[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

alik79
Początkujący
Początkujący

Re: X FACTOR

Post autor: alik79 »

Dlatego powtarzam od III edycji:

- start emisji programu połowa stycznia
- IV juror i podział grupy 16-24 (dodatkowo pięć odcinków: dodatkowy bootcamp i dom jurorów i trzy live)
- nowa scenografia castingów taka jak w UK
- program Xtra Factor (Kulisy) w TVN 7 przeciez ten kanal jest w DVB-T
- występ gwiazdy przed ogloszeniem wynikow
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

r_r16 pisze:Joe Mcelderry może nie, ale taki Olly Murs byłby całkiem niezłym pomysłem. Ma wiele bardzo fajnych utworów na swoim koncie. Thinking Of Me, Please Don't Let Me Go, Busy, Heart Skips a Bit, Dance With Me Tonight... mogłoby być ciekawie.

Oglądalność faktycznie fatalna, kompletnie nie rozumiem, dlaczego gorszą, I edycję oglądało 5mln, a II - genialną, coraz mniej. Czyżby I edycja zraziła aż tyle osób? Wiem, że sobota to nie niedziela, ale oglądalność w porównaniu z zeszłym rokiem jest masakrycznie niska. Mam tylko nadzieję, że TVN się nie zrazi i za rok zobaczymy kolejną edycję X Factora.
Błagam Was. żaden z programów nie ma w tym tyogdniu powyżej 3 mln widzów, nawet wielka hitowa, wg mnie szmira MBTM także. Jest ciepło, czas powrotów z weekendu majowego... też wolałbym wyjechać gdzieś niż zostawać na weekend tylko po to aby obejrzeć jeden z programów telewizyjnych. Ten sezon powinien być nauczką dla stacji telewizyjnych, że maj to zdecydowanie za późno na kończenie ramówek. Rok temu o tej porze bywało jeszcze różnie, w tym roku pogoda była dla nas łaskawa. poza tym MBTM notuje wyższą oglądalność tylko dlatego że jest emitowany w niedziele. a niedziela to czas powrotów z wypoczynku i odpoczynku po sobotnich właśnie imprezach. Polska to nie UK, że mamy się zachwycać XF. Dlaczego nie? Bo XF jest z UK, więc ten format żeby nie wiem co przez najbliższe lata ma świetlaną przyszłość na wyspach. U nas też, tyle że z mniejszym echem. Nikt natomiast nie patrzy na udziały i nie porówna tego, iż XF z 4 mln widzów, ma takie same udziały jak z 2,6 mln. To o czymś świadczy. Można by uważać XF za totalną klęskę gdyby konkurencja miała, no nie wiem... 4 mln widzów. A tu, raz jedynie udało im się pokonać XF i to o niespełna 200.000 widzów i wielka porażka. I nawet nieobiektywnie porównując do MBTM co w ogóle nie powinno mieć miejsca - różnica 260.000 osób - czy to tak wiele (biorąc jeszcze pod uwagę wzrost XF o 270 tys, a spadek MBTM o 40 tys - to mało, bo mało ale coś jest...) Więc bądźmy obiektywni, błagam.
I nie próbuję ochraniać w jakiś sposób XF, a jedynie piszę to, co dla mnie jest faktem dokonanym.
alik79 pisze:Dlatego powtarzam od III edycji:

- IV juror i podział grupy 16-24 (dodatkowo pięć odcinków: dodatkowy bootcamp i dom jurorów i trzy live)
mnie wystarczy emisja od lutego i podział na 4 jurorów. reszta może zostać bo jest bardzo dobra, powiedział bym taka... nasza, polska; choć w cale bym się nie pogniewał gdyby było inaczej.
tvn - latem programowo najgorsza!
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Jedyne czego nie kopiować z UK to podziału na dwa odcinki bo u nas to się nie sprawdzi.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

alik79 pisze:Dlatego powtarzam od III edycji:

Wątpię, żeby kolejna edycja X Factora wystartowała w połowie stycznia. Styczeń to nie czas dla reklamodawców, a od nich uzależnione są ramówki telewizyjne. Co do reszty punktów - zgadzam się. Dodałbym jeszcze występ grupowy na otwarcie, ale to mogłoby być już za dużo jak na jeden program.
Pjotreeek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pjotreeek »

r_r16 pisze:Joe Mcelderry może nie, ale taki Olly Murs byłby całkiem niezłym pomysłem. Ma wiele bardzo fajnych utworów na swoim koncie. Thinking Of Me, Please Don't Let Me Go, Busy, Heart Skips a Bit, Dance With Me Tonight... mogłoby być ciekawie.

Na Olly'ego nie ma co liczyć , po 1 myślę że nas nie stać , po 2 jeśli się nie mylę to niedługo wyjeżdża w trasę z One Direction po USA tak więc będzie nieosiągalny (nawet Xtra Factor w UK będzie prowadził dopiero od live'ów)
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Oj, albo mi się wydaje, albo na sobotę szykuje nam się występ muzyczny! 15. maja premiera płyty Piotra Karpieni z Mam Talent, a 12. jak poinformował na swoim fan page'u -
Ogladajcie X-Factor w najblizsza sobote 12 maja. Pojawie sie na chwileczke :) http://www.facebook.com/xfactor.polska?ref=ts
i z prywatnego:
Zapraszam przed TV 12 maja o 20:00.
Ponadto ze swojego prywatnego konta polubił pewien komentarz:

Monika: ale dlaczego akurat na ten odcinek? wystepujesz tam jako gwiazda? :)
Michał: no pewnie, że gwiazda! tylko proszę- już może nie "Zagubioną" ;)

Co o tym myślicie? Bo ja obstawiam, że np. Gienek Loska po aferze z występem w 1. odcinku, zapewne pojawi się w półfinale.
Amy
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Amy »

Zauważyliście, że w pewnym momencie podczas ostatniego odcinka XF Kuźniar powiedział: Cała prawda, cały wieczór ? :lol:
This is not the end, this is not the beginning.
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

Amy pisze:Zauważyliście, że w pewnym momencie podczas ostatniego odcinka XF Kuźniar powiedział: Cała prawda, cały wieczór ? :lol:
Pomyliło mu się z Porankiem TVN24:P
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Prawdopodobnie koncert Trendy podczas festivalu w Polsacie zbiegnie się z półfinałem X Factor, co jest dobrą wiadomością dla programu, gdyż koncerty trendy zawsze mają najmniejszą oglądalność. Gorzej może być, jeżeli wtedy odbędzie się jubileusz Lady Pank, chociaż nie powinno to być takie zagrożenie jak piątkowy koncert Top.
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

mojpierwszyraz pisze:Oj, albo mi się wydaje, albo na sobotę szykuje nam się występ muzyczny! 15. maja premiera płyty Piotra Karpieni z Mam Talent, a 12. jak poinformował na swoim fan page'u -
Ogladajcie X-Factor w najblizsza sobote 12 maja. Pojawie sie na chwileczke :) http://www.facebook.com/xfactor.polska?ref=ts
i z prywatnego:

Co o tym myślicie? Bo ja obstawiam, że np. Gienek Loska po aferze z występem w 1. odcinku, zapewne pojawi się w półfinale.
fajnie że się coś dzieje ale nie o to chodziło bo jakiś mało znany wokalista nie przyciągnie nowych widzów powinni zapraszać znane gwiazdy jak już nie mogą zagraniczne to czołowe Polskie chociaż mogli by :P
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

Dobre info :) Trendy - mniej niż 2 mln :)
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Haha koncert top i trendy na których zaśpiewają GWIAZDY śpiewające gorzej niż uczestniczy X Factor :brawa:
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Ciekawe, czy będzie występ grupowy. Rok temu w 10. odcinku tak właśnie było.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

ktos pisze:
mojpierwszyraz pisze:Oj, albo mi się wydaje, albo na sobotę szykuje nam się występ muzyczny! 15. maja premiera płyty Piotra Karpieni z Mam Talent, a 12. jak poinformował na swoim fan page'u -
i z prywatnego:

fajnie że się coś dzieje ale nie o to chodziło bo jakiś mało znany wokalista nie przyciągnie nowych widzów powinni zapraszać znane gwiazdy jak już nie mogą zagraniczne to czołowe Polskie chociaż mogli by :P
a mnie o to chodziło. krótki muzyczny występ osoby która w niespełna pół roku spełniła swoje marzenia - takiej kariery w takim czasie jak Piotrkowi Karpieni życzę finalistom XF. I coś czuję że tym razem uda się to i to wielu z nich. Bo jak widać z biegiem czasu właciwie każdemu z finalistów XF1 nie udało się nagrać nawet płyty (prócz Dziewczynom i Gienkowi; Szpak promuje swoją EPkę już pół roku i olewa wszystko, a Szulc spaliła się po świetnym Big Love i wywiadzie dla bodajże Cosmopolitan) :/ a szkoda... choć z tego co wiem do nagrań szykuje się Mats czy Pani Małgosia...
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Półfinałowy odcinek X Factor chyba jednak będzie wielką porażką jeżeli chodzi o oglądalność, bowiem koncert Trendy zakończy 2 dzień TopTrendy (czyli emisja pewnie około 23). O 20:00 natomiast 10-lecie Festivalu - Edyta Górniak, Zakopower, Raz Dwa Trzy, Agnieszka Chylińska, Golec uOrkiestra, Kukiz, Afromental i pewnie sporo innych gwiazd. Nie wiem, co musiałby zrobić TVN żeby wygrać... No, ale zobaczymy co przyniesie czas
ODPOWIEDZ