TVN24 - dyskusja ogólna
Moderator: Łukasz
Re: TVN24 HD (?)
A w internecie na dodatek jest sporo komentarzy po przenosinach na inne transpondery, że "robią miejsce na TVN24 HD". Chociaż, trzeba mieć na względzie, że w ubiegłym roku jedna z osób z ITI mówiła, że TVN24 HD jest teraz priorytetem nr 1 wśród kanałów i być może uda się wystartować w pierwszym półroczu 2012, które już minęło. Ale sądzę, że lepiej poczekać na oficjalny komunikat od TVN niż liczyć na coś i potem się zawieść. Aczkolwiek sądzę, że na pewno chcieliby szybko wystartować, by być znowu pierwszymi w Polsce.
Przecież sam Tomasz Berezowski powiedział, że TVN24 HD jest obecnie nr. 1 jeden jeśli chodzi o planowane kanały i już podjęto odpowiednie działania. Zakupili już jakiś czas temu sprzęt do studia, była to chyba firma Panasonic ale nie jestem pewien.
Czasem w TVN Fakty są urywki z poranka TVN24 no i jest HD. Znaczy kamery już są.
-
- Czasem tu wpada
Do tego w niektórych relacjach (mam tu na myśli nagrywanie wypowiedzi świadków zdarzeń itp.) już od jakiegoś czasu wykorzystywane są kamery rejestrujące obraz w HD. Można to łatwo zauważyć, gdyż nawet taki obraz nadawany przez kanał w SD różni się dość znacząco. Jako ciekowostkę mogę dodać, że we wszystkich takich materiałach, które miałem okazję widzieć na antenie TVN 24, do rejestrowania głosu używany był żółty i czerwony mikrofon, a nie ten zwykły - czarny.
To będzie rewolucja. Jak osiem lat temu. TVN i TVN 24 znów będą krok przed konkurencją. Najprościej można to sobie uświadomić na przykładzie TVP Info, która przecież dopiero kilka miesięcy temu wprowadziła format 16/9. Niestety Polska ma bardzo zacofany rynek telewizyjny, TVN stara się nadganiać świat.
życzyłbym sobie, żeby za lepszą jakością obrazu poszła też lepsza jakość informacji.
To będzie rewolucja. Jak osiem lat temu. TVN i TVN 24 znów będą krok przed konkurencją. Najprościej można to sobie uświadomić na przykładzie TVP Info, która przecież dopiero kilka miesięcy temu wprowadziła format 16/9. Niestety Polska ma bardzo zacofany rynek telewizyjny, TVN stara się nadganiać świat.
życzyłbym sobie, żeby za lepszą jakością obrazu poszła też lepsza jakość informacji.

Są kraje, których rynek telewizyjny jest bardziej zacofany (to znaczy w niektórych jeszcze się on buduje). W Polsce jest on przynajmniej na stałym poziomie. Fakt może to nie są Niemcy, Holandia, Francja, czy Wielka Brytania, ale tutaj wszystko zależy od sytuacji gospodarczej w danym kraju.miwaszkiewicz pisze:Niestety Polska ma bardzo zacofany rynek telewizyjny, TVN stara się nadganiać świat.
Ja wiem, czy polski rynek telewizyjny jest zacofany? Może nie mamy kanału informacyjnego w HD, ale za to jesteśmy na jednym z pierwszych miejsc, jeśli chodzi o liczbę kanałów HD w ofercie płatnej telewizji. TVP, Polsat i TVN dysponują jednymi z najnowocześniejszych wozów transmisyjnych, wszystko, co obecnie się nagrywa, nagrywa się w HD. Największe sieci telewizyjne szeroko otwarły się na internet i udostępniają tam swoje treści w bardzo dużym stopniu i (przede wszystkim) za darmo. A dobrze pamiętam, jak jeszcze 4 lata temu za obejrzenie premierowego odcinka Brzyduli na Plejadzie trzeba było sobie zapłacić. Uważam, że nie jest tak źle u nas.
Re: Moje zdanie o TVN24
Podobno w TVN24 miala pojawic sie Patrycja Drozd, a do tej pory jeszcze jej nie bylo. Czy ktos wie kiedy i czy w ogole sie pojawi?
TVN 24 HD – TVN 24 w jakości HD, start planowany pod koniec 2012 roku.
źródło: wikipedia.pl [http://pl.wikipedia.org/wiki/Grupa_TVN]
źródło: wikipedia.pl [http://pl.wikipedia.org/wiki/Grupa_TVN]
Równie dobrze mogę za chwilę zmienić i wpisać, że kanał już nadaje. Wikipedia to żadne źródło, jeżeli nie ma przypisów do tego typu informacji. A jeszcze nie tak dawno temu na Wikipedii pisali, że abonenci N mają mieli mieć dostęp do kanału w styczniu 2012.Fuxiasty pisze:źródło: wikipedia.pl [http://pl.wikipedia.org/wiki/Grupa_TVN]
Edycja: http://pl.wikipedia.org/wiki/TVN24 a tu jest napisane o starcie 3 września. Może i się sprawdzi, ale tak na prawdę informacje z wikipedii są gó.no warte. Taka prawda. Każdy pisze co chce.
Wczoraj przypadkowo oglądałem TVN24 o dość późnej porze, bo po 23 i widzę, że ciekawe rzeczy tam są… Mianowicie kpt. Krzysztof Baranowski snuje morskie opowieści. Jak zawsze ciekawe.
Szkoda, że o tak późnej porze, ale TVN24 podobnie jak TVP, ciekawe programy, filmy daje późnym wieczorem i nocą.
No coż… w ciągu dnia pracują funkcjonariusze od propagandy.
Szkoda, że o tak późnej porze, ale TVN24 podobnie jak TVP, ciekawe programy, filmy daje późnym wieczorem i nocą.
No coż… w ciągu dnia pracują funkcjonariusze od propagandy.
Ten cykl z Baranowskim jest w każdy piątek w jednej z przerw w DPD
Dokładnie w tym momencie mija 11 lat jak TVN24 rozpoczęła swoją działalność na stałe. 

szkoda, że w TV nic o tym nie mówią
Można by świętować 11 lecie, gdyby nie fakt, że TVN24 umarło kilka lat temu. Obecne przypomina już tylko ministerstwo propagandy. Zaś większość zatrudnionych tam ludzi, to nie dziennikarze, a funkcjonariusze.