[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
W tym roku po X-Factorze są filmy więc możliwe, że program w 1 i 2 odcinku live bedzie 5-8 minut dłuższy.
No dlatego dziwię się tym bardziej, że nie przedłużyli programu do 22, choć pierwszych 2 odcinków.felek pisze:W tym roku po X-Factorze są filmy więc możliwe, że program w 1 i 2 odcinku live bedzie 5-8 minut dłuższy.
EDIT: WIdzę, że odcinek za tydzień do 21.45, czyli ~80 min.
-
- Początkujący
- Kontakt:
No cóż szkoda Klaudii i widać w sieci że zrobiła wrażenie na ludziach, niestety to była najsilniejsza grupa i faktycznie ciężko było wybrać trójkę. Mimo wszystko chyba wypadła najsłabiej, choć zaskoczyła mnie mocnym głosem
Tatiana bardzo solidnie podeszła do domów jurorskich, widać że zaprosiła naprawdę dobrą osobę, która z pewnością doszlifowała wokal uczestników.
Za grupami jakoś nie przepadam, wolałbym inną kategorię, dodatkowo słabe warsztaty. Lubię Farnę ale ta pomoc trochę słaba była, dodatkowo jak zwykle dziwny wybór Czesława odnośnie zespołu De facto, jak dla mnie to największa porażka tych finałów.
Gośc Kuby super wybór, i miłe przeżycie dla uczestników. Wybrana trójka moim zdaniem zasłużona, trochę dziwna sytuacja z tym Włochem
Kuba miał lekki uśmiech i ten chyba liczył że w koncu powie że przeszedł dalej
no cóż życie jest brutalne

Za grupami jakoś nie przepadam, wolałbym inną kategorię, dodatkowo słabe warsztaty. Lubię Farnę ale ta pomoc trochę słaba była, dodatkowo jak zwykle dziwny wybór Czesława odnośnie zespołu De facto, jak dla mnie to największa porażka tych finałów.
Gośc Kuby super wybór, i miłe przeżycie dla uczestników. Wybrana trójka moim zdaniem zasłużona, trochę dziwna sytuacja z tym Włochem

Ktoś kiedyś chyba na tym forum napisał, że szkoda, że nie ma nikogo pokroju pani Małgosi. Otóż bardzo dobrze, że nie ma nikogo takiego. X Factor to program, który ma pomóc zwykłym ludziom zrobić karierę muzyczną, a nie program typu "spełniamy marzenia". Jakie szanse miała pani Małgosia na zrobienie kariery? Żadne. To tak przy okazji.
Co do finałowej dziewiątki.
16-24
całkowicie się zgadzam !
25+
Iza Mytnik powinna przejść alba za Kwaśnik albo za Bibę. Ona była genialna-jak ktoś powiedział podobna do Rebecci z UK 2010. W sumie racja, takie osoby nieśmiałe, ale z genialnym, poruszającym wokalem. Tu uważam Kuba popełnił błąd. Dobrze że Włoch nie przeszedł, taki drugi Malcolm jak dla mnie.
Zespoły
Czesio powinien posłuchać Farny. To całe "De Facto" to największa muzyczna masakra jaką moje oczy widziały. To jest tak beznadziejne, że aż trudno opisać to w jednym poście. To nie jest zespół- to jest 3 "śpiewających" chłopaków. 3 różne światy. A to "Sweet Dreams" było okropne.
To samo z The Chance. Nie powiem że tutaj jakaś masakra czy coś. Dziewczyny w miarę dobre, ale to także nie jest zespół. Po prostu nie widzę tego, wizualnie czy muzycznie da mnie to nie jest zespół.
Soul City- jak najbardziej zasłużenie. Che Donne o wiele bardziej zasługiwały na live'a. Bo w porównaniu z De Facto i The Chance one były prawdziwym zespołem.
U Czesia brakuje mi obiektywności. Wiedziałem że De Facto przepuści bo w końcu to zespół który sam stworzył. No cóż, ale One Direction to to nie będzie
16-24
całkowicie się zgadzam !
25+
Iza Mytnik powinna przejść alba za Kwaśnik albo za Bibę. Ona była genialna-jak ktoś powiedział podobna do Rebecci z UK 2010. W sumie racja, takie osoby nieśmiałe, ale z genialnym, poruszającym wokalem. Tu uważam Kuba popełnił błąd. Dobrze że Włoch nie przeszedł, taki drugi Malcolm jak dla mnie.
Zespoły
Czesio powinien posłuchać Farny. To całe "De Facto" to największa muzyczna masakra jaką moje oczy widziały. To jest tak beznadziejne, że aż trudno opisać to w jednym poście. To nie jest zespół- to jest 3 "śpiewających" chłopaków. 3 różne światy. A to "Sweet Dreams" było okropne.
To samo z The Chance. Nie powiem że tutaj jakaś masakra czy coś. Dziewczyny w miarę dobre, ale to także nie jest zespół. Po prostu nie widzę tego, wizualnie czy muzycznie da mnie to nie jest zespół.
Soul City- jak najbardziej zasłużenie. Che Donne o wiele bardziej zasługiwały na live'a. Bo w porównaniu z De Facto i The Chance one były prawdziwym zespołem.
U Czesia brakuje mi obiektywności. Wiedziałem że De Facto przepuści bo w końcu to zespół który sam stworzył. No cóż, ale One Direction to to nie będzie

Też mi zmiana formułyr_r16 pisze:Zmiana formatu domów to chyba te warsztaty wplecione do odcinka.

A skąd masz takie info?bartek09 pisze:Wiem, że Wojciech Iwański już w tej edycji bardzo chciał dołączyć 4. jurora i na pewno tak się stanie, kiedy tylko będzie to możliwe (czyli pewnie w 2014).
Odpadnięcie z programu Klaudii Szafrańskiej pokazuje że konieczny jest podział grupy 16-24 i wprowadzenie 4 jurora.
Wiem dlaczego TVN się waha ponieważ musiał by wydłużyć X factor o 5 tygodni. Ponieważ wtedy boot camp i domy jurorskie powinny mieć po dwa odcinki i live wydłużyły by się o trzy tygodnie.
Dzięki temu ze program się wydłuży mogli by go rozpocząć już pod koniec stycznia lub na początku lutego zapewnilo by im to większa oglądalność.
Kto jest za ?
Wiem dlaczego TVN się waha ponieważ musiał by wydłużyć X factor o 5 tygodni. Ponieważ wtedy boot camp i domy jurorskie powinny mieć po dwa odcinki i live wydłużyły by się o trzy tygodnie.
Dzięki temu ze program się wydłuży mogli by go rozpocząć już pod koniec stycznia lub na początku lutego zapewnilo by im to większa oglądalność.
Kto jest za ?
-
- Czasem tu wpada
Ja jak najbardziej jestem za, masz racje. Poza tym dużo młodych solistów traci szanse na live'y z powodu takiego iż reżyserzy i producenci nie mogą wprowadzić 4 jurora. Zapraszam na fb gdzie zbieramy elite - http://pl-pl.facebook.com/NieOgladamyXFactoraBez4Juroraalik79 pisze:Odpadnięcie z programu Klaudii Szafrańskiej pokazuje że konieczny jest podział grupy 16-24 i wprowadzenie 4 jurora.
Kto jest za ?
W sobotni wieczór X-Factor oglądało 3,05 mln widzów.
mało a Bitwa się zbliża 2,9 mln (w porównaniu do zeszłego tygodnia wzrost aż o ponad 550 tysięcy osób) zobaczymy jak wypadną odcinki na żywo 

-
- Czasem tu wpada
Kurczę nie wiedziałem, że oglądalność, aż tak może spaść. Wielka szkoda :?
Ja bym się nie przejmował, tym bardziej że to jest statystyka, nawet nie wiem czy choć milion osób bierze w tym udział.
Z pierwszej ręki - od Wojciecha Iwańskiego.bartex9 pisze:A skąd masz takie info?bartek09 pisze:Wiem, że Wojciech Iwański już w tej edycji bardzo chciał dołączyć 4. jurora i na pewno tak się stanie, kiedy tylko będzie to możliwe (czyli pewnie w 2014).
Mówił o tym w jakimś wywiadzie, powiedział że gwaizd i 4. jurora itp. nie będzie ponieważ nie ma pieniędzy. A jeśli TVN ze zmianami chce czekać do 2014 to mogą się nie odczekać, bo oglądalność spada...
I tu kruszy sie teoria Iwanskiego i TVNu.. czyli zaczac skromnie i powoli sobie poprawiac.. bo to nie przynosi zadnych skutkow, tylko nudzi ludzi z oczekiwaniami! Trzeba brac w tym rynku ryzyka i TVN powinien wydac ponad stan i zaryzykowac maksymalnie pieniadze, szczegolnie ze rynek jest nasycony tymi programami (bardziej nawet niz w USA czy Wielkiej Brytanni).SevenUP pisze:Mówił o tym w jakimś wywiadzie, powiedział że gwaizd i 4. jurora itp. nie będzie ponieważ nie ma pieniędzy. A jeśli TVN ze zmianami chce czekać do 2014 to mogą się nie odczekać, bo oglądalność spada...
W UK wlasnie rozpoczela sie pierwsza edycja The Voice, i moim zdaniem wyglada lepiej i bardziej wypolerowana niz oryginaly w USA i Holandii… a BBC nawet nie ma takiego budzetu i sponsorow jak TVN… wiec o co tu chodzi? Ryzyko i ciezka praca……. Od razu gwiazdy, dwa odcinki tygodniowo od drugiego etapu… dla telewizji BBC to wielkie ryzyko, i skutek jest taki ze maja od razu wielka ogladalnosc ponad 11 milionow widzow (co na warunki UK to co w Polace 6.5 milionow prawdopodobnie). Wygrywaja z Mam Talent, nikt sie nie spodziewal. Wyobrazacie sobie by X Factor od piewszej edycji w Polsce mial wyniki o wiele lepsze od Mam Talent i Tanca?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 16 kwie 2012, 19:40 przez sb, łącznie zmieniany 1 raz.