Remont studia Faktów i TVN24
Moderator: Łukasz
Re: Remont studia Faktów i TVN24
Dzień na żywo już z nowego studia
-
- Czasem tu wpada
Fajny, ale widać że dopiero ogarniają co i jak. Nieraz na początku jest bardzo wolno, by w ostatniej chwili przyspieszyć, aby zmieścić się przed końcem motywu dźwiękowego. Tak samo główne kadrowanie prezentera - najpierw było idealnie na wprost, teraz prezenter jest bardziej po prawej stronie.
Wczoraj Piotr Jacon mówił, że może dziś w Dpd spotkamy się w innych okolicznościach czy coś w tym stylu.
Jakie jest tło? Małe ekrany, czy nowy bim? Pytam się, gdyż nie oglądałem.
Liczą się tylko FAKTY! Codziennie o 19:00 w TVN
Teleserwis też z nowego studia.
Tłem są małe ekrany tylko nie na videowallu tylko na bimie, lub jeśli są to informacje ekonomiczne to jest to wykres giełdowy.patryk19 pisze:Jakie jest tło? Małe ekrany, czy nowy bim? Pytam się, gdyż nie oglądałem.
Nie tylko, jak pojawiła się pierwsza informacja o Pussy Riot to na ekranie pojawił się widok na moskiewski sąd. A na górze ekranu był żółty pasek, na którym przewiały się słowa PILNE.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

To nawet jeszcze lepiej, przynajmniej coś się będzie działo za prowadzącym.
-
- Czasem tu wpada
Podczas rozmowy z Marcinem Majewskim było zdjęcie kilku piłkarzy reprezentacji PZPN, natomiast z jakąś psycholożką o Felixie Baumgartnerze - zdjęcie jego samego 

Mi się zdaje że został tam zamontowany stary telebim z studia faktów na którym wyświetlane są małe ekraniki
Na ich miejscu zrezygnowałbym z tych biurek koło stołu i zrobiłbym miejsce na fotele i "pogawędkę" podobną do poprzednich "FpF", bo ten malutki stolik w końcu się wszystkim przeje. Tzn, mam w zamyśle, że mogliby stamtąd nadawać np. "Szkło kontaktowe" "Tak jest" "Kropkę" i resztę.
Liczę, że "Cnb" i "15-sta" również "wejdą" do studia.
Liczę, że "Cnb" i "15-sta" również "wejdą" do studia.
Oj ja wolę, by niektóre programy jednak zostały w wirtualnym studiu, bo jak wszystko by przenieśli, to byłoby monotonnie, nudno pod względem scenografii.
-
- Czasem tu wpada
Czarno na białym i Kropka nad i to programy, które bardzo dobrze wyglądają w studiu wirtualnym. Przenieść do nowego studia powinna się jeszcze jedynie 15 na żywo - tam byłaby świetna możliwość pokazania kilku ekranów z reporterami. Może wtedy bym się przekonał do tego programu.
Pozwolę się nie zgodzić z przedmówcą. Kropka nad i może zostać w wirtualu ale Czarno na białym idealnie prezentowałoby się w nowym studiu.