[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

ktos
Bywalec
Bywalec

Re: X FACTOR

Post autor: ktos »

no i grupa Kuby

25+:
Marcin Spenner
Joanna Kwaśnik
Paweł Binkiewicz

szkoda że Izabela Mytnik odpadła ja bym nie brał Binkiewicza

7 osób/grup dobrze wytypowałem
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Zmiana formatu domów to chyba te warsztaty wplecione do odcinka. Ciekawy pomysł swoją drogą. Montaż na początku trochę kulał, ale odcinek ogólnie bardzo udany.

Co do finałowej 9-tki - moja dziewiątka marzeń. Jestem zadowolony,
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Zmiana formuły była najbardziej widoczna w 1 części. Tatiana i Verona przeprowadziły tak na prawdę tylko porządne warsztaty. Nie jestem rozczarowany wyborem Kuby, czy Tatiany, tych których chciałem zobaczyć zobaczę za tydzień. A wybór grup według mnie był oczywisty.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Moi faworyci wszyscy dalej- Antonik, Podsiadło, Kwaśnik, Spenner i The Chance. Live'y powinny być na wysokim poziomie. Zmiana polegała na tych warsztatach, których wcześniej nie było.
voyagerck
Początkujący
Początkujący

Post autor: voyagerck »

Jestem na... TAK!
Domy jurorskie to dotychczas najlepiej zrealizowany etap tej edycji programu. Jestem zadowolony z finałowej dziewiątki oraz bardzo fajni goście jurorów pojawili się w tym etapie. Gratulacje dla TVN-u!
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

Wybór finałowej dziewiątki jest bardzo dobry. Po dzisiejszym odcinku nawet cieszę się, że odpadł Thomas Grotto.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

Wielka poprawa realizacyjna. Była dramaturgia, fajne ujęcia, no i brak konferencji tydzień przed odcinkiem zrobił swoje.
Wielkie brawa dla TVNu za bardzo dobry marketing z Dawidem Podsiadło. Na Pudelku itp. masy komentarzy że to Dawid nie przechodzi dalej etc. A wiemy doskonale, że przed emisją każdą plotę bierze się prawie jak prawdę. Wszyscy uwierzyliśmy w to że Dawid odpadł. Tak więc wraca moja wiara w PR TVNu. I za to brawa, bo zaskoczenie było niezłe. Już sobie wyobrażam ludzi którzy wiedzieli iż Dawid nie przechodzi, a słuchali tak dobrego wykonu :D
Czesław - zespoły wokalne prezentują się znacznie lepiej niż rok temu. Nie wróże sukcesu Soul City. Chcę by odpadli już za tydzień. The Chance mimo iż mają kawał krwistego głosu, także nie zajdą daleko (choć z drugiej strony są delikatne, niewyzywające a do głosu jak wspomniałem nie można się przyczepić. To będzie wielkie wyzwanie dla polskiej publiczności, czy tak dobry wokalnie zespół przyjmie - o ile się nie spali z winy własnej). De Facto - są 3-osobową wersją Szpaka. I bardzo dobrze! Brakowało prawdziwego boysbandu, który urzekałby nie tylko głosem, ale i tańcem, a wierzę, że mogą robić kawał dobrej muzyki i fajnych układów tanecznych. Tego u nas brakuje, a chłopaki widzę że chcą to praktykować. Oby Czesław nie sprowadził ich z tej drogi. Będę im kibicować, bo mają wielkie parcie na szkło.
Tatiana - szkoda tylko Klaudii. Ania jak i Ewelina - ja po prostu wiedziałem że przejdą, czułem to :D Dawid - bardzo pozytywne zaskoczenie. Błagam, aby śpiewał dobre nastrojowe kawałki tj. Adele czy Lana Del Rey. Ale i alternatywę. A Klaudia - chciałbym aby wróciła za rok, mocniejsza i pewniejsza siebie. Dawid powinien być dla niej przykładem, bo niestety - dla mnie jest lepsza i zaszła nawet mentalnie dalej niż Ania Kłys rok temu. Jest mega charakterystyczna, a to się ceni. Błagam, za rok :)
Kuba i +25 - Marcin - genialny występ. Brak słów, choć bywały lepsze. Ma mimo to cholerny potencjał. Biba - on może zajść daleko, ale może się spalić tak jak i Avocado (rok temu). Joanna - dobry występ, bardzo dobry. Ale ja postawiłbym na Izę, ona mi bardzo przypomina repertuarem i sentymentem Rebbecę Fergusson x XF UK 7. I dziwię się, że Kuba nie zaprosił właśnie jej, w końcu znany jest z odważnych decyzji. więc prośba kolejna - za rok. Jesteś po prostu świetna.

Poziom muzyczny niewiarygodnie wysoki. Dawno żadne show nie miało tak uzdolnionych ludzi. Gratuluję Polsce, finalistom i jurorom ich wyboru, ciężkiego wyboru.

Podsumowując, moje prośby na pierwszego live: prosze o trafny repertuar. chciałbym aby odpadanie z odcinków pojedynczych wokalistów czy zespołów było dla widzów i jury problemem. Bo wówczas mamy do czynienia z dramaturgią, czego tak ciągle szukamy. Proszę Jarka o prowadzenie nowego etapu XF tak jak to było podczas II serii. Prosze Kubę o zakończenie przewodnictwa w jury. Proszę realizacyjnie, aby odcinki szły z duchem czasu tak jak szły to poprzednie etapy XF, które podsumowując teraz - poprawiły się w stosunku do poprzedniej edycji o 150%. Proszę o grę światłem, odświeżoną grafiką, kadrowaniami, i ścieżkami dźwiękowymi. Proszę o coś niespodziewanego, fajne rekwizyty, niecodzienne wsparcie tancerzy (i o niepromowanie ich typu "dziękujemy grupie Volt A. Egurolli etc.") i ich fajne układy. Proszę o fajnie montowaną muzykę i wykorzystywanie animacji do współgrania z muzyką. Proszę o fajne wizytówki i o poprawę kilku szczegółów (np. prezentowanie czasu do końca głosowania na ekranie tak jak np. w XF UK 8, czy głosowanie na NIE po ostatecznych dogrywkach (dotychczas były to głosy ZA, a chciałbym aby były PRZECIWKO uczestnikom). To dodaje dramaturgii. Prosze o mniejszy pośpiech (choć taki jak zwykle będzie, to się nie zmieniło). Proszę o ciut dłuższe zakończenie i kilka słów od osoby która żegna się z show. I w końcu - proszę o kilka występów gwiazd. Wystarczą polskie, a na finał 3 polskie lub 3 zagraniczne. Żeby nie było podziałów etc.
To tyle.
Reszta za tydzień.
tvn - latem programowo najgorsza!
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Przecież Aśka Kwaśnik bardzo dobrze zaśpiewała, a możliwości ma ogromne, można zobaczyć na YT. Tylko mam nadzieję, że odcinki na żywo się poprawią.
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

Jestem strasznie rozczarowany. Tatiana wybrała Dawida, który na scenie jest zestresowaną kukłą (chociaż nie odmawiam mu talentu, bo to oczywiste, że go ma), odrzuciła fenomenalną Klaudię, która już wyrasta na gwiazdę. Co do trójki Kuby - jestem bardzo zadowolony i trzymam kciuki. W tym zespole jest zwycięzca (a raczej zwyciężczyni :)). Co do zespołów - panowie (?) z De Facto są dla mnie wizualną patologią. Werel chyba chce bardzo wrócić do czasów YCD a Czostkiewicz go nieudolnie kopiuje. Oczywiście jak dla mnie panowie pierwsi do wylotu. Za to The Chance i Soul City - świetnie, że są :)
Liczą się tylko Fakty.
musicomaniakk
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: musicomaniakk »

A więc do livów przeszło 6 moich faworytów. Mianowicie:

16-24:
Dawid Podsiadło i Ewelina Lisowska
25+:
Marcin Spenner i Joanna Kwaśnik
Zespoły:
De Facto i Soul City

Co do Anny Antonik, zamiast niej chciałbym zdecydowanie bardziej zobaczyć Klaudie Szafarańską, która była genialna.
Co do Pawła Binkiewicza zwanego Bibą, wolałem Izabele Mytnik, ale on także jest dobry.
A co do The Chance nie rozumiem jak one mogły się tam znaleźć, pierwsze moim zdaniem na odpadnięcie są, wolałem w stu procentach Che Donne.

Ale ostatecznie jestem zadowolony z bardzo wysokiego poziomu i myślę, że najmocniejszą grupą jest grupa 25+, która bez porównania z innymi ma diamenty, 16-24 także mocna, lecz nie wróżę nikomu od nich zwycięstwa, zespoły są całkiem nieźle, lecz wątpię w to, aby daleko zaszli.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Tylko ciekawe co nam TVN zafunduje w odcinach na żywo. I ciekawe czy goście będą...
voyagerck
Początkujący
Początkujący

Post autor: voyagerck »

To jest pewne, że w półfinałach gości nie będzie ;) Chyba, że musieliby w przerwach występować. Ja oczekuje fajnego prowadzenia przez Jarka, odświeżonej scenografii oraz bogatej zabawy światłami, jury które będzie ze sobą NIE TYLKO konkurować, bogatszych występów niż w poprzedniej edycji.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

I ciekawi mnie jak w 72 minuty upchną 9 występów i jeszcze dogrywkę...
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

Tak jak rok temu?
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Dobra, to zmieniam pytanie, jak to zrobią żeby nie wyglądało na maksymalnie upchnięte jak w 1. serii?...
ODPOWIEDZ