Polityka :)
Moderator: Łukasz
Re: Polityka :)
Dlaczego SLD? Najbardziej mnie ujęło obniżenie podatków, plusy w służbie zdrowia i zabranie tzw. "becikowego" osobom majętnym. Nie podoba mi się jedynie wprowadzenie pozwolenia i dofinansowania aborcji, a reszta no trudno, nie każdy jest w związku kobieta+mężczyzna, a chciałby normalnie żyć w swoim kraju.
Ja w zasadzie w sondaże nie wierzę, ale do tej pory chyba żaden nie pokazywał, że PJN ma szansę na Sejm. Zobaczymy, może w kolejnych wyborach.
Ja w zasadzie w sondaże nie wierzę, ale do tej pory chyba żaden nie pokazywał, że PJN ma szansę na Sejm. Zobaczymy, może w kolejnych wyborach.
A ja nie wiem, czy pójdę na wybory, bo niestety bardzo przypominają mi one czasy PRL i tamtejsze wybory zwane głosowaniem 
Chodzi mi o partię Janusza Korwina Mikke, której PKW nie zarejestrowała, bo… albo miała taki kaprys, albo odgórny nakaz od obecnej władzy. Jak zwał tak zwał, ale ilość wymaganych podpisów była i partia powinna brać udział w wyborach na takich samych prawach jak inne.
Skoro jej nie zarejestrowano to demokracji w Polsce nie ma i w związku z tym ja te wybory mam w dupie.
Namawiam do bojkotu wyborów, bo tylko wtedy będziemy mieli prawo do krytyki władzy. No bo jeśli pójdziemy na wybory i jeśli zagłosujemy na partię która wygra, to krytykować nie bardzo wypada. Każdy może przecież powiedzieć - "głosowałeś na nich, to nie narzekaj!" Jeśli zaś będziemy głosować na partię która nie wygrała, no to też nie wypada krytykować, bo ktoś może przecież powiedzieć – "przecież nie głosowałeś na nich, wiec niby dlaczego domagasz się wypełnienia ich obietnic wyborczych?"
Jeśli nie pójdziemy na wybory to automatycznie zgadzamy się z wyborem większości i akceptujemy wybraną władzę. Wtedy właśnie będziemy mogli ją krytykować
Ja nie wiem kto wygra, ale po ogłoszeniu wyników przez PKW, wezmę program wyborczy wygranej partii i dzień po dniu będę domagał się wypełnienia ich wyborczych obietnic. Jeśli ich wypełniać nie będą ja nazywał będę ich oszustami i kłamcami.
Na razie pierwszym kłamcą i oszustem okazał się premier Tusk.
Obiecał obniżenie podatku, a go podwyższył.
Obiecał zniesienie podatku belki i go nie zniósł.
Obiecał zniesienie abonamentu RTV… i to że go nie zniósł to małe piwo, bo abonament RTV został podwyższony!
Mógłbym tu wymienić i wymieniać, ale póki co namawiam do bojkotu.

Chodzi mi o partię Janusza Korwina Mikke, której PKW nie zarejestrowała, bo… albo miała taki kaprys, albo odgórny nakaz od obecnej władzy. Jak zwał tak zwał, ale ilość wymaganych podpisów była i partia powinna brać udział w wyborach na takich samych prawach jak inne.
Skoro jej nie zarejestrowano to demokracji w Polsce nie ma i w związku z tym ja te wybory mam w dupie.
Namawiam do bojkotu wyborów, bo tylko wtedy będziemy mieli prawo do krytyki władzy. No bo jeśli pójdziemy na wybory i jeśli zagłosujemy na partię która wygra, to krytykować nie bardzo wypada. Każdy może przecież powiedzieć - "głosowałeś na nich, to nie narzekaj!" Jeśli zaś będziemy głosować na partię która nie wygrała, no to też nie wypada krytykować, bo ktoś może przecież powiedzieć – "przecież nie głosowałeś na nich, wiec niby dlaczego domagasz się wypełnienia ich obietnic wyborczych?"
Jeśli nie pójdziemy na wybory to automatycznie zgadzamy się z wyborem większości i akceptujemy wybraną władzę. Wtedy właśnie będziemy mogli ją krytykować

Ja nie wiem kto wygra, ale po ogłoszeniu wyników przez PKW, wezmę program wyborczy wygranej partii i dzień po dniu będę domagał się wypełnienia ich wyborczych obietnic. Jeśli ich wypełniać nie będą ja nazywał będę ich oszustami i kłamcami.
Na razie pierwszym kłamcą i oszustem okazał się premier Tusk.
Obiecał obniżenie podatku, a go podwyższył.
Obiecał zniesienie podatku belki i go nie zniósł.
Obiecał zniesienie abonamentu RTV… i to że go nie zniósł to małe piwo, bo abonament RTV został podwyższony!
Mógłbym tu wymienić i wymieniać, ale póki co namawiam do bojkotu.
-
- Fanatyk :)
Filozofowie nazywają taki wywód sofizmatem - dowodem , który zawiera w sobie błąd logiczny( chociaż mogę się mylić ) :sybic pisze:Jeśli zaś będziemy głosować na partię która nie wygrała, no to też nie wypada krytykować, bo ktoś może przecież powiedzieć – "przecież nie głosowałeś na nich, wiec niby dlaczego domagasz się wypełnienia ich obietnic wyborczych?"
jeżeli bowiem nie głosuję na daną partię, to oczywiste, że nie będę od nich wymagał spełnienia obietnic wyborczych, ponieważ zakładam z góry, że żadnych obietnic nie spełnią. Nie głosując na daną partię, poddaję ją krytyce już od samego pocżątku

P.S. A twój polityczny idol może jeszcze namieszać - jeżeli po ogłoszeniu wyników wyborów Komisja Wyborcza stwierdzi, że ten protest trzeba jednak rozpatrzeć pozytywnie :devil: :devil: :devil:
Ten sam błąd logiczny zawiera teza, iż "aby narzekać i krytykować trzeba iść głosować" 
Ja pójdę do wyborów jeśli nabiorę przekonania, że żyjemy w państwie prawa.
I tak - jeśli żyjemy w państwie to wybory powinny być unieważnione.
Jeśli mają być unieważnione, to teraz nie ma co iść, prawda?
Pójdę na powtórzone wybory
Jeśli ich nie będzie, to nie żyjemy w państwie prawa.

Ja pójdę do wyborów jeśli nabiorę przekonania, że żyjemy w państwie prawa.
I tak - jeśli żyjemy w państwie to wybory powinny być unieważnione.

Jeśli ich nie będzie, to nie żyjemy w państwie prawa.
Ja na Twoim miejscu bym zagłosował na jakąś niszową partię (nawet na Samoobronę). Chodzi o to żeby "główne partie" miały jak najmniejszy wynik. Nie poddawaj się i nie oddawaj swojego głosu motłochowi, który nie myśli tylko głosuje tak jak mówią w telewizjisybic pisze:

Co do partii Korwina i tej całej sytuacji z PKW to powiem tak: nasi obserwatorzy jeżdżą na Białoruś i Ukrainę kontrolować czy wybory są przeprowadzane demokratycznie. Niedługo dojdzie do tego, że obserwatorzy z Białorusi będą przyjeżdżać do nas.
A Korwiniści jak zwykle biedni i uciskani. Nie ma demokracji bez Korwina-Mikke. Teorie spiskowe na poziomie Wykopu.
Jak by była demokracja to PKW zarejestowała by ich partię. Krótko o na temat 

Widocznie coś nie było zgodne z prawem (o ile sobie dobrze przypominam to nie zebrali wystarczająco podpisów przed terminem; albo zdobyli, ale nie zdążyli tego zgłosić).
Jakby tak było, to nie byłoby tematu. Problem z tym, że zebrali wystarczającą ilość podpisów, tyle że PKW ich nie przeliczyła.
Szkoda, że wypowiadasz się na temat o którym mało co wiesz. A swój osąd opierasz na małej dezinformacji.
Szkoda, że wypowiadasz się na temat o którym mało co wiesz. A swój osąd opierasz na małej dezinformacji.
Dla rozluźnienia atmosfery, Bronisław Komorowski zdobył Wiktora 2011 w kategorii polityk roku.

This is not the end, this is not the beginning.