Dziennikarze prasowi, czy są jacyś publicyści, felietoniści, reporterzy, dziennikarze prasowi, których cenicie, darzycie szacunkiem i z zapartym tchem czytacie ich publikacje? ;-)
Ja bardzo cenię Zuzannę Dąbrowską dziennikarkę "Dziennika".
Zuzanna Dąbrowska (ur. 1966) – polska dziennikarka prasowa.
Zdaje się, że Redaktor Dąbrowska nawet gdyby chciała, to nie może być już związana z "Dziennikiem". :>
A propos dawnego "Dziennika", to lubiłem czytać Gursztyna, Zarembę, Zalewskiego i Mazurka. Teraz oni wszyscy są co prawda w "Rzepie", ale między Wildsteinem, Ziemkiewiczem i Semką to już nie jest to samo. Skoro już jesteśmy przy dziennikarzach prasowych, to jeszcze staram się zawsze czytać artykuły Krzymowskiego, Pawlickiej i Kim we "Wprost", a poza tym bardzo cenię sobie autorów "Dużego Formatu". I to by chyba było na tyle.
Witold Szabłowski - "Gazeta Wyborcza" warto przeczytać artykuł "Dziś przypłyną tu dwa trupy".
Cenie go za odważne artykuły w których potrafi aż nie raz zaboleć.
Nie będę was tu okłamywał, że jestem czytelnikiem jakichś periodyków publicystycznych (ja tam czytam wyłącznie klasyki literatury pięknej ), ale po ostatnich "prasówkach" Piaseckiego, wpadła mi w oko pani Renata Kim :cicho: