie mówić...nudzą. I jeszcze jedno: od marca "Na Wspólnej" od pon. do pt - marzenie

Pominąłeś jeszcze Cofnij Zegar i być może jakiś program, który poprowadzi Chajzer. Według mnie nowości pojawią się w takich godzinach: Wipeout (niedziela 18:00 - już potwierdzone), X Factor (niedziela 20:00 - potwierdzone), Cofnij zegar/nowe show Chajzera (niedziela przed Wipeout), Przepis na życie (sobota 20:00 albo niedziela po X Factor). Niewykluczone, że Usta Usta znów zmienią porę emisji - we wtorki o 21:30 dużej widowni serial nie miał, może w niedzielę o 22:00 byłoby ok?
-
- Bywalec
No tak, tylko w takim razie co we wtorek o 21:30?Adrian ;P pisze:Pominąłeś jeszcze Cofnij Zegar i być może jakiś program, który poprowadzi Chajzer. Według mnie nowości pojawią się w takich godzinach: Wipeout (niedziela 18:00 - już potwierdzone), X Factor (niedziela 20:00 - potwierdzone), Cofnij zegar/nowe show Chajzera (niedziela przed Wipeout), Przepis na życie (sobota 20:00 albo niedziela po X Factor). Niewykluczone, że Usta Usta znów zmienią porę emisji - we wtorki o 21:30 dużej widowni serial nie miał, może w niedzielę o 22:00 byłoby ok?
Ja obstawiam Przepis na Życie - wtorek 21:30 lub sobota - 20:00, Usta usta - jeżeli PnŻ we wtorek to UU w poniedziałek 22:30 (obecnie tVN własnie o tej porze emituje powtóki drugiego sezonu - latem było podobnie - przenosiny z soboty na wtorek) a jeżeli Pnż w soboty to UU o stałej porze. Przyznam jednak iż mimo tych wielu nowości 1 produckji mi brakuje - sb 20:00.
Co do promocji sezonu - ja obstawiam że wystartują 28.01 - II tygodnie przed WipeOut (w piątek przed SK)

A promocja nowych formatów tj. YCD, XF, PnŻ, W-W (Wipeout - Wymiatacze

I odnosnie spotu - gdzieś czytałem ze dotychczas pomysł jak i pierwsze stop-klatki spotów wiosennych przygotowywane są już w grudniu - i włąsnie od grudnia stacja projektuje nową ramówkę a tylko nie liczne rzeczy w niej zmienia. Także na pewno zarys i cały pomysł już jest...
No to mają problem , bo Maja jeszcze się nie zdecydowała na X FACTOR , a spot musi być z jurorami :/
-
- Bywalec
Musi??adik1148 pisze:No to mają problem , bo Maja jeszcze się nie zdecydowała na X FACTOR , a spot musi być z jurorami :/
No przecież nie z Kuźniarem 
Mam nadzieję , że nie będzie wirtualny ! :/

Mam nadzieję , że nie będzie wirtualny ! :/
Spot jest już nakręcony, jest w montażu. I nie jest wirtualny.
Liczą się tylko Fakty.
Skąd info ?czerk pisze:Spot jest już nakręcony, jest w montażu. I nie jest wirtualny.
Czyli pewnie Kuźniar w spocie będzie :/ Niezbyt reprezentatywnie !
28 lutego w poniedziałek o 22:30 powraca Mentalista, także tutaj nie zobaczymy serialu Usta Usta.