[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
A tak pomijając te dyskusje juz w piątek 2.12.11 pierwszy precasting:) Ciekawe czy Iwański wyciągnął wnioski ze swoich błędów.No i miejmy nadzieje że WIELKIE GWIAZDY już są zaklepane na czerwiec.Sam mówił że trzeba czasu,a tego mieli dużo.
Ja trzymam bardzo mocno kciuki za II edycję. Liczę, że będzie robiona przynajmniej tak samo dobrze, jak jest robiony Mam Talent.
Dobra robota nie wystarczy, bo wizerunek i ogólne wrażenie tworzą ludzie. Prowadzący, jurorzy no i uczestnicy, umiejętności które poddawane są ocenie i selekcji tychże jurorów.
To tak jak z winem. Dobre wino podane w kiepskim naczyniu zawsze będzie źle smakować.
W X-faktorze trzeba zmienić ludzi!
Przede wszystkim prowadzącego, bo ten obecny mówiąc delikatnie, nie nadaje się!
Jurorów też trzeba zmienić, bo to co jest to porażka. Jakiś Heniu czyni uwagi uczestnikom, ale sam ma kłopoty z polską mową. Inny któremu wydaje się, że cały czas jest śmieszy wygłasza wyznania, że ma 1000 płyt, ale brakuje mu tylko tej jednej, której kreowany przez niego uczestnik cały czas jeszcze nie nagrał. Zresztą nie musi nagrywać, bo już jest Gwiazdą, gwiazdą wykreowaną przez TVN.
To tak jak z winem. Dobre wino podane w kiepskim naczyniu zawsze będzie źle smakować.
W X-faktorze trzeba zmienić ludzi!
Przede wszystkim prowadzącego, bo ten obecny mówiąc delikatnie, nie nadaje się!
Jurorów też trzeba zmienić, bo to co jest to porażka. Jakiś Heniu czyni uwagi uczestnikom, ale sam ma kłopoty z polską mową. Inny któremu wydaje się, że cały czas jest śmieszy wygłasza wyznania, że ma 1000 płyt, ale brakuje mu tylko tej jednej, której kreowany przez niego uczestnik cały czas jeszcze nie nagrał. Zresztą nie musi nagrywać, bo już jest Gwiazdą, gwiazdą wykreowaną przez TVN.
Jak dla mnie Kuźniar nie był najgorszy. Owszem - popełniał błędy, ale nie widzę nikogo lepszego na to stanowisko. Co do jury - zgadzam się jedynie z wymianą Wojewódzkiego, który zbyt na serio bierze tę całą "rywalizację" między jurorami, myśli, że X Factor jest programem o nim samym i robi sobie z niego własne show. Uczestnicy - tu zdecydowanie liczę na dużo lepszy poziom wokalny w drugiej edycji. W pierwszej tak naprawdę tylko o kilku finalistach można powiedzieć, że umieją śpiewać - zespół Dziewczyny oraz Ada Szulc. Szpak nie porywa, czego dowód dał w duecie z Alexandrą Burke. Porównanie jej i jego głosu - jak niebo i ziemia. Szpak wypadł przy niej blado. Bardzo blado. Poza tym jego ciągłe promowanie przez TVN, występ w Tańcu z Gwiazdami i teraz plany napisania książki - pytam - gdzie tu muzyka? Kolejna nic nie znacząca gwiazdeczka...
Teraz krótki offtop co do "Wysłany formularz był nieprawidłowy..." - otóż zauważyłem, że błąd pojawia się przy edycji postu, gdy na jego końcu nie nastąpiła żadna zmiana. Dla przykładu - chcąc edytować ten post - poprawić literówkę w jego środku, musiałem dopisać jeszcze tą linijkę na końcu, aby móc opublikować posta.
Teraz krótki offtop co do "Wysłany formularz był nieprawidłowy..." - otóż zauważyłem, że błąd pojawia się przy edycji postu, gdy na jego końcu nie nastąpiła żadna zmiana. Dla przykładu - chcąc edytować ten post - poprawić literówkę w jego środku, musiałem dopisać jeszcze tą linijkę na końcu, aby móc opublikować posta.
To chyba nie o to chodzi. Musi minąć kilkadziesiąt sekund (od minuty do trzech - tak w moim przypadku było)r_r16 pisze:Teraz krótki offtop co do "Wysłany formularz był nieprawidłowy..." - otóż zauważyłem, że błąd pojawia się przy edycji postu, gdy na jego końcu nie nastąpiła żadna zmiana. Dla przykładu - chcąc edytować ten post - poprawić literówkę w jego środku, musiałem dopisać jeszcze tą linijkę na końcu, aby móc opublikować posta.
zgadzam się w 100%. kuba absolutnie nie sprawdził się w tym formacie, bierze wszystko za bardzo na serio, przez co w pewnym momencie program stał się mało rozrywkowy. niestety, ale wojewodzki bardziej nadaje sie do mam talent...r_r16 pisze:Co do jury - zgadzam się jedynie z wymianą Wojewódzkiego, który zbyt na serio bierze tę całą "rywalizację" między jurorami, myśli, że X Factor jest programem o nim samym i robi sobie z niego własne show.
Dzisiaj w TVN24 było łączenie z Gdańska z castingów X Factor reporter rozmawiał z producentką która powiedziała takie zdanie że do odcinków wejdzie dziewięcioro wokalistów po chwili dodała plus oczywiście grupy wokalne.
Czyżby 4 juror ?
Czyżby 4 juror ?
http://kultura.dziennik.pl/telewizja-i- ... actor.html
hahaha
Świat wciąż nie przestaje mnie zadziwiać.

Świat wciąż nie przestaje mnie zadziwiać.
A tu bardziej oficjalne źródło: http://www.tvn.pl/news/7294/view
Czyli jednak X Factor bez Majki? Wielka szkoda. To ile w końcu tych jurorów będzie? Tvn.pl pyta kto będzie trzecim jurorem, a producentka daje do zrozumienia, że jurorów będzie 4.
Może to jest jakaś gra ze strony TVN?
To Hanka Mostowiak nie będzie Jurorem?
buuuuuuuuuuu.........
Ale że Sablewskiej nie będzie to dobrze. To był człowiek znikąd. Wiadomo o niej tyle, że zajmowała się wizerunkiem osoby która znana jest tylko z tego - cytuje jej słowa, że "lubi bzykać się w windzie".
buuuuuuuuuuu.........
Ale że Sablewskiej nie będzie to dobrze. To był człowiek znikąd. Wiadomo o niej tyle, że zajmowała się wizerunkiem osoby która znana jest tylko z tego - cytuje jej słowa, że "lubi bzykać się w windzie".
Hehe, ano "niestety" Hanka jurorem nie będzie.
A tak serio to dopiero byłby człowiek znikąd. No bo co Małgorzata Kożuchowska ma wspólnego z muzyką ja się pytam? Super Express buczał dziś na 1. stronie, że Kożuchowska nie zastąpi Mai, a będzie 4. jurorem. Na szczęście wszystko okazało się plotką.

A ja myślę, że wprowadzenie czwartego jurora jest na razie "tajemnicą" i będzie oficjalnie ogłoszone dopiero w styczniu. Jednak możemy być na 99,9% pewni, że tak się stanie. No bo czemu nie przedłużyć programu, który ma wysoką oglądalność i na którym można sporo zarobić? Tak samo przecież było z "Mam Talent". Pierwsza edycja miała tylko 11 odcinków, a od drugiej jest ich już 13. Na razie TVN podgrzewa atmosferę spekulacjami nt. zastępstwa Mai. Osobiście trochę żałuję, że Edyta Górniak jednak nie będzie jurorką. Mimo, że ciężko mi ją sobie wyobrazić u boku Kuby i Czesława, to pamiętam, że jako jurorka w "Drodze Do Gwiazd" sprawdzała się naprawdę dobrze i na pewno nie można jej zarzucić niekompetenecji. Chciałbym zobaczyć w jury kogoś znanego, lubianego, profesjonalnego i jednocześnie "na czasie", jak np. Sylwia Grzeszczak czy może Ania Wyszkoni.
I ponieważ jeszcze nie wypowiadałem się na ten temat: Uważam, że błędem jest pozostawienie Kuźniara w roli prowadzącego. Mam do niego duży szacunek za pracę w TVN24, ale w tym programie po prostu się nie sprawdza i zarówno dla niego, jak i dla programu lepiej byłoby, gdyby prowadził go ktoś inny.
I ponieważ jeszcze nie wypowiadałem się na ten temat: Uważam, że błędem jest pozostawienie Kuźniara w roli prowadzącego. Mam do niego duży szacunek za pracę w TVN24, ale w tym programie po prostu się nie sprawdza i zarówno dla niego, jak i dla programu lepiej byłoby, gdyby prowadził go ktoś inny.
Tyle co Sablewska, Wojewódzki i Szpak razem wzięci - czyli niewiele.....r_r16 pisze:No bo co Małgorzata Kożuchowska ma wspólnego z muzyką ja się pytam?