Polsat News
Moderator: Łukasz
Re: Polsat News
Niekoniecznie. Lato, to szczególnie dobry okres dla stacji tematycznych, a szczególnie tych nieznanych, lub (jak w przypadku "Polsat News") mniej znanych i dostępnych. Widzowie szukają latem po prostu, czegoś nowego lub mniej znanego.
Na jakiekolwiek wnioski jest jeszcze za wcześnie. Poczekajmy na wrzesień, kiedy startują jesienne ramówki.
Na jakiekolwiek wnioski jest jeszcze za wcześnie. Poczekajmy na wrzesień, kiedy startują jesienne ramówki.
Wiesz, ale branża turystyczna i branża telewizyjna są związane z branżą reklamową. Nie oszukujmy się - reklamodawcy wciąż "gonią" za swoimi potencjalnymi klientami - dlatego latem więcej wydają na reklamę w radiu i organizują akcje promocyjne m. in. w okolicach plaż, czy górskich szlaków turystycznych. Mniej idzie na reklamę w telewizji - stąd główne stacje telewizyjne wprowadzają powtórki, które są tańsze. Ale - są widzowie, którzy wakacje spędzają w domu, bądź nie mogą wziąć urlopu. Gdy nie ma nic ciekawego, często skaczą po kanałach - szukając tego czegoś, co ich zainteresuje.
Tak na koniec - TVN24 teraz nie emituje swoich sztandarowych pozycji, które powrócą we wrześniu. Jest stacją przewidywalną i odkrytą w przeciwieństwie do Polsat News. We wrześniu raczej słupki w TVN24 wzrosną, tymbardziej, że kampania wyborcza w pełni.
Tak na koniec - TVN24 teraz nie emituje swoich sztandarowych pozycji, które powrócą we wrześniu. Jest stacją przewidywalną i odkrytą w przeciwieństwie do Polsat News. We wrześniu raczej słupki w TVN24 wzrosną, tymbardziej, że kampania wyborcza w pełni.
Dziś prawdopodobnie o 20 w Polsat News pierwsza debata przed wyborami parlamentarnymi. Udział w niej zapowiedzieli jak do tej pory Donald Tusk i Waldemar Pawlak. Debatę poprowadzi prawdopodobnie Agnieszka Gozdyra.
TVN - programowo najlepsza
TVN24 - cała prawda całą dobę
Debata o 19:10 w Polsacie i Polsat News.
Poprowadzi ją Jarosław Gugała.ziom pisze:Debata o 19:10 w Polsacie i Polsat News.
o niematik pisze:Poprowadzi ją Jarosław Gugała.ziom pisze:Debata o 19:10 w Polsacie i Polsat News.

Polsat News oglądam odkąd Cyfra ma go w "ramówce", jak już wspominałam tata polubił go, ponieważ "jest mniej krzykliwy (?) niż TVN24"

This is not the end, this is not the beginning.
-
- Czasem tu wpada
Nawet tak jest. Nie nawijają w kółko o tym samym jak ma to w zwyczaju robić TVN24 podchwytując jakiś temat mieląc go cały dzień.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
I jak po debacie? Kto przyszedł? Jak Gugała sobie radził? Miałem gości do późnej nocy i nie mogłem oglądać.
Był Palikot? Taki mail przyszedł wczoraj na pocztę [email protected]:
Był Palikot? Taki mail przyszedł wczoraj na pocztę [email protected]:
Premier Donald Tusk zadeklarował gotowości do debaty programowej z
wszystkim liderami partii politycznych na antenie Telewizji POLSAT dziś po
godzinie 18.00. Oświadczam, że dziś o godzinie 18.00 będę oczekiwał na
stawienie się Donalda Tuska, Jarosława Kaczyńskiego, Grzegorza
Napieralskiego, Waldemara Pawlaka, Pawła Kowala, Janusza Korwina-Mikkego
oraz pozostałych liderów partii pod siedzibą Telewizji POLSAT.
Jednocześnie zapraszam na konferencję prasową dotyczącą równego
traktowania wszystkich podmiotów sceny politycznej oraz poszanowania 60%
wyborców deklarujących brak poparcia dla obecnego establishmentu
politycznego. Konferencja odbędzie się o godz. 18.00 pod siedzibą
Telewizji POLSAT przy ul. Ostrobramskiej 77.
Janusz Palikot
W debacie uczestniczyli Tusk i Pawlak i rozmawiali sobie po przyjacielsku :spiewa:Łukasz pisze:I jak po debacie? Kto przyszedł? Jak Gugała sobie radził? Miałem gości do późnej nocy i nie mogłem oglądać.
Był Palikot?
-
- Fanatyk :)
Akurat debata między Tuskiem a Pawlakiem mnie nie interesowała, więc wyciszyłem TV.
Ale przed debatą Gugała coś przebąkiwał ( słuchałem jednym uchem , dlatego mogę niezbyt wiernie powtórzyć ), że oczekują w przyszłych debatach przedstawicieli tych partii, które mają w Sejmie swój klub parlamentarny ( a więc w grę wchodzi PO, PSL, PIS i SLD )
Ale przed debatą Gugała coś przebąkiwał ( słuchałem jednym uchem , dlatego mogę niezbyt wiernie powtórzyć ), że oczekują w przyszłych debatach przedstawicieli tych partii, które mają w Sejmie swój klub parlamentarny ( a więc w grę wchodzi PO, PSL, PIS i SLD )
Zapomniałeś o PJN. Debata była ustawką koalicji jak powiedział w magazynie To był dzień wczoraj Janusz Palikot. Czysta propaganda. Palikot mówił też że Tusk nie zgodził się na zaproszenie go do debaty. Mimo tego że Radosław Kietliński - szef informacji Polsat News i producent wczorajszej debaty (prywatnie mąż Beaty Tadli) chciał by Palikot wziął udział w dyskusji.epsztajnek pisze:Akurat debata między Tuskiem a Pawlakiem mnie nie interesowała, więc wyciszyłem TV.
Podsumowując debata była żenująca.
Kietliński mógł chcieć Palikota, żeby zrobić show - Paliktot zwyzywalby pewnie PO i Tuska, wszyscy by cytowali i oglądali. Premier jasno zadeklarował na konferencji prasowej, że jest gotowy do debaty z liderami ugrupowań parlamentarnych, a nie z liderami wszystkich kilkudziesięciu komitetów, które startują.