[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

adik1148
Bywalec
Bywalec

Re: X FACTOR

Post autor: adik1148 »

Oglądalnośc ma się słabo , więc przełoży się to też na popularność uczestników :/ O 1 mln osób mniej będzie ich znało , więc mogą nie być już tak znani jak Ada Szulc , Michał Szpak czy Gienek Loska :( Szkoda , że słuch po nich zaginie :/
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

adik1148 pisze:Oglądalnośc ma się słabo , więc przełoży się to też na popularność uczestników :/ O 1 mln osób mniej będzie ich znało , więc mogą nie być już tak znani jak Ada Szulc , Michał Szpak czy Gienek Loska :( Szkoda , że słuch po nich zaginie :/
Hahahahahahahhahahah - no to chłopie mnie tym rozbawiłeś, na prawdę. Uwierz mi, że Loska i Szpak to fenomeny! Loska znany był już z Mam Talent a właściwie to z tego jak się z niego wywinął. Szpak promowany przez Kubę jako drugi Prince z tysiącem wywiadów i sesyjek do "znanych" magazynów wpychający się na każdą imprezę na której serwowane są darmowe koreczki to przykład postaci, która szybko się nie powtórzy. Dlaczego? W tej edycji nie ma "takich" osobowości. Tym razem liczy się poziom muzyczny co zresztą widać.
Realizacyjnie - świetnie. Nie mam nic do zarzucenia. Poziom znacznie wyższy niż rok temu, właściwie najwyższy ze wszystkich talent-show w Polsce, zdecydowanie.
A ta oglądalność - patrzmy raczej na udziały które są właściwie identyczne. Nie ma co porównywać oglądalności show z soboty do show z niedzieli. Można zdecydowanie powiedzieć że MBTM osiąga gorsze wyniki od XF rok temu, a XF lepsze od MBTM rok temu. Kropka.
tvn - latem programowo najgorsza!
musicomaniakk
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: musicomaniakk »

Nie wiem czemu, ale nadal mi się wydaję, że gdyby x factor nadal leciał w niedzielę to oglądalność byłaby zdecydowanie wyższa :)
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

musicomaniakk pisze:Nie wiem czemu, ale nadal mi się wydaję, że gdyby x factor nadal leciał w niedzielę to oglądalność byłaby zdecydowanie wyższa :)
Nie byłbym tego taki pewien. W zeszłym roku konkurował tylko z Ranczem. W tym roku musiałby konkurować dodatkowo z Must Be The Music, więc liczba widzów rozłożyłaby się nie na 2, a na 3.
musicomaniakk
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

r_r16 pisze:
musicomaniakk pisze:Nie wiem czemu, ale nadal mi się wydaję, że gdyby x factor nadal leciał w niedzielę to oglądalność byłaby zdecydowanie wyższa :)
Nie byłbym tego taki pewien. W zeszłym roku konkurował tylko z Ranczem. W tym roku musiałby konkurować dodatkowo z Must Be The Music, więc liczba widzów rozłożyłaby się nie na 2, a na 3.
Ale akurat jestem zdania, że gdyby producenci ogłosili, że x factor nadal będzie w niedzielę to pewnie MBTM przełożyliby na sobotę z powrotem. W soboty trudno jest osiągnąć dużą oglądalność, więc po dobrym sukcesie x factor w zeszłym sezonie wiosennym producenci postanowili MBTM przełożyć i na dobre im to wyszło.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Przecież MBTM jest właśnie dlatego w niedzielę, że w sobotę jest X Factor. I odkąd wiadomo, że jesienią TzG nie będzie, to wydaje mi się że X Factor będzie tam przeniesiony w niedzielne pasmo, a MT wiosną w sobotę.
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

MT na pewno jesienią w sobotę :) Są już precastingi , więc nie przesuną uczestników za pół roku :P X FACTOR pewnie za rok , choć dobrze zrobiłoby mu nie przerywać programu :/ LUdzie się wciągną i zostaną z X'em jak z MBTM :)
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Ale tak czy siak XF powinien być w sobotę moim zdaniem.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

adik1148 pisze:X FACTOR pewnie za rok , choć dobrze zrobiłoby mu nie przerywać programu :/ LUdzie się wciągną i zostaną z X'em jak z MBTM :)
Po pierwsze - "X Factor" chyba w każdym kraju nadawany jest co rok.
Po drugie - dzięki jednosezonowej przerwie ludzie nie znudzą się tak szybko formatem.
Po trzecie - "MBTM" to jednak projekt, który kosztuje mniej od "X Factora".
A po czwarte "X Factor" i "Mam Talent", to wysokobudżetowe produkcje TVN-u.
musicomaniakk
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Jestem przekonany, że XF na jesień nie puszczą, chociaż byłbym na taak! Ale pewnie tak nie będzie.
Polsat na jesień pewnie będzie emitował 4 edycje MBTM po czym program będzie stawał się coraz nudniejszy, a co za tym idzie?
Większość widzów przerzuci się na XF, więc na bank XF zostanie w wiosennej ramówce :)
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

chciałbym aby było tak jak w UK: XF jesienią, MT wiosną. więc tak czy siak musiałoby się zdarzyć, że jeden z programów miałby jednorazowo 2 sezony w roku. albo jednorazowo żadnego.
Debeet
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Debeet »

Gdyby TVN lepiej zabrał się za marketing programu (jakiegokolwiek), miałby lepszą oglądalność.
musicomaniakk
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Już jutro eliminacje :)
felek
Bywalec
Bywalec

Post autor: felek »

Dziś Boot Camp, potem domy jurorów i odcinki Live - od dzis są te odcinki na ktore czekam najbardziej :)
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

felek pisze:Dziś Boot Camp, potem domy jurorów i odcinki Live - od dzis są te odcinki na ktore czekam najbardziej :)
coś czuję że te live nie zmienią się zbytnio w porównaniu do ubiegłego roku, choć może realizacyjnie będą ciekawsze...
ODPOWIEDZ