[TVN] Mam talent

Miejsce na dyskusje związane z TVN Warner Bros. Discovery; dział poświęcony obecnym i archiwalnym audycjom.

Moderator: Łukasz

Amy
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: Mam talent

Post autor: Amy »

Nofiltrato byli najlepsi i szkoda, wielka szkoda, że nie przeszli dalej. Olaf - fajny, miły dzieciak, który ma całe życie jeszcze przed sobą. Również zdziwiłam się, że Kuba był w najlepszej trójce, ale to on, a nie Olaf powinien przejść. Ciekawa jestem ile osób śpiewających będzie w finale. 5, 6, 7 a może 8? Szkoda, że diametralnie zmniejsza się szansa na zwycięstwo osoby, osób, które mają do pokazania coś innego niż piosenkarze.
This is not the end, this is not the beginning.
Amy
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

BRAWO KACPER, TOMEK I MARTA! :brawa:

Najlepsi wokaliści 4. edycji "Mam Talent". Moim zdaniem jeszcze: najlepsi wokaliści wszystkich edycji MT.
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: sb »

Amy pisze:BRAWO KACPER, TOMEK I MARTA! :brawa:

Najlepsi wokaliści 4. edycji "Mam Talent". Moim zdaniem jeszcze: najlepsi wokaliści wszystkich edycji MT.
W tym Mam Talent za bardzo ida na wokalistow, to ma byc program na ogol o roznych talentach, w tym ciekawych i nietypowch - gora dwoch wokalistow powinno byc w finale - inaczej zamienia sie to w konkurs spiewania. Po za tym, stacja ktora ma juz X Factor w swojej ramowce, tym bardziej powinna odroznic format Mam Talent.

Moze producenci powinni wokalistow odeslac do X Factor juz na etapie pre-castingach, i lepszym zagwarantowac miejsce lub cos w X Factor zamiast przejscia do castingu z jurorami w Mam Talent, to ta sama firma Fremantle Media - wiec zaden problem. Zaloze sie ze np w Wielkiej Brytanii tak robia, by nie bylo za duzo wokalistow w Got Talent! Kazdy format zyska moim zdaniem wtedy..
Kylo
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Kylo »

Myslę że przez to narzekanie na wokalistów nie będzie kolejnej edycji Mam Talent, i w Polsce pozostanie tylko X-Factor.
Wczorajszy finał to największa porażka jurorów X-factora, bo aż trzy osoby które odrzucili przeszły do ścisłego finału, a jedna go wygrała. Dudek, Podulka i Sikora to miał być ostatni odcinek X-factora, bo porównując ich teraz z niektórymi wokalistami typu Matt, Małgosia.. to dzień i noc. Zdecydowanie powinno się zmienić jury w drugiej edycji, i zamiast Wojewódzkiego powinien się tam znaleźć dobry muzyk, lub ktoś z tej branży choćby i Piotr Metz. Może trochę gbur, ale wie o co chodzi w śpiewaniu i muzycznej branży.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

W Wielkiej Brytanii raczej tak nie robią, bo w każdej edycji jest spora ilość osób śpiewających. Poza tym to, że w finale było za dużo wokalistów to wina nie producentów, a widzów. Moim zdaniem powinien wygrać Piotr Karpienia.

Ja się natomiast pytam - dlaczego tych osób nie było w finałowej 12-tce X Factor?! Jezu, jak by ten program zyskał dzięki nim! Kacper Sikora, Ania Dudek, Marta Podulka, Piotr Karpienia! Genialni wokaliści, którzy powinni znaleźć się w X Factor. Zamiast Gienka, zamiast Szpaka, zamiast pani Małgosi, zamiast Matsa. A co poza tym? Widzieliście, że każdy występ wokalny w Mam Talent był przygotowany perfekcyjnie i pod względem wokalnym i pod względem choreograficznym. Choreografii nie miała tylko Ania Dudek - i dobrze, bo w wypadku jej piosenki była ona zbędna. I przy tym widać właśnie, że na Mam Talent TVN nie oszczędza, a na X Factor - jak najbardziej. Tego wszystkiego o czym piszę w X Factorze brakowało. Jaki wniosek? W Polsce - podkreślam - w Polsce - Mam Talent lepszym programem muzycznym od X Factor. :D
Myslę że przez to narzekanie na wokalistów nie będzie kolejnej edycji Mam Talent, i w Polsce pozostanie tylko X-Factor.
Wczorajszy finał to największa porażka jurorów X-factora, bo aż trzy osoby które odrzucili przeszły do ścisłego finału, a jedna go wygrała. Dudek, Podulka i Sikora to miał być ostatni odcinek X-factora, bo porównując ich teraz z niektórymi wokalistami typu Matt, Małgosia.. to dzień i noc. Zdecydowanie powinno się zmienić jury w drugiej edycji, i zamiast Wojewódzkiego powinien się tam znaleźć dobry muzyk, lub ktoś z tej branży choćby i Piotr Metz. Może trochę gbur, ale wie o co chodzi w śpiewaniu i muzycznej branży.
W poprzedniej edycji w finale było jeszcze więcej wokalistów, a jednak zdecydowano się na kolejną edycję. Co do wokalistów - zgadzam się w 100% - co zresztą już napisałem, te osoby powinny być finalistami X Factora. Co do zmiany jury - tak, zdecydowanie tak. Moim zdaniem fajnie by było zobaczyć w XF Roberta Kozyrę, który widać, że zna się na muzyce, i być może Agnieszkę Chylińską, ale ją chciałbym także dalej oglądać w Mam Talent - więc tu taki dylemat :D
Amy
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Amy pisze:BRAWO KACPER, PIOTR I MARTA! :brawa:

Zamiast Piotr, napisałam Tomek...

Shame on me... ;/
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Tak jak większość odcinków tej edycji i ten obejrzałem dopiero w niedzielę. Z wynikiem zdecydowanie się zgadzam. Najlepsi w finale byli Kacper i Mira Art.
Co za ironia losu - Gienek Loska, który odpadł w 2 etapie Mam Talent wygrał X Factor, a Kacper Sikora, który odpadł w 2 etapie X Factor wygrał Mam Talent.
Pawlous
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pawlous »

z tego co wiem (ale nie wiem czy sie nie mylę) gienek nie odpadł z mam talent tak, jak inni zawodnicy. miał się nie zgodzić na warunki zaproponowane przez producentów i dlatego musiał odejść z programu. ale nie wiem czy nie są to tylko plotki

co do mam talent 4 - pierwsza edycja ktora w ogole nie sledziłem, nie oglądałem. wolałem w tym czasie śledzić o niebo lepsze od x-factor i wlasnie mam talent "the voice of poland" na tvp2. ale kacper rzeczywiscie świetnie spiewa - nie wiem czy na tle jego rywali to wystarczy (bo nie znam tych rywali) ale koleś ma talent :)
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Pawlous pisze:z tego co wiem (ale nie wiem czy sie nie mylę) gienek nie odpadł z mam talent tak, jak inni zawodnicy. miał się nie zgodzić na warunki zaproponowane przez producentów i dlatego musiał odejść z programu. ale nie wiem czy nie są to tylko plotki
Plotki. Gienek Loska odpadł z powodu największej bolączki Mam Talent - gigantycznej ilości wokalistów. Część trzeba było odrzucić, padło m. in. na Gienka.
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

r_r16 pisze:Ja się natomiast pytam - dlaczego tych osób nie było w finałowej 12-tce X Factor?! Jezu, jak by ten program zyskał dzięki nim! Kacper Sikora, Ania Dudek, Marta Podulka, Piotr Karpienia! Genialni wokaliści, którzy powinni znaleźć się w X Factor. Zamiast Gienka, zamiast Szpaka, zamiast pani Małgosi, zamiast Matsa. A co poza tym? Widzieliście, że każdy występ wokalny w Mam Talent był przygotowany perfekcyjnie i pod względem wokalnym i pod względem choreograficznym. Choreografii nie miała tylko Ania Dudek - i dobrze, bo w wypadku jej piosenki była ona zbędna. I przy tym widać właśnie, że na Mam Talent TVN nie oszczędza, a na X Factor - jak najbardziej. Tego wszystkiego o czym piszę w X Factorze brakowało. Jaki wniosek? W Polsce - podkreślam - w Polsce - Mam Talent lepszym programem muzycznym od X Factor. :D
nie wiesz tego na pewno czy by zyskał :P widocznie nie poradzili sobie na kolejnych etapach skoro ich wywalili a wzięli innych i tyle 8)
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

Przyjemnie się oglądało. O Kozyrze złe rzeczy pisałem, ale facet się obronił. Rzeczowy i sprawiedliwy. Co zaś się tyczy porównania do X-Faktora to musze przyznać racje tym, którzy twierdzą, że mam Talent jest lepszym programem muzycznym od X-Faktora.
X-Faktor okazał się całkowitą klapą. Prowadzący do dupy, jurorzy nie znający się na rzeczy, mający problem z oceną i wyłapaniem talentu.
X-Faktor do wymiany!
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Dla porównania, znacznie więcej osób oglądało nową edycję innego hitowego programu TVN-u - "Mam talent!" - średnio 4,26 mln. Co jednak ciekawe, najważniejszy, czyli finałowy epizod show zupełnie zawiódł i zanotował najniższą oglądalność spośród wszystkich odcinków w tej, czwartej już, jego odsłonie.

Walkę dziesięciu uczestników o 300 tysięcy złotych w programie prowadzonym przez Macina Prokopa i Szymona Hołownię obejrzało jedynie 3,56 mln odbiorców. Dlaczego zwycięstwo Kacpra Sikory przyciągnęło przed ekrany tak mało Polaków?

Ponieważ najzwyczajniej w świecie "Mam talent!" przegrał rywalizację z licznymi tego dnia imprezami andrzejkowymi oraz... Mariuszem Pudzianowskim. Nadawaną w tym samym czasie, co finał TVN-owskiego show 17. galę KSW, podczas której walczył m.in. popularny "Pudzian", śledziło bowiem na Polsacie 3,14 mln osób, które zamiast muzycznej, wybrały właśnie sportową rozrywkę.

http://film.interia.pl/wiadomosci/telew ... 27212,3604

słaby wynik finału TzG miał o 1,5 mln wiekszą
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

nie wiesz tego na pewno czy by zyskał :P widocznie nie poradzili sobie na kolejnych etapach skoro ich wywalili a wzięli innych i tyle 8)
Wiem. Dobrze wiem. A skąd? Bo słyszę jaki poziom wokalny prezentuje William Malcolm, Mats i Szpak, a jaki Piotr Karpienia, Kacper Sikora i Marta Podulka. Jak niebo i ziemia! Więc wniosek jest jeden. No może dwa. Albo panowie z X Factor nie umieją śpiewać, albo w X Factor jest po prostu do dupy nagłośnienie (przepraszam za wyrażenie). Skłaniam się jednak ku pierwszemu wnioskowi.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

co się dzieje z tym wszystkim? pojęcia nie mam... pytanie w jakiej formie byłoby "to coś"...
http://namonciaku.pl/3miasto/56,113055, ... mysl_.html
tvn - latem programowo najgorsza!
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Artykuł oczywiście przesadzony. To, że Simon Cowell przygotowuje się do przerobienia formuły programu NIE oznacza, że taka przeróbka pojawi się w Polsce. Szczególnie znając chęci Iwańskiego do jakichkolwiek zmian.
ODPOWIEDZ