POLSAT
Moderator: Łukasz
Re: Polsat
Ja bez czytania wiem, że Kevin na Polsacie pewnikiem będzie leciał 

to se wybrali niedziele przegrają jak nie z Tańce to z rozlewiskiem tak czy siak zły wybór 

Nie byłbym taki pewien, nie każdy będzie oglądał serial TVP 1, a Taniec z Gwiazdami tegoroczną obsadą może stracić widownię.
Bardzo niesmaczne rzeczy - bardzo. :/ Ja nie znalazłem z piosence Eneju czegoś niesmacznego.ziom pisze:Ja mimo wszystko nie zmieniam zdania uważam że TVN to telewizja dla bardziej wymagającego widza i prosze Cie nie pisz bzdur że Polsat nie ma pieniędzy. Polsat nie ma pomysłu.
Niesmaczna to jest piosenka grupy Enej tu masz jej tłumaczeniehttp://www.tekstowo.pl/piosenka,enej,radio_hello.html . Oglądaj sobie Polsat nikt Ci nie zabrania.
A tak poza tym - na wielu forach medialnych mówi się o tym, że przyczyną słabej oferty Polsatu nie jest mała kreatywność Terentiew (w końcu była ona współtwórczynią sukcesu TVP2 w czasach jej rządów), tylko inwestycje Solorzu-Żak.
Korzystając z wolnego wieczoru oglądam właśnie "Kabaretobranie" z Zielonej Góry i poziom widowiska jest wręcz denny. Występujący to co najwyżej druga liga, teksty są mocno oklepane, a konferansjerka Dowbora to jakieś nieporozumienie. :/ Nie wspominając już o tym, że to święto na cześć boga wina, a nie zająknęli się o tym ani słowem. Fakt, dawno już nie oglądałem programów kabaretowych, ale nie sądziłem, że poziom aż tak się stoczył. :>
Re:
Nie zapominaj że to Polsat a oni wszystko robią dennie. Nie wiem czy słyszałeś wywiad z Marią Czubaszek w ubiegłą niedzielę w TOK FM w programie Tok z gwiazdą. Mówiła że kabarety nie są dla niej śmieszne a najbardziej się śmieje z polityków zapraszanych do wieczornych rozmów w TVN24.Camilo pisze:Korzystając z wolnego wieczoru oglądam właśnie "Kabaretobranie" z Zielonej Góry i poziom widowiska jest wręcz denny. Występujący to co najwyżej druga liga, teksty są mocno oklepane, a konferansjerka Dowbora to jakieś nieporozumienie. :/ Nie wspominając już o tym, że to święto na cześć boga wina, a nie zająknęli się o tym ani słowem. Fakt, dawno już nie oglądałem programów kabaretowych, ale nie sądziłem, że poziom aż tak się stoczył. :>

TVN - programowo najlepsza
TVN24 - cała prawda całą dobę
TVN24 - cała prawda całą dobę
-
- Czasem tu wpada
Czy aby na pewno wszystko?
Co do poziomu dzisiejszego kabaretu to trzeba przyznać wyszło im lipnie.
Co do poziomu dzisiejszego kabaretu to trzeba przyznać wyszło im lipnie.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
Co jak co, ale nie przypominam sobie ani jednej imprezy plenerowej TVN, która by była zrobiona profesjonalnie i z rozmachem. Czego się nie dotkną, to klapa. Na przykład festiwal w Sopocie. Polsat w tej kwestii stoi o niebo lepiej, nawet mimo ostatniego wieczoru kabaretowego z Zielonej Góry.ziom pisze:Nie zapominaj że to Polsat a oni wszystko robią dennie.
Nie słyszałem, nie było mnie w ogóle w kraju.Nie wiem czy słyszałeś wywiad z Marią Czubaszek w ubiegłą niedzielę w TOK FM w programie Tok z gwiazdą.
Czy Polsat musi zawsze postawić na tandetę? Spot jesień 2011, długi, nudny, bez pomysłu... 2.12, sama reklama MBtM trwa z 40 sekund. Nie wiem po co reklamować w ramówce jesiennej program informacyjny, który jest codziennie bez względu na sezony, wakacje itp. - reklamując go wymachującymi rękami Gugały.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/po ... znym-wideo
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/po ... znym-wideo
Rzeczywiście, po minucie, kiedy był pokazywany na Polsacie spot, przełączyłam program na inny. Dopiero w internecie obejrzałam go do końca. Program informacyjny można reklamować, ale trzeba to robić z pomysłem. Polsatowi najwyraźniej go zabrakło.
This is not the end, this is not the beginning.
Polsat niby stawia na tandetę, ale Polsat też ma najwięcej kasy, a nawet gotówki ze wszystkich koncernów mediowych w Polsce. TVP ma ciągłe problemy finansowe, TVN ma duże kredyty, o których często piszą w gazetach, a Polsat przejmuje wszystko na co ma ochotę. Ostatnio chociażby sieć Plus GSM za 18 mld zł. Dla przykładu: RTL za TVN oferuje 4 mld zł.
Jeżeli ma tyle pieniędzy to powinno się to przekładać na jakość. Ten spot wyjdzie pewnie o dziesiątki tysięcy złotych drożej od tego tvn'u z racji długości. Spot trwający 1.20 dłużej od tvn'u to tak jakby -3 inne reklamy które mogłyby wtedy polecieć - czyli lekko licząc koło 100 tysięcy na minusie za puszczenie jednej takiej reklamy - nie lepiej w minutę zmieścić porządnie zrobiony spot? No chyba nie lepiej, polsat wita.
Polsat trafia do innego mnie wymagającego widza, niż np. TVN. Polsat jest liderem w komercyjnej grupie widzów.
Nie miałem okazji oglądać jeszcze Must Be The Music w całości. Dzisiaj stwierdziłem - włączę. Zapowiedź przed czołówką już mi się wydała podobna do X Factor. Mam na myśli przypomnienie co było w zeszłym tygodniu i co będzie dziś, wraz z napisami pojawiającymi się na środku ekranu. Ale myślę - ok. A potem co słyszę?
"Niech wygra MUZYKA!" I tak sobie myślę... skąd ja znam to hasło?
Od dawna MBTM go używa?

Będzie trzecia edycja “Tylko muzyki”, ruszają precastingi
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/be ... recastingi
ciekawe czy będą walczy w niedziele z X-Factor czy dadzą na sobotę
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/be ... recastingi
ciekawe czy będą walczy w niedziele z X-Factor czy dadzą na sobotę