Jakub Porada
Moderator: Łukasz
Re: Jakub Porada
Dziś o 21:00 na radiopanda.pl wywiad z Jakubem Poradą.
We wczorajszym "Szkle" na koniec programu pokazywali zakulisowe "wpadki" różnych reporterów, prezenterów i był fragment z Jakubem w Kalejdoskopie w wirtualnym studio, ale innym, niż to co jest teraz. Nigdy nie widziałem takiego studia na antenie. Szykują się zmiany od nowego roku, czy może chodzić tu o Kalejdoskop, który miał być początkowo w TTV, ale nie ma go teraz w spisie programów? Logo programu było bez zmian.
Jest gdzieś video z tym fragmentem?matik pisze:We wczorajszym "Szkle" na koniec programu pokazywali zakulisowe "wpadki" różnych reporterów, prezenterów i był fragment z Jakubem w Kalejdoskopie w wirtualnym studio, ale innym, niż to co jest teraz. Nigdy nie widziałem takiego studia na antenie. Szykują się zmiany od nowego roku, czy może chodzić tu o Kalejdoskop, który miał być początkowo w TTV, ale nie ma go teraz w spisie programów? Logo programu było bez zmian.
Wydaje mi się żę przy przejściu na HD niektóre programy otrzymają nową oprawę.
-
- Początkujący
Szkoda, ż tego nie widziałem. Nagrał to ktoś?
PS. Są jakieś przecieki dotyczące uruchomienia TVN24 w HD (chodzi o datę)?
PS. Są jakieś przecieki dotyczące uruchomienia TVN24 w HD (chodzi o datę)?
5 lat na forum 
Na innym forum także @brk

Na innym forum także @brk
Jest duża szansa, że te materiały będą pokazywać jeszcze czy to w szkle, czy to w sylwestrowym paśmie TVN24 jak co roku. Na razie na tvn24.pl brak tych materiałów.
Nawet te, produkowane w wirtualnym studiu, które od początku są przygotowane do produkcji w HD?avatar pisze:Wydaje mi się żę przy przejściu na HD niektóre programy otrzymają nową oprawę.
Wiadomo tylko tyle, że w 2012 i chyba była mowa o pierwszym półroczu, ale dokładnie nie pamiętam, więc mogę się mylić czy to aby na pewno pierwsze półrocze.shortise pisze:PS. Są jakieś przecieki dotyczące uruchomienia TVN24 w HD (chodzi o datę)?
Były takie specjalne wydania Kalejdoskopu, jeszcze przed przyjściem Doroty Gardias (chyba w Święta Bożego Narodzenia 2010). Wtedy w innym niż teraz wirtualu program prowadził Porada.matik pisze:We wczorajszym "Szkle" na koniec programu pokazywali zakulisowe "wpadki" różnych reporterów, prezenterów i był fragment z Jakubem w Kalejdoskopie w wirtualnym studio, ale innym, niż to co jest teraz. Nigdy nie widziałem takiego studia na antenie.
No, coś takiego; miał w tle taki duży obraz z logo (albo materiałami) tylko większy niż w publicznej.tv i bardziej z prawej strony, a poza tym nic więcej nie było - czyli jak na tym schemacie (choć kolorystykę chyba też jasno-szarą pamiętam :hmm: )
No to wychodzi na to, że pokazali fragmenty z zeszłego roku. A miały to być zakulisowe materiały 2011 :spiewa: No nic. Sprawa się wyjaśniła.
-
- Bywalec
Co się dzieje z Jakubem Poradą, kiedy ostatni raz był na antenie TVN24?
Ostatnio w TVN24 był 4 grudnia i pożegnał się z widzami, a w weekend 10,11 grudnia prowadził serwisy w DDTVN. Jakub nadal jest związany z ITI. Pracuje w nowym kanale TTV.
Jak to pożegnał się? Tzn. że już nie zobaczymy go na antenie TVN24?matik pisze:Ostatnio w TVN24 był 4 grudnia i pożegnał się z widzami, a w weekend 10,11 grudnia prowadził serwisy w DDTVN. Jakub nadal jest związany z ITI. Pracuje w nowym kanale TTV.
-
- Bywalec
Masz rację, ale Porada w TVN24 był niedoceniany. Szczególnie od 2011 roku, kiedy w Poranku zastąpił go Marcin Żebrowski. Teraz Porada jest jedną z twarzy nowej telewizji i myślę, że w miarę poszerzania zasięgu TTV zyska nowych widzów między innymi właśnie dzięki Poradzie, który był lubiany przez widzów TVN24. Zawsze imponował mi tym, że nie robił z siebie wielkiej gwiazdy, tak jak np Kuźniar, który się w sobie zakochał po X Factorze. Miałem jednak cichą nadzieje na dalszą obecność Porady w TVN24 np w weekendowym paśmie wieczornym i łączenie, tych obowiązków z pracą w TTV.