Remont studia Faktów i TVN24
Moderator: Łukasz
Re: Remont studia Faktów i TVN24
Wydaje mi się, że ta czołówka co ostatnio była zaprezentowana na stronie nieoficjalnej Faktów będzie tą właściwą. Ewentualnie zostanie zmieniony format z 4:3 na 16:9. Piszę tak, gdyż w ostatnich sekundach czołówki pojawiają się okrągłe elementy i jakby zaokrąglony ekran z napisem Fakty. Okrągłe biurko/stół pojawiło się pod ścianą z ekranami w newsroomie TVN24. Co Wy o tym myślicie?
Liczą się tylko FAKTY! Codziennie o 19:00 w TVN
-
- Czasem tu wpada
1. Nie offtopuj.
2. Przydałoby się trochę składni w Twojej wypowiedzi.
2. Przydałoby się trochę składni w Twojej wypowiedzi.
Oj chyba przesadzasz ... owszem nie jest to napisane zbyt zrozumiale, ale wszystko po dwukrotnym przeczytaniu da się zrozumieć ...Peter Parker pisze: 2. Przydałoby się trochę składni w Twojej wypowiedzi.
Nie wydaję mi się, żeby czołówka, o której wspominasz byłą tą właściwą:
I) przy założeniu, że 'to jednak ta' (moim zdaniem) dziwny byłby fakt umieszczenia jej na oficjalnej stronie firmy, która ją opracowała, przed opublikowaniem jej w nowym, odświeżonych Faktach (wspomniana strona: http://www.giantoctopus.com/projects/12)
II) przy filmie jest umieszczona krótka notka, z której wynika, że Fakty poprosiły ich o przygotowanie tego materiału - wydaję mi się, że to nie powinno przesądzać o tej sprawie
Choć muszę się do czegoś przyznać ... jak zobaczyłem końcówkę tej czołówki też przez chwilę pomyślałem o tym, że to może być 'ta' (choćby zaokrąglony ekran/telebim), trochę zdziwiło mnie to, że napis 'FAKTY' (przynajmniej tak mi się wydaję) jest stworzony z bardzo podobnej/takiej samej czcionki ...
/a jakby ktoś chciał się czegoś dowiedzieć 'od źródła' to na stronie firmy, która zrobiła czołówkę znajduje się adres e-mail do korespondencji [email protected]/
Już bardziej byłbym skłonny stwierdzić, że czołówka autorstwa Marcina Grynkiewicza będzie w 'tą wyczekiwaną'.
Zwróćcie uwagę, że nie znajduję się ona na YT, gdyż "ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania roszczenia dotyczącego praw autorskich przez TVN S.A. (http://www.tvnfakty.pl/czy_takie_beda_fakty i http://media2.pl/media/88011-Nowa-czolo ... wideo.html) - w końcu TVN, podobnie jak przypadku 'u****dolonego stołu, zacząłby działać i usuwać filmik z portali (i to zrobił) ... ale i tak moim zdaniem czołówka, którą obejrzymy w październiku, będzie inna.
Zwróćcie uwagę, że nie znajduję się ona na YT, gdyż "ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania roszczenia dotyczącego praw autorskich przez TVN S.A. (http://www.tvnfakty.pl/czy_takie_beda_fakty i http://media2.pl/media/88011-Nowa-czolo ... wideo.html) - w końcu TVN, podobnie jak przypadku 'u****dolonego stołu, zacząłby działać i usuwać filmik z portali (i to zrobił) ... ale i tak moim zdaniem czołówka, którą obejrzymy w październiku, będzie inna.
Ty specjalnie wszedłeś na tą stronę, by skrytować mój post ? Jeżeli tak, to proszę Cię o nie robienie tego już nigdy. Ty tego zrozumieć nie musiałeś. Zrozumiał mnie ktoś inny. Nie lubie takich forumowiczów jak ty.
Ja ciebie obroniłem ... może w trochę żartobliwy sposób, ale na pewno nie miało być to negatywnie nacechowane - poza tym mój post był przede wszystkim o czymś zupełnie innym niż o Twojej osobie.
Jeszcze raz powtórzę: nie chciałem cię obrazić, a jedynie obronić - jeżeli czujesz się urażony to: przepraszam.
Jeszcze raz powtórzę: nie chciałem cię obrazić, a jedynie obronić - jeżeli czujesz się urażony to: przepraszam.
Ależ absolutnie mój post nie był skierowany do Ciebie, tylko do forumowicza Peter Parker. Dziękuję Ci za obronienie mnie i za wsparcie na tym forum.wafel pisze:Ja ciebie obroniłem ... może w trochę żartobliwy sposób, ale na pewno nie miało być to negatywnie nacechowane - poza tym mój post był przede wszystkim o czymś zupełnie innym niż o Twojej osobie. Jeszcze raz powtórzę: nie chciałem cię obrazić, a jedynie obronić - jeżeli czujesz się urażony to: przepraszam.
-
- Czasem tu wpada
Sam widzisz, ciągniesz offtop i zaśmiecasz forum, przez co utrudniasz dyskusję. Nie dziw się, że ktoś ci zwraca uwagę.
Wracając do tematu.
Dziś było widać nieco więcej. Wygląda na to, że ten okrągły mebel to biurko przy którym będą pracować newsmani i tego typu osoby
Poza tym wydaje mi się, że widać tam jakiś drewniany element. Oby :rydzyk: I aż żal, że wisi ta kurtyna po lewej...

Wracając do tematu.
Dziś było widać nieco więcej. Wygląda na to, że ten okrągły mebel to biurko przy którym będą pracować newsmani i tego typu osoby

Ponieważ parę postów z forum po pewnej godzinie wypadło napiszę ponownie. Ten drewniany element to zdaje mi się, że to element ze "starej kolekcji". W tle widać jeszcze jak ktoś pracuję. I do nowego wystroju, tego co już widać, wolałbym, by nie dodawali drewnianych elementów, bo to raczej nie będzie ze sobą współgrało.
-
- Czasem tu wpada
Oczywiście, zupełnie by nie pasowało. Szkoda, że TVN24 nie wrócił do korzeni, czyli granatu i drewna, ale Sojka miał swoją wizję, Pieczyński ma swoją 

Na fanpage'u Fakty TVN Kraków mozna znalezc zdjecia z otwarcia studia z roku 2004 http://www.facebook.com/Fakty.TVN
Wielkie dzięki. Trzy zdjęcia, jak na takie wydarzenie to dużo.
Przed chwilą Kamil Durczok był w Poranku, Jarka Kuźniara nosiło i w końcu pociągnał temat remontu... niestety Kamil Durczok stwierdził tylko, że wczoraj wieczorem się działo, a na pytanie czy w końcu zobaczymy efekt w październiku, stwierdził, że nie wie czy w październiku i się uśmiechnął....
Ciekawe czy wczoraj jakieś testy pierwsze robili?
Co Kamil Durczok miał na myśli mówiąc, że nie wie czy efekt zobaczymy w październiku? Chciał zdenerwować widzów, czy remont się przeciągnął?tgal pisze:Przed chwilą Kamil Durczok był w Poranku, Jarka Kuźniara nosiło i w końcu pociągnał temat remontu... niestety Kamil Durczok stwierdził tylko, że wczoraj wieczorem się działo, a na pytanie czy w końcu zobaczymy efekt w październiku, stwierdził, że nie wie czy w październiku i się uśmiechnął....
-
- Czasem tu wpada
Zwykli widzowie mają to gdzieś. Bardziej interesuje to maniaków z forum tvnfakty.pl.
Durczok zabrzmiał tak, jakby remont miał się przedłużyć.

Durczok zabrzmiał tak, jakby remont miał się przedłużyć.