LONDYN 2012
Moderator: Łukasz
Re: LONDYN 2012
Z drugiej strony może to i dobrze, bo przynajmniej nasi przed ćwierćfinałem dostali porządne lanie i nie zdekoncentrują się przed kolejnym meczem (tym razem już o być albo nie być).
Taaaa i teraz czeka na nas Brazylia albo Rosja. Nie wiem, co gorsze, a co lepsze. Rosja silna, ale wcześniej przegrała z Brazylią 0:3. To jednak o niczym jeszcze nie świadczy. :mhm:
Bułgarzy wygrali z Włochami 3:0 i są pierwsi w grupie.
We środę wszystko będzie jasne. Ćwierćfinały są o 15:00, 17:00, 20:30 i 23:00 (polskiego czasu). Dobrze, że nie rano :hmm:
7 
Bułgarzy wygrali z Włochami 3:0 i są pierwsi w grupie.
We środę wszystko będzie jasne. Ćwierćfinały są o 15:00, 17:00, 20:30 i 23:00 (polskiego czasu). Dobrze, że nie rano :hmm:

This is not the end, this is not the beginning.
Mamy dwa nowe brązowe medale - zapaśnika - Damiana Janikowskiego i sztangisty - Bartłomieja Bonka. Szkoda Anny Rogowskiej i Marcina Dołęgi. Szkoda, że nasi siatkarze plażowi nie wygrali z Brazylijczykami (a nasi mieli nawet piłkę meczową), ale jest czym się cieszyć, bo zbliżamy się do 10 medali
.

Wczoraj wieczorem nawet ci, którzy nie darzą zbyt wielką sympatią podnoszenia ciężarów czy zapasów, oglądali naszych poddenerwowani
Super, nasi chłopcy znają się jednak na rzeczy :brawa:
Co do siatkówki: naszych czeka jutro o 20:30 starcie z Rosją. A Bułgarzy spotkają się z Niemcami...

Super, nasi chłopcy znają się jednak na rzeczy :brawa:
Co do siatkówki: naszych czeka jutro o 20:30 starcie z Rosją. A Bułgarzy spotkają się z Niemcami...
Haha, biedni rosyjscy dziennikarzeAmy pisze:I bezcenne słowa rosyjskiej prasy: Trzeba ich unikać w ćwierćfinale.
Oj trzeba

Pamietajcie, że na ostatnich IO w Pekinie znaleźlismy patent na Rosję. Może to i dobrze , że gramy już teraz-wóz albo przewóz. Jak wygramy to gramy z Bułgarią albo Niemcami. Wtedy będzie duża szansa na finał. A jak przegramy to odpadamy i zasłużenie, bo wtedy przy 3 porażkach na turnieju nie będzie mogło być mowy o pechu czy porannej godzinie rozgrywania meczu.
Jest jeden pozytyw z małej ilości medali- wszyscy zdobywcy zostana zapamiętani mniej lub bardziej w świadomości Polaków. w Chinach czy USA medalista jest jednym z ..
Chyba, że się nazywa Phelps.
Jest jeden pozytyw z małej ilości medali- wszyscy zdobywcy zostana zapamiętani mniej lub bardziej w świadomości Polaków. w Chinach czy USA medalista jest jednym z ..
Chyba, że się nazywa Phelps.

Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
I mamy już 8 medali!
Do grona medalistów dołączyli Przemysław Miarczyński i Zofia Noceti-Klepacka. Oboje są reprezentantami Polski w windsurfingu i zdobyli brązowe medale. Przemek w dzisiejszym wyścigu był 4. i dzięki słabszej pozycji Niemca uplasował się na podium. Zosia w fenomenalnym stylu dzięki znakomitemu manewrowi w końcówce awansowała w klasyfikacji generalnej na 3. miejsce.
Brawo!
Dzisiaj jeszcze półfinały na 800 m z udziałem Adama Kszczota i Marcina Lewandowskiego.
Mamy już 8 medali - miejmy nadzieję, że powiedzie się siatkarzom, Piotrowi Małachowskiemu i reszcie naszych zawodników.
@maxxx - masz rację, wygraliśmy Ligę Światową i teraz powinniśmy to udowodnić
Do grona medalistów dołączyli Przemysław Miarczyński i Zofia Noceti-Klepacka. Oboje są reprezentantami Polski w windsurfingu i zdobyli brązowe medale. Przemek w dzisiejszym wyścigu był 4. i dzięki słabszej pozycji Niemca uplasował się na podium. Zosia w fenomenalnym stylu dzięki znakomitemu manewrowi w końcówce awansowała w klasyfikacji generalnej na 3. miejsce.
Brawo!
Dzisiaj jeszcze półfinały na 800 m z udziałem Adama Kszczota i Marcina Lewandowskiego.
Mamy już 8 medali - miejmy nadzieję, że powiedzie się siatkarzom, Piotrowi Małachowskiemu i reszcie naszych zawodników.
@maxxx - masz rację, wygraliśmy Ligę Światową i teraz powinniśmy to udowodnić

Rosja to nie tyle, że wygrała, ale wręcz nas zmiażdżyła. Przykro było na to patrzeć. Ani przez moment nie widziałem jakiegokolwiek kontaktu z nimi w tym meczu. :stop: Kolejny raz z dużej chmury, mały deszcz.
Trzeba chwalić za Ligę Światową, ale to IO było celem numer jeden. Ktoś to powiedział, że to tak jakbyśmy przyszli do restauracji objedli się zupą(Liga światowa-złoto), a zabrakło miejsca na deser(Igrzyska Londyn).
Mecz totalnie beznadziejny, bez historii. Jakby grała 8b na 3c.Bywa.
Poczekajmy pare dni, to się to wtedy wszystko całościowo podsumuje.
Trzeba chwalić za Ligę Światową, ale to IO było celem numer jeden. Ktoś to powiedział, że to tak jakbyśmy przyszli do restauracji objedli się zupą(Liga światowa-złoto), a zabrakło miejsca na deser(Igrzyska Londyn).
Mecz totalnie beznadziejny, bez historii. Jakby grała 8b na 3c.Bywa.
Poczekajmy pare dni, to się to wtedy wszystko całościowo podsumuje.
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
No cóż, mogłabym napisać w tej chwili tylko jedno czteroliterowe słowo, które oddawałoby to, co w większości działo się wczoraj na boisku.
Bułgaria wygrała z Niemcami i spotka się z Rosją, a Brazylia z Włochami. Mogliśmy być w tym pierwszym półfinale, gdybyśmy wygrali z Australią.
Na podsumowania, tak, przyjdzie czas, ale już możemy podziękować. Chociaż za te chwile, kiedy tryumfowaliśmy, za wolę walki i za to, że w przeciwieństwie do innych polskich drużyn (e.g. piłka nożna), na nich można liczyć.
Bułgaria wygrała z Niemcami i spotka się z Rosją, a Brazylia z Włochami. Mogliśmy być w tym pierwszym półfinale, gdybyśmy wygrali z Australią.
Na podsumowania, tak, przyjdzie czas, ale już możemy podziękować. Chociaż za te chwile, kiedy tryumfowaliśmy, za wolę walki i za to, że w przeciwieństwie do innych polskich drużyn (e.g. piłka nożna), na nich można liczyć.
Ale ekscytujący finał! Anita Włodarczyk rzuciła właśnie młotem na ponad 78 m, ale rzut był poza promieniem... Czekam i mam nadzieję, że go powtórzy, ale bardziej celnie!
Marta Walczykiewicz 5. w finale 500 m. I tak należą się brawa, że z bardzo dobrym czasem awansowała do finału, niestety tu zabrakło sił, by zdobyć medal.
A oglądał ktoś gimnastykę artystyczną? Nie mogłem się oderwać od TV jak to leciało :spiewa:
Moja ulubiona konkurencja z kwalifikacji to chyba ta "kula" którą zawodniczki toczyły między nóżkami - rosjanki były w tym genialne
20
Nasza urodziwa Joanna Mitrosz była świetna w występie ze wstążką :plus:
Moja ulubiona konkurencja z kwalifikacji to chyba ta "kula" którą zawodniczki toczyły między nóżkami - rosjanki były w tym genialne

Nasza urodziwa Joanna Mitrosz była świetna w występie ze wstążką :plus:
A ja oglądałam
A teraz jestem zawiedziona, bo gimnastyka miała się rozpocząć o 14:30, a tu pokazują tylko kolarstwo... Gdyby była Maja, to ok, ale nasze dwie zawodniczki biorące udział w tym wyścigu przegrywają u mnie z chęcią obejrzenia gimnastyczek. Nawet Eurosport mnie zawiódł

A teraz jestem zawiedziona, bo gimnastyka miała się rozpocząć o 14:30, a tu pokazują tylko kolarstwo... Gdyby była Maja, to ok, ale nasze dwie zawodniczki biorące udział w tym wyścigu przegrywają u mnie z chęcią obejrzenia gimnastyczek. Nawet Eurosport mnie zawiódł

No właśnie, ja też liczyłem na Eurosport - ale pewnie chcą każdego dnia pokazać coś innego :ech:
dokładnie ma się zacząć o 14.45, więc jak dojdzie do Mitrosz to TVP powinno pokazać
Ale lepiej byłoby obejrzeć wszystkie panie
22
dokładnie ma się zacząć o 14.45, więc jak dojdzie do Mitrosz to TVP powinno pokazać
Ale lepiej byłoby obejrzeć wszystkie panie

Gimnastyka jest nadawana na TVP Sport