To samo miałem na myśli. Iwański prędzej zejdzie na zawał, niż zacznie zmieniać swoje żelazne formułki.r_r16 pisze:Artykuł oczywiście przesadzony. To, że Simon Cowell przygotowuje się do przerobienia formuły programu NIE oznacza, że taka przeróbka pojawi się w Polsce. Szczególnie znając chęci Iwańskiego do jakichkolwiek zmian.
[TVN] Mam talent
Moderator: Łukasz
-
- Bywalec
Re: Mam talent
tvn - latem programowo najgorsza!
Prędzej spodziewałbym się w polskim Mam Talent nowego współprowadzącego (który zapewne zmieni się siłą rzeczy), nowej scenografii odcinków na żywo oraz nowej oprawy - niż takich zmian, jakie są w UK - a co do tych zmian w Wielkiej Brytanii - jeśli się tylko potwierdzą, to ja niestety jestem na nie. Coś w tym formacie zaczyna się wypalać (choć za rok ma być siódma edycja).
Jeśli coś takiego w tym roku pojawi się w UK, to u nas za... 10, 15 lat! 

Jak poinformowano na profilu show na Facebooku (albo, jak wolą mieszkańcy pewnej ulicy - na BukFejsie) 5 edycja "Mam Talent!" już jesienią w TVN-ie. Precastingi do piątej edycji show mają się rozpocząć w kwietniu, a ich terminy powinny być ogłoszone już na dniach.
Jak poinformowano na profilu show na Facebooku (albo, jak wolą mieszkańcy pewnej ulicy - na BukFejsie) 5 edycja "Mam Talent!" już jesienią w TVN-ie. Precastingi do piątej edycji show mają się rozpocząć w kwietniu, a ich terminy powinny być ogłoszone już w marcu.
-
- Bywalec
W czerwcu 2011 roku Hołownia powiedział, że 4 edycja była ostatnią z jego udziałem, więc poznamy też nowego prowadzącego, chyba że Prokop będzie sam prowadził.
Brytyjski "Mam Talent" otrzymał nową scenografię na castingach jurorskich - złożona jest z jednego dużego i kilku małych ekranów.
Bardzo ciekawa i nowoczesna. W Polsce są niestety dużo mniejsze teatry od tych w UK... Niestety.
-
- Bywalec
Mogę prosić o link?Trzeciak pisze:Brytyjski "Mam Talent" otrzymał nową scenografię na castingach jurorskich - złożona jest z jednego dużego i kilku małych ekranów.
tvn - latem programowo najgorsza!
http://www.youtube.com/watch?v=qJU1LWOH ... plpp_video - tu filmik w dużo lepszej jakości.
Na ogół jestem przeciwnikiem jakichkolwiek większych zmian w takich programach. Uważam, że widzowie są przywiązani do takich elementów jak szata graficzna, czy scenografia, a bardzo łatwo ich zrazić niefortunną zmianą na gorsze. Jednak, jako że w tym roku będziemy mieć już 5. edycję Mam Talent, myślę że jest to idealny czas na pewne odświeżenie programu. Zwłaszcza, że wyniki są jednoznaczne. Miniona edycja wypadła najsłabiej, żaden odcinek nie dobił do 5 mln. Ciężko stwierdzić, w jakim stopniu przyczyniły się do tego brak Kuby i konkurencja w postaci The Voice, ale myślę, że producenci powinni wyciągnąć wnioski. Można mówić, że format ten jest w Polsce dużym hitem, bo zbliża się już 5. edycja a chętnych na castingach co roku naprawdę nie brakuje. Program ma już wypracowaną swoją markę. Dlatego teraz trzeba tylko zrobić coś, aby odzyskać straconych widzów z zeszłego roku. Bardzo chciałbym zobaczyć czwartego jurora na castingach. Jednak to wiązałoby się ze zmianą sposobu realizacji programu, bo materiały z różnych miast nie mogłyby już być mieszane w jednym odcinku. Każdy odcinek musiałby być przypisany jednemu miastu. I tu pojawia się jeden problem. Czy materiał z jednego tylko miasta zapewni wystarczającą różnorodność i jakość występów w odcinku? W Polsce te castingi nie są tak wielkie jak w UK i jednak nagrywane jest dużo mniej materiału. Poza tym odświeżyłbym czołówkę, np. na tą brytyjską z zeszłego roku i delikatnie zmienił scenografię. Ale na pewno nie w takim kierunku jak obecnie w Britain's Got Talent, bo tamtej scenografii kompletnie nie kupuję. Tamten program z roku na rok wizualnie coraz bardzie upodabnia się do X Factora. A w czesko-słowackiej edycji to już w ogóle przegięli
http://www.youtube.com/watch?v=_uPBuGGn1JQ - Gdyby nie te iksy to pomyślałbym, że to X Factor. No i oczywiście wymieniłbym stół na ten z trójwymiarowymi iksami, bo prezentuje się dużo lepiej niż obecny, a nie jest to chyba jakiś bardzo kosztowny wydatek 

I mimo tego, w Wielkiej Brytanii, gdzie zazwyczaj te formaty sie z roku na roku zmieniaja, i ulepszaja.. ogladalnosc sie zwieksza co roku... 6 milionow, 7, 8, az 14 i 16 milonow, z sezonu na sezon. A w Polsce gdzie co roku bez zmian, wyniki na ogol takie same - dobre, ale nie w gore. Wiem ze to inne rynki, ale gdyby taki X Factor w UK sie nie zmienil od 2004 r, to moglby dalej miec 6 milionow widzow... i nigdy nie przywedrowalby do Polski - wiec jest argument na ulepszanie co roku, bo widz sie moze zanudzic jak jest tak samo. To ze te formaty z Wielkiej Brytanii podbily swiat - w tym nawet USA.. to trzeba brac troche przyklad od ich metod.bartek09 pisze:Na ogół jestem przeciwnikiem jakichkolwiek większych zmian w takich programach. Uważam, że widzowie są przywiązani do takich elementów jak szata graficzna, czy scenografia, a bardzo łatwo ich zrazić niefortunną zmianą na gorsze.
Znane są już terminy precastingów.
01.04., Poznań, Hotel Andersia, ul. W. Andersa 3
13.04., Zabrze, Dom Muzyki i Tańca, ul. Gen. De Gaulle’a 17
15.04., Wrocław, Hotel Mercure Panorama, pl. Dominikański 1
11.05., Szczecin, Dom Kultury Słowianin, ul. Korzeniowskiego 2
19.05., Lublin, Hotel Europa, ul. Krakowskie Przedmieście 29
26.05., Rzeszów, Teatr Maska, ul. A. Mickiewicza 13
10.06., Warszawa, Pałac Prymasowski, ul. Senatorska 13/15
12.06., Gdańsk, Filharmonia Bałtycka, ul. Ołowianka 1
01.04., Poznań, Hotel Andersia, ul. W. Andersa 3
13.04., Zabrze, Dom Muzyki i Tańca, ul. Gen. De Gaulle’a 17
15.04., Wrocław, Hotel Mercure Panorama, pl. Dominikański 1
11.05., Szczecin, Dom Kultury Słowianin, ul. Korzeniowskiego 2
19.05., Lublin, Hotel Europa, ul. Krakowskie Przedmieście 29
26.05., Rzeszów, Teatr Maska, ul. A. Mickiewicza 13
10.06., Warszawa, Pałac Prymasowski, ul. Senatorska 13/15
12.06., Gdańsk, Filharmonia Bałtycka, ul. Ołowianka 1
Beata Tadla - piękno, rozum i poczucie humoru. Wszystkie cechy, które powinna mieć kobieta.
Coś późno. W roku ubiegłym 13 czerwca zaczynały się castingi jurorskie