No nie wiem, czy można powiedzieć, że TVN ma większy budżet od BBC. Co prawda to telewizja publiczna, ale wydaje mi się, że w Wlk. Brytanii opłacanie abonamentu wygląda dużo lepiej niż w Polsce. Poza tym BBC nie emituje dwóch dużych show tygodniowo, jak TVN. Jednak sam muszę przyznać, że The Voice UK zaskoczył mnie bardzo pozytywnie.sb pisze:I tu kruszy sie teoria Iwanskiego i TVNu.. czyli zaczac skromnie i powoli sobie poprawiac.. bo to nie przynosi zadnych skutkow, tylko nudzi ludzi z oczekiwaniami! Trzeba brac w tym rynku ryzyka i TVN powinien wydac ponad stan i zaryzykowac maksymalnie pieniadze, szczegolnie ze rynek jest nasycony tymi programami (bardziej nawet niz w USA czy Wielkiej Brytanni).SevenUP pisze:Mówił o tym w jakimś wywiadzie, powiedział że gwaizd i 4. jurora itp. nie będzie ponieważ nie ma pieniędzy. A jeśli TVN ze zmianami chce czekać do 2014 to mogą się nie odczekać, bo oglądalność spada...
W UK wlasnie rozpoczela sie pierwsza edycja The Voice, i moim zdaniem wyglada lepiej i bardziej wypolerowana niz oryginaly w USA i Holandii… a BBC nawet nie ma takiego budzetu i sponsorow jak TVN… wiec o co tu chodzi? Ryzyko i ciezka praca……. Od razu gwiazdy, dwa odcinki tygodniowo od drugiego etapu… dla telewizji BBC to wielkie ryzyko, i skutek jest taki ze maja od razu wielka ogladalnosc ponad 11 milionow widzow (co na warunki UK to co w Polace 6.5 milionow prawdopodobnie). Wygrywaja z Mam Talent, nikt sie nie spodziewal. Wyobrazacie sobie by X Factor od piewszej edycji w Polsce mial wyniki o wiele lepsze od Mam Talent i Tanca?
Wracając do TVN, też uważam, że powinni zaryzykować i zainwestować w X Factor, ale też rozumiem ostrożność w wydawaniu pieniędzy, gdy w tym samym czasie realizowany jest też YCD, dwa drogie seriale, i Szymon na Żywo, w którego z pewnością ostatnio TVN sporo zainwestowała. Widać, że W. Iwański skupia się tylko na najistotniejszych rzeczach. Mam jednak nadzieję, że za parę lat X Factor już na siebie zarobi i będzie można przeznaczać większe kwoty na jego realizacje.