Wydaję mi się, że jeżeli miałoby to nastąpić JUŻ ZA TYDZIEŃ to chociaż pojawiłyby się jakieś przecieki, że nowe Fakty ruszą przed wcześniej zapowiedzianym październikiem ... ale to nie zmienia faktu, że byłaby to świetna wiadomość i niespodzianka!patryk19 pisze:Właśnie obejrzałem materiał o Korze i nie wydaje mi się, żeby ta belka była częścią nowej oprawy graficznej. Przecież to taka sama belka jak zawsze, tylko bez pomarańczowego kwadracika. TVN nic nie pokaże przed październikiem. Oni wszystko zachowają do startu nowych Faktów. W ogóle, to dlaczego wszystko rusza dopiero w październiku? Studio jest już gotowe, a na testowanie mieli całą połowę sierpnia. Może będzie jakaś niespodzianka, i nowe Fakty ruszą 3. września? Byłoby super.
Jesienna Rewolucja w Faktach
Moderator: Łukasz
Re: Jesienna Rewolucja w Faktach
W internecie są coraz częściej przecieki, mówiące totalne bzdury. W ostatnim odcinku, przed wakacjami, w serialu TVP2: ,,Na dobre i na złe" doszło do strzelaniny i zostało postrzelonych dwóch lekarzy. Większość znanych portali o serialach napisało wielkimi literami tytuł: STRZELANINA W LEŚNEJ GÓRZE. GAWRYŁO PRZEŻYŁ, FALKOWICZ ZMARŁ. Otóż to, nie dawno przeczytałem, że Falkowicz żyje i będzie dalej grać. Z resztą, ile razy były podawane fałszywe informacje, że Fakty TVN zmieniają oprawę graficzną, studio i czołówkę. W dzień, kiedy pojawiły się Fakty po Faktach, każdy wiedział ze stron internetowych, że takie zmiany mają zajść - nie zaszły. O Faktach z wirtualnego studia to już tyle artykułów przeczytałem, że mi się w nocy śniły. Owszem, teraz mamy Fakty z wirtualnego studia, które wyglądają jak ze zwykłego studia. Żadnych zmian. Jak 3. września Fakty będą takie jak zawsze, to wiadomo, że zmiany zajdą w październiku.wafel pisze:Wydaję mi się, że jeżeli miałoby to nastąpić JUŻ ZA TYDZIEŃ to chociaż pojawiłyby się jakieś przecieki, że nowe Fakty ruszą przed wcześniej zapowiedzianym październikiem ... ale to nie zmienia faktu, że byłaby to świetna wiadomość i niespodzianka!
Liczą się tylko FAKTY! Codziennie o 19:00 w TVN
Błagam o jakiś "przemyt" fotki albo o jakiś mały opispiotrek888 pisze:Choć studio jeszcze w remoncie, to robi wrażenie! Mogę powiedzieć tylko - WOW!!!![]()

Dołączam się do prośby.rogi pisze:Błagam o jakiś "przemyt" fotki albo o jakiś mały opispiotrek888 pisze:Choć studio jeszcze w remoncie, to robi wrażenie! Mogę powiedzieć tylko - WOW!!!![]()
Liczą się tylko FAKTY! Codziennie o 19:00 w TVN
-
- Czasem tu wpada
Już wam dzisiaj o tym pisałem. To w zasadzie żaden problem, wisi jeszcze jedynie ciemna płachta, ale prześwitująca. Co nieco widać nawet sprzed wejścia, stojąc przy szybach.
Jeżeli masz możliwość to zrób zdjęcie, please. :rydzyk:miwaszkiewicz pisze:Już wam dzisiaj o tym pisałem. To w zasadzie żaden problem, wisi jeszcze jedynie ciemna płachta, ale prześwitująca. Co nieco widać nawet sprzed wejścia, stojąc przy szybach.
-
- Czasem tu wpada
Wygląda na to, że kolejny aspekt rewolucji następuje. Można powiedzieć, że ruszył fanpage Faktów TVN na facebooku, ponieważ zmieniono nazwę tego krakowskiego: https://www.facebook.com/Fakty.TVN
Durczok zapowiadał pojawienie się "Faktów" na Facebooku - jest pierwszy krok, fan page "Fakty TVN Kraków" zmienił nazwę na "Fakty TVN".
Liczą się tylko Fakty.
-
- Czasem tu wpada
Kiedyś wspominałem o testowaniu w grafice nazw kont dziennikarzy na Twitterze, testowano również grafikę, której w Polsce jeszcze nie było w żadnej stacji, mianowicie w trakcie relacji na żywo pojawiała się dodatkowa kamera pokazująca o wiele szerszy plan (zdjęcia z ogromnej odległości lub z lotu ptaka) - a na nim umieszczano "strzałeczkę" i pomniejszony obraz, by w ten sposób oznaczyć, z którego dokładnie miejsca jest nadawana relacja, i w którym dokładnie miejscu stoi reporter. Testowano również nowe mikrofony, a właściwie nakładki na nie - zamiast zwykłej "kostki" cztery małe wyświetlacze, na których może pojawiać się grafika. Idealne rozwiązanie, gdy jeden dziennikarz nadaje do kilku pasm ("Dzień na żywo", "15 na żywo"). Co z tego będzie, zobaczymy.
Skoro jesteś tak dobrze zorientowany, to może w końcu utniesz wszelkie domysły czy będzie nowa oprawa TVN24 czy nie?
KKK
Ksero pisze:Skoro jesteś tak dobrze zorientowany, to może w końcu utniesz wszelkie domysły czy będzie nowa oprawa TVN24 czy nie?
Cytat z tematu Oprawa graficzna i dźwiękowa TVN24 z 25 lipca 2012. To chyba potwierdza zmiany grafiki w tvn24, bo co jak co ale @miwaszkiewicz wrzuca sprawdzone informacjemiwaszkiewicz pisze:
Na nowych belkach pod nazwiskami dziennikarzy TVN 24 pojawiać się będą twitterowe nicki - nieoficjalnie.

Mam prośbę do @miwaszkiewicz, trudno mi sobie wyobrazić to co piszesz o pokazywaniu na drugim planie gdzie dokładnie znajduje się aktualnie reporter - czy możesz wrzucić jakiś link jak to wygląda w innych stacjach newsowych na świecie. Pierwszy raz o takim czymś słyszę. Ale z tego co piszesz szykuje się rzeczywiście rewolucja październikowa jeśli chodzi o fakty i tvn24. I to w najdrobniejszych szczegółach

-
- Czasem tu wpada
Dla przykładu CNN, wybacz jakośćGreg Haus pisze:czy możesz wrzucić jakiś link jak to wygląda w innych stacjach newsowych na świecie.

Dla przykładu CNN, wybacz jakośćmiwaszkiewicz pisze:Greg Haus pisze:czy możesz wrzucić jakiś link jak to wygląda w innych stacjach newsowych na świecie.

Dziękuję!

Akurat to im fatalnie wychodzilo. Sorry ale zdecydowanie lepiej sie prezentuje jak prezenter rozmawia dziennikarzem patrzac w prawdziwy ekran.Ksero pisze:Bardzo ciekawy pomysł. Szkoda że zaniechano wideoportacji...
Videoportacja to i tak grafika ktorej prezenter nie widzi. Sztuczność i tyle